Uppiffad kista

En del möbler tröttnar man på efter ett tag. Då brukar jag fundera på om jag skulle gilla möbeln bättre i någon annan färg eller om jag på något annat sätt kan förvandla den för att den ska kännas ny. För några dagar sedan gjorde jag en liten mini-makeover av en gammal Ikea-kista. Den var ursprungligen antikbetsad och fungerade som klädförvaring medan vi bodde i radhuset. När vi flyttade till huset lämnade vi in den till en målare tillsammans med matsalsmöblemanget och nu har den stått i dotterns rum som leksaksförvaring ett tag. När hennes rum möblerades om efter att tomten kom med ett lektält och en säckstol fick kistan flytta vidare. En kista är enligt mig ingen optimal möbel i ett barnrum eftersom de leksaker som förvaras i den tenderar att glömmas bort och istället samlas en massa saker ovanpå kistan så den knappt går att öppna. Så för några dagar sedan bar vi in den till vårt sovrum där jag tycker den passar bättre. Den fungerar numera som förvaring åt sängtäcke och extra kuddar – sånt som annars brukar vara svårt att hitta förvaringsplats åt.

 

 

Jag tyckte att kistan såg lite tråkig ut i all sin enkelhet och jag fantiserade om att en fransk, lite slingrig text på framsidan skulle göra den snyggare. Efter lite googlande hittade jag exakt vad jag sökte på Walldecor – ett väggord i ljusgrått. Väggord behöver inte endast fästas på väggen utan man kan enkelt piffa upp möbler med en liten text. Plötsligt kom jag på minst tre andra stället i huset där jag skulle kunna ha en liknande text, men jag måste behärska mig lite. Det får inte bli för mycket av det goda.

 

 

Jag vill ha en lugn färgskala i sovrummet och därför är det mycket beige och vitt här, men fullt så här ljust som på dessa bilder är det inte i verkligheten när man ser hela rummet på en gång. Där finns även färgklickar i mörkbrunt (om man nu kan kalla mörkbrunt för en färgklick, men en kontrast ger det i alla fall till allt det ljusa). Jag tycker de vita gardinerna är fina med sina infällda spetsar, men jag funderar ändå på att byta ut dem till aningen mörkare gardiner snart. Jag har bara inte hittat de rätta ännu. Knytbandslängder måste det vara för de passar bäst på gardinstången, men de flesta jag sett är vita. Jag får fortsätta att leta…eller kanske sy egna.

 

 

 

0 gillar
DIY Hemma hos oss Makeover Sovrum Väggord

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Anna / Sand's Drömmar
  11 januari, 2012 at 15:29

  Snyggt och precis i din stil 🙂
  Angående gardinerna så blir det ju snart ljusare och vårigare ute, och då passar det bra med dom som är där nu tycker jag. Annars finns det ju flera varianter av sådana med franska texter också upptill, som skulle passa fint med kistan. Har inte tom Ellos eller Jotex sådana?

  • Reply
   Anna-Lena
   11 januari, 2012 at 15:34

   Jo, jag vet vilka du menar och de är jättefina, men tyvärr är de också vita. Jo, på ett sätt passar det med vitt när det blir vår, men å andra sidan blir det ju <strong>ännu </strong> ljusare i rummet då det blir ljust ute och då skulle det gärna få vara lite mörkare gardiner. Men vi får se…

 • Reply
  Maria
  11 januari, 2012 at 16:55

  Åhh, vad fint det blev! Vi har också den där kistan i sovrummet till just sängkläder. Vill också ha den vit! Var det dyrt att måla om den? Själva kistan kostar ju inte särskilt mycket egentligen, finns ju en i vit nuförtiden också har jag sett…

  • Reply
   Anna-Lena
   11 januari, 2012 at 17:07

   Tack 🙂 Jag vet faktiskt inte vad själva kistan kostade att måla, eftersom vi hade matbordet + stolarna för målning samtidigt. Men du kan säkert fixa det själv också om du vill! Kan annars hända det blir billigare att köpa en ny kista i vitt än att föra den för målning, det brukar nästan vara så med Ikea-möbler.

 • Reply
  Linda
  11 januari, 2012 at 17:07

  Kistan blev faktiskt som ny bara pga texten. Vilken fin ide med väggord!

  • Reply
   Anna-Lena
   11 januari, 2012 at 17:08

   Ja, det känns som en helt annan kista! Den som är händig kan säkert måla texten på frihand, men det är inget jag skulle ha tålamod med 🙂

 • Reply
  Lyckoslanten
  11 januari, 2012 at 19:01

  Så nu fick jag veta vad du skulle ha väggordet till! Vilket underverk! Jag blev förälskad i din kista, speciellt som jag var i Provence i höstas! Vill ha! ♥

  • Reply
   Anna-Lena
   11 januari, 2012 at 19:26

   Vad roligt att höra att du gillade den! 🙂

 • Reply
  En vacker vardag
  11 januari, 2012 at 21:44

  Snyggt!

 • Reply
  Josefin
  6 februari, 2012 at 11:35

  Hej
  Jätte snyggt 🙂 fin vitfärg på kistan, inte råkar du ha kvar färgkoden ? 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   6 februari, 2012 at 12:20

   Nej, den minns jag tyvärr inte. Men det var nog bara nån helt "vanlig" vitfärg skulle jag tro.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.