Bandförvaring

 

Pysselmaterial är något som man inte kan ha för mycket av enligt min uppfattning. Men då behöver man ordentlig förvarning åt alla småsaker också. Jag sparar på alla extra knappar, band och små dekorationer som följer med klädesplagg eller olika förpackningar. Speciellt vackra band har jag en förkärlek till och jag brukar ibland åka till stans syaffär och bunkra upp med band i vackra färger. Band är bland det billigaste man kan hitta i pysselväg och de kan användas på så många olika sätt. Jag använder ofta band på mina kort eller så knyter jag en fin rosett runt en blomvas för att piffa upp den. Det här samlandet har resulterat i mängder av bandstumpar som jag haft ihopknycklade i fyra stora glasburkar. Nu tröttnade jag på oredan och en dag slet jag ut alla band på golvet och sorterade dem enligt färg. Det blev rejäla högar av varje färg…ja, förutom lila då som jag bara hade 4-5 band av. Lila verkar inte vara min favoritfärg alltså. Däremot rosa, ljusblått, vitt, brunt och beige.

 

 

Sedan tvättade jag ur barnmatsburkar och fyllde burkarna med band enligt färg. Betydligt smartare att ha många små burkar än fyra stora. Det är lättare att se alla olika band som finns i en burk och jag behöver inte gräva så djupt för att få tag i det rätta. Dessutom skrynklas de inte på samma sätt när burken är mindre. Sedan är det förstås ett plus i kanten att de färgglada burkarna ser väldigt dekorativa ut på hyllan.

 

 

När jag pysslar vill jag snabbt och enkelt kunna se vad som finns i de olika burkarna och då funkar det inte med stängda lådor eller färgade burkar. Så numera köper jag inga nya förvaringslådor till pysselrummet – ska jag ha nåt nytt så blir det en urtvättad glasburk i passlig storlek. Förutom att det är praktiskt är det också billigt och miljövänligt med återvinning av gamla burkar.

 

 

Hur många burkar det blev? Jo, det blev elva stora och fem små barnmatsburkar fulla med band. Plus två av de gamla, större glasburkarna fyllda enbart med spets och bredare band. Nu har jag så jag klarar mig resten av livet skulle jag tro. Jag måste införa ett definitivt köpstopp när det gäller band från och med nu.

 

0 gillar
Arbetsrum Förvaring Pyssel Tips

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  En Vacker Vardag
  19 februari, 2012 at 22:59

  Både praktisk och snygg förvaring där! Började det klia i pysselfingrarna när du ordnade banden? Jag tycker det brukar börja göra det när man plockar i materialet 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   19 februari, 2012 at 23:03

   Jo, absolut! Jag gjorde faktiskt ett kort samma dag 🙂

 • Reply
  Camilla
  20 februari, 2012 at 06:23

  Det där blev ju jättebra! Jag har en total oreda på allt mitt pysselmaterial och har faktiskt samlat en del glasburkar för precis samma ändamål som dig. Får se bara när jag orkar ta tag i det hela….

 • Reply
  Lyckoslanten
  20 februari, 2012 at 06:53

  Väldig smart förvaring. Mina band har jag i små korgar och bandställning, men det blir ju att lyfta på några innan man hittar något som passar… 🙂

 • Reply
  Jenny
  20 februari, 2012 at 12:24

  Härligt! Kanske du har nåt bra tips på hur man enkelt får bort etikettklistret från matburkarna också? Jag tycker det är så segt, och det lämnar nästan alltid ett par pluppar! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   20 februari, 2012 at 16:16

   Ja, jag hade samma problem och tyvärr har jag inget bra knep. Jag tvättade burkarna i diskmaskinen först och sen lät jag dem stå i blöt i diskhon med diskmedel i. Efter ett tag började jag gnugga bort de sista resterna för hand, men en del burkar fick jag nog slänga bort för klistret var helt hopplöst att få bort.

 • Reply
  Nina
  22 februari, 2012 at 19:23

  Wow, vilken samling! Och snyggt blev det. Jag har mina band i tre ganska små burkar…

  Jag såg på Craft&Creativity-bloggen, att hon hade sina band i tictac-askar, du vet sådadär mintpastiller. Det var riktigt snyggt, men då ska man nog inte ha lika många band som du 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   22 februari, 2012 at 19:35

   Jo, jag såg det inlägget också, men den lösningen är nog inget för mig, nej 🙂

 • Reply
  Jenni
  29 februari, 2012 at 12:43

  Jag härmade den här idén och jag gillar den verkligen! Jag har ungefär samma mängd band som du och har provat alla förvaringar från samlarkortsplastfickor till Ribbon Rings men har inte hittat den ultimata ännu. Få se om det blir den här! 🙂 Tack för tipset!

  • Reply
   Anna-Lena
   29 februari, 2012 at 12:52

   Vad roligt att du gillade idén! Hoppas du blir nöjd med förvaringen! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.