Bokstavsfavoriter

 

Idag tänkte jag fortsätta på temat “favoriter”. Bokstäver och texter är något jag gillar väldigt mycket just nu, speciellt på textilier. Det får gärna vara lite industriell stil på prylarna för att bryta av mot min annars ganska romantiska stil. Senaste tillskottet är den lilla mjölsäcken som står på golvet bredvid lyktan. Just nu fungerar den som förvaring åt en extra filt som kan behövas om man är frusen. Egentligen är mjölsäcken menad som ett kuddfodral, men eftersom den är öppen i ena änden tycker jag inte att den fungerar så bra just som kudde.

 

 

Just i det här hörnet i vardagsrummet finns det en del bokstäver och texter. När jag skulle köpa den stora, rostiga bokstaven hade jag svårt att bestämma mig för vilken bokstav jag skulle välja. Jag har en förkärlek för bokstaven A, men det kändes lite orättvist att köpa den eftersom bara tre av fyra i familjen har den som begynnelsebokstav i namnet. Lite synd om den minsta i familjen vars namn börjar på E då. Så det fick bli ett N som symboliserar vårt efternamn istället. Rostbrunt är en favoritfärg just nu och bokstaven matchar de snygga ljuslyktorna med text.

 

 

Notre Dame-gardinerna är ett av mina bästa köp, jag har inte tröttnat på dem ännu och jag tycker att de passar lika bra på vintern som på sommaren. De vackra kuddfodralen med Hotel de Provance-texten är oerhört tunna och inte världens bästa kvalitet, men det kan man inte kräva för 4 euro heller. De fungerar bra som prydnadskuddar, men ska man ligga på soffan ska man nog ta en av de rejälare bruna kuddarna istället.

 

 

En annan favorit i vardagsrummet är den stora golvlyktan som syntes i sin helhet på första bilden. Den var från början menad som en ljuslykta, men med svärfars hjälp har vi dragit en elkabel genom lyktstolpen och nu lyser en glödlampa inuti lyktan istället. En väldigt originell och ovanlig lampa som jag inte tror att jag kommer att tröttna på i första taget.

 

 

Det är jätteroligt att flera bloggare har antagit min utmaning att skriva om sina egna favoriter i hemmet. Fortsätta gärna att blogga om era favoriter och lägg i så fall in länken till ert inlägg i kommentarsfältet här nedanför så att jag och alla läsare hittar er blogg. Kika gärna in i de här bloggarna för fler favoriter i hemmet:

Husbygge i Karperö
Lindas Lantliga (flera olika inlägg om favoriter)
Livet på Mattas
Tedags hos Tant Ninette
Sandras Värld

 

0 gillar
Detaljer Gardiner Hemma hos oss Industriellt Kuddar & dynor Lampor & ljus Utmaning Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Jenny
  19 december, 2012 at 20:58

  Hej. Vad fint du har det. Måste bara få veta vart du köpt golvlyktan, har letat efter en sån. Så himla fin!!!! Med vänlig hälsning, Jenny

  • Reply
   Anna-Lena
   19 december, 2012 at 21:15

   Jag köpte den från en numera nedlagd nätbutik, men jag vet att Säde i Vasa har haft likadana. Nu vet jag inte om du bor i Finland eller Sverige, men skulle nästan gissa på det sistnämnda med tanke på din e-postadress. I så fall kan jag tyvärr inte hjälpa dig med var du kan hitta lyktan eftersom jag bor i Finland. Den borde gå att få tag på ännu eftersom det inte är speciellt länge sen jag såg den på Säde, så bara man visste vem som är tillverkaren kunde man kanske hitta återförsäljare i Sverige också. Ska försöka komma ihåg att fråga personalen på Säde nästa gång jag åker dit. Lycka till med "jakten"!

 • Reply
  Linda F
  12 februari, 2012 at 18:32

  Fina favoriter, men är inte N:et fel väg? 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   12 februari, 2012 at 18:35

   Nej, det är inte felsvängt, det är bara bilden som är lite kapad så man inte ser hela bokstaven 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  12 februari, 2012 at 22:00

  Jättefina detaljer!
  Jag har en kudde av samma serie som gardinerna dina och jag gillar den massor!
  Tror inte heller du tröttnar i första taget på varken gardiner eller golvlampa.

 • Reply
  Linda
  13 februari, 2012 at 22:00

  Ja, det var en rolig utmaning. Och roligt att kika in och kolla in andra bloggares favoriter. Här är länken till mina favorit-inlägg:
  http://lindaslantliga.blogspot.com/search/label/Favoriter

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.