Gardininspiration

 

När jag bad er skriva vad ni helst av allt vill läsa om på bloggen så var det många som skrev gardiner. Vad som är trendigt just nu och olika sätt att hänga upp gardinerna på. Jag tycker att trenden just nu är ganska enkla gardiner och inte speciellt kreativa eller fantasifulla upphängningar. Det är som med allt annat i inredningen – det ska vara enkelt och naturligt.

 

 

Det är raka sidogardiner som gäller, gärna med stora öljetter eller knytband upptill. Panelgardinerna syns fortfarande en del, speciellt i mera modernt inredda hem. När det gäller kappor så är det vanligt med fuskhissgardiner, endera lite veckade eller helt släta med en rulle nertill. Olika texter och andra tryck är mycket trendigt just nu inom alla delar av heminredning och gardinerna är förstås inget undantag. Gärna ett årtal, en poststämpel eller något annat som gör att gardinerna ser lite “gamla” ut. Den lantliga och romantiska stilen med volanger, rosetter och smutsiga pasteller är fortfarande väldigt populär, men blandas upp lite med den mer rustika stilen. Dova färger som dimrosa, lavendelblått och ljusgrått är helt rätt nu till våren. Och förstås vitt.

 

 

Jag gissar att ni som läser bloggen har väldigt blandad inredningssmak så jag tänkte även visa några alternativ för er som tycker att gardiner ska vara stormönstrade i kraftiga färger.

 

 

Hoppas ni fick några nya idéer inför vårens eller sommarens gardinbyte! Själv kommer jag nog att låta mina vanliga “året-om-gardiner” hänga kvar tror jag.

 

Samtliga foton från Svanefors

1 gillar
Gardiner Önskeinlägg

Du Kanske Också Gillar

3 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  21 februari, 2012 at 14:05

  Jag är "hissgardinsanhängare" alternativt inga gardiner alls men visst är det snyggt med gardiner som passar ihop med resten av inredningen också!

 • Reply
  Annette
  22 februari, 2012 at 22:11

  Vi som jobbar med gardiner har nog många tips att ge kunderna ,mänskliga kontakten är dom bästa tipsen ,Nette

  • Reply
   Anna-Lena
   22 februari, 2012 at 22:22

   Ja, det tror jag säkert. Det brukar finnas många kreativa gardinuppsättningar i tygaffärer.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.