Kort till Alla hjärtans dag

 

Idag var vi på Små & Stora på förmiddagen och de större barnen fick tillverka Alla hjärtans dag-kort där. När vi kom hem ville dottern göra ännu fler kort så blev det pysselverkstad hela eftermiddagen och jag hann till och med göra några enkla kort jag också. Jag hann tyvärr inte fota dem innan det blev mörkt, så ni får se dem en annan dag. Istället letade jag lite i mina mappar ikväll och hittade några gamla kort som passar in på Alla hjärtans dag-temat. De flesta korten har några år på nacken så det är inte det allra senaste inom pysselfronten jag visar upp här. Men ni ville se mera pyssel här i bloggen – så varsågoda!

 

 

Rött och vitt är klassiskt och passar bra till Alla hjärtans dag. I allt pyssel jag gör brukar jag hålla mig till två eller max tre olika färger. Jag har svårt att få ihop fler färger än så till en snygg helhet. Det gäller egentligen inte bara inom scrapbooking utan även när det kommer till inredning och kläder för mig.

 

 

Här har jag använt en Sarah Kay-stämpel som påminner mig om barndomen. Jag hade en tavla med ett nästan likadant motiv i mitt rum minns jag. Den romantiska shabby chic-trenden var stor även inom scrapbooking för några år sedan och då gjorde jag många kort i den här stilen. Ofta i bruna och rosa-aprikosa nyanser.

 

 

Ett lite mindre romantiskt kort i lila och svart. Det här kortet gjorde jag när “doodling” var den hetaste trenden inom scrapbooking. Att doodla betyder egentligen att man “klottar” och ritar olika krusiduller och figurer på fri hand. Texten är skriven med en gammal hederlig Dymo-apparat som är ett av mina mest använda verktyg när jag gör kort.

 

 

Doraline heter den här bedårande ekorren. Jag har flera olika motiv med henne, för jag tycker de är så enormt söta. Det negativa med ekorrstämplarna är att det är väldigt tidskrävande och tråkigt att måla själva ekorren och den stora svansen. På de här två korten har jag ingen text på framsidan. Den brukar jag lämna bort om jag gör kort på lager, utan att veta vad jag ska använda dem till. Ibland lägger jag till en text senare eller så får det vara utan text. Jag gillar bokstäver och olika fonter så jag föredrar nog att ha någon slags text på framsidan på de flesta kort.

 

 

Rosa, vitt och grönt är en favoritkombination som jag brukar använda ofta. Det känns somrigt och fräscht. Kantstansen från Martha Stewart har jobbat flitigt på det här kortet. Den är också ett verktyg som jag använder på var och vartannat kort.

 

 

Jag avslutar med en matchande presentpåse i samma färger som kortet.

 

 

Jag har en ganska blandad stil när det gäller kort och scrapbooking överlag. Jag gillar både enkelt, stilrent och minimalistiskt men även romantiskt, blommigt och gulligt. Imorgon ska jag visa de kort som jag gjorde idag. Där har jag använt en av de trendigaste sakerna just nu (både inom pyssel och inredning). Någon som kan gissa vad det är?

 

0 gillar
Inspiration Önskeinlägg Pyssel

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Jessica
  8 februari, 2012 at 23:28

  Vågar mej inte på en gissning 😉 har liskom ingen koll på vad som är trenidgt inom pyssel just nu… nästan så man skäms… men chabby chic stilen hänger ju med ganska starkt ännu, spets och massa blommor också 🙂
  Sarah Key kortet du visar, det har jag haft äran att få 🙂 Och det finns kvar i mitt skåp, i lådan "kort jag fått" 🙂

 • Reply
  Camilla
  9 februari, 2012 at 06:36

  Väldigt fina kort i olika stilar! Det börjar riktigt klia i scrapbooking fingrarna 🙂

 • Reply
  En silverkantad vardag
  9 februari, 2012 at 06:45

  Vilka otroligt vackra kort! Du är verkligen duktig på detdär! 🙂

 • Reply
  Lyckoslanten
  9 februari, 2012 at 07:34

  Oj så fina! Man kan gott säga att du håller dig på en annan nivå än den i min värld! 😉

 • Reply
  Anna-Lena
  9 februari, 2012 at 11:07

  Tack för era snälla kommentarer!
  Jessica – jag har också dålig koll på scrapbloggar och forum just nu, så jag vet inte så mycket om trenderna heller. Kan nog hända att shabby-trenden kommer att hålla i länge, det är ju ganska svårt att komma bort från att dekorera med blommor 🙂 Jag mindes faktiskt inte att du fått Sarah Kay-kortet! Roligt att höra att du har det kvar ännu. Och jag är säker på att du skulle veta vad jag menar för "modegrej" som jag använt på mina kort bara du skulle fundera lite till 🙂

 • Reply
  Annelie
  12 februari, 2012 at 17:44

  Jättefina "Alla hjärtans dag" kort, det där är inga vykort man hittar i butiken precis. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.