Nya skålar

 

Vi är i stort behov av nya efterrättsskålar. Jag har Vanilj-serien från Pentik, men de är onödigt små om man vill ha en rejäl glassportion. Det finns två stycken kvar av våra gamla, lagom stora glasskålar, resten har gått sönder. De har hängt med i minst 10 år och hade från början ett snyggt kinatecken på framsidan som för länge sedan nötts bort i diskmaskinen. Jag skulle gärna ha skålar i någon vacker färg nu och när jag såg den här serien i stengods på Ikeas inspirationsblogg så slog ha-begäret till ordentligt. Synd att det innebär en heldagsresa för att komma till närmaste Ikea.

 

 

Serien heter Forsla och består av ett serveringsfat/tallrik och skålar i två olika storlekar. Så här säger designern Ebba Strandmark om serien:

“När jag skapade serien FORSLA ville jag göra en rustik liten familj med tallrik, serveringsfat och skålar. Inspirationen kom från äldre serviser och jag gav därför FORSLA en tydlig hantverkskänsla i både form och färg. På det stora fatet ser jag framför mig en läcker sallad eller härlig Bolognese, i den lilla skålen kanske oliver eller en god sås. Oavsett vad som serveras är det viktiga för mig att serien inspirerar till att duka och lägga upp maten på ett vackert sätt.”

Serien kommer även att finnas i ljusblått och dyker upp i butikerna först i april, så det är ingen idé att hasta iväg dit genast. Kanske har jag vid det laget redan hittat andra skålar, annars ligger nog de här “blåbär-och-mjölk-färgade” skålarna högt på önskelistan.


Källa och bild: Ikea/Livet hemma

0 gillar
Glas & porslin Inredningsbutiker

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Livet på Vestergård
  5 februari, 2012 at 17:08

  Det var snyggt porslin! Ikea kunde ju gärna få finnas här i våra trakter också.

 • Reply
  Ann-Christine
  5 februari, 2012 at 17:17

  Ah! Väcker även mitt ha-begär! Dels för färgens skull, men även det handgjorda utseendet. Jag har i princip bara vitt eller neutralt porslin, men just som efterrättsskålar skulle dessa vara fina.

 • Reply
  Lyckoslanten
  5 februari, 2012 at 18:18

  Det här med porslin är inte lätt. Jag har min Birkaservis och några serier glasskålar för glass, men de du visar är verkligen fräscha. Gillar Svaneforsbilden du visar i förra inlägget! ♥

 • Reply
  Camilla
  5 februari, 2012 at 20:37

  härlig färg och riktigt fint porslin. Skulle gärna ha något ur den serien också.

 • Reply
  Maria på inredningsvis.se
  8 februari, 2012 at 20:05

  Riktigt ögongodis..även att ha godis i 🙂 Love från Maria på inredningsvis

 • Reply
  Behöver du nåt från Ikea? | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  16 februari, 2012 at 13:01

  […] till Ikea och köpa det ena och det andra, men just när hon ringde var det helt tomt i skallen. Forsla-skålarna kom jag ihåg eftersom jag bloggat om dem alldeles nyligen, men de skulle inte komma till butikerna […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.