Färgprakt

 

Det börjar dyka upp påskinlägg i de flesta andra inredningsbloggar, men min hjärna har inte kommit så långt ännu. Vi har istället tre stycken 5-årskalas framför oss de närmaste två helgerna så innan dess kommer vi inte ens att tänka ordet “påsk”. Efter sista kalaset har vi sex dagar på oss att komma i påskstämning. Och säkert hinner vi plocka fram några kycklingar och färgglada ägg dagarna före påsk, fast påskpynt egentligen är ganska onödigt i mina ögon (det är ju ändå bara några dagar det handlar om). Glada och knalliga färger har jag i alla fall omgett mig med de senaste dagarna när jag paketerat presenter i härliga papper…

 

 

…och gjort ett kort till den blivande 5-åringen.

 

 

Stämpeln kommer från svenska Tingtura som är en av mina favoriter när det gäller enkla och fina stämplar. De är inte så detaljrika, utan det är ganska stora ytor att måla vilket gör dem betydligt enklare att färglägga än många andra stämplar som finns på marknaden. Jag gillar den stiliserade och lite barnsliga looken på Tingturas stämplar och jag tycker de passar utmärkt till barnkort. En glad nyhet är att de nyligen börjat sälja digistämplar också (alltså samma motiv men i jpg-format som man kan printa ut i den storlek man själv vill). Tyvärr saknar de flesta stämpeltjejer en mun så den har jag ritat dit själv. Det här med munnar är ett konstigt fenomen som faktiskt är ganska vanligt i stämpelvärlden, titta bara på de omåttligt populära Magnolia-stämplarna. Jag gillar inte munlösa figurer, de ser så karaktärslösa ut, så jag förstår inte varför man inte ger de stackars figurerna en mun. Det blir ju så mycket trevligare med ett litet, snett leende.

 

 

Cirkeln med Grattis-texten är också en stämpel som jag sedan målat med samma turkos och rosa färger som flickan. Jag utgår alltid från de mönstrade pappren och försöker hitta så likadana färger som möjligt att måla stämpeln med. Den vita 5:an kommer från ett alfabete gjort i skumgummi, så den är lite tjockare och ger en snygg effekt när den står upp lite. Vimpeln högst upp på kortet har jag enkelt gjort själv genom att rita trianglar och klippa ut ur två olika mönstrade papper. Mera färggrant födelsedagspyssel kommer senare!

 

0 gillar
Födelsedagar Pyssel

Du kanske också gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Anna / Sand's Drömmar
  22 mars, 2012 at 09:04

  Fint!

  Mentalt är jag redo för påsk – men inte planeringsmässigt. Måste ju hinna planera påskmaten – listfreak som jag är. Här har påsken alltid gått i limegrönt och bara det. I år blir det naturfärger – beige, svart och vitt. Inte det lättaste att hitta pynt kan jag ju säga…

  Ska försöka hinna läsa i kapp och delta i tävlingen också – bara så himla mycket just nu…

  • Svara
   Anna-Lena
   22 mars, 2012 at 09:20

   Jag skulle också vilja ha påskpynt i naturfärger, men precis som du skriver så är det nästan omöjligt att hitta! Finns bara gult, orange och grönt i alla butiker. Synd att det ska vara så likriktat överallt.

   • Svara
    Annika
    28 mars, 2012 at 13:33

    T.ex. är det fint att bara ha fram en skål med bruna ägg! Eller så kan man göra jättefina ägg i decoupage-teknik med tidningspapper eller blad från gamla böcker eller notblad. Kolla också in Minna Mercke Schmidts blogg "Blomsterverkstad" för inspiration med naturmaterial!
    Trevlig påsk!

    • Svara
     Anna-Lena
     28 mars, 2012 at 13:53

     Just precis de där två idéerna har jag tänkt förverkliga här i år! 🙂 Jag har redan testat att färga ägg bruna i kaffe. Och decoupagelim står på inköpslistan. 🙂

 • Svara
  Nina
  22 mars, 2012 at 10:18

  Munnen var ju pricken över i på den flickan. Snyggt kort!

  Jag tänker alltid att jag ska börja pynta i god tid inför påsk, så det inte blir just bara några dagar. Men än har jag inte kommit igång.

  • Svara
   Anna-Lena
   22 mars, 2012 at 11:10

   Ja, man borde starta i tid så man hinner ha fram pyntet åtminstone 1-2 veckor.

 • Svara
  Jenni
  22 mars, 2012 at 11:07

  Vilka härliga bilder med fina presentpapper!

  Man blir alltid på bra humör när man läser din inspirerande blogg, du är verkligen en glädjekälla! 🙂

  • Svara
   Anna-Lena
   22 mars, 2012 at 11:11

   Tusen tack, det var härligt att höra! 🙂

 • Svara
  Seralias Stuga
  22 mars, 2012 at 19:39

  Gulligt kort! Va, duktig du är! Prinsessan blir säkert glad?!

  Du fick ju tips till äggen av mig :o) Bara att ta fram sprayburkarna t ex vitt och beige. Ifjol hittade mina svarta och vita stenägg, dem jag har i blomkrukorna vid entrén, på det stora blomvaruhuset. Kolla där, kanske samma ägg finns i år också?!

  • Svara
   Anna-Lena
   22 mars, 2012 at 20:14

   Ja, du hade många fina ägg-idéer. Vi får se vad det blir hos oss i år, men nåt ska jag nog försöka pyssla ihop 🙂

 • Svara
  Jessica
  22 mars, 2012 at 20:58

  Oj vilket fint kort, jätte härliga färger! Jag blir riktigt sugen själv på att försöka mig på något liknande.

 • Svara
  En silverkantad vardag
  23 mars, 2012 at 08:38

  Både kort och paket som man blir glad av att bara se på! Härliga färger! 🙂

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.