Förvaringstips

 

Nu är det dags att visa resultatet av vårt “helgnöje” som jag skrev om för några dagar sedan. Lackhyllorna är på plats i ena hörnet i datarummet och snart finns inte en enda ledig väggstump kvar i det rummet. Men det är okej, data/pysselrummet är ett sånt rum där jag tycker om att ha en massa färgglada saker synliga på öppna hyllor. Det är betydligt mera inspirerande att ha fram alla fina saker än att ha dem undanstoppade i stängda lådor.

 

 

Rummet går i vitt, svart och grått så jag låter alla pysselsaker, presentpapper och band fungera som färgklickar istället.

 

 

Den stora tunnan där jag förvarar presentpappersrullarna kommer från Lundagård och den köpte jag faktiskt redan innan huset var byggt. Utmärkt förvaring för rullarna, där hålls de raka och fina och ser samtidigt snygga ut med alla mönster och färger. Och jag är så nöjd över att alla rullar med presentsnören äntligen har fått komma fram ur den alldeles för trånga skrivbordslådan.

 

 

Jag hittade även en hel hög med presentkassar i olika skrivbordslådor. Efter att ha funderat lite på hur man bäst skulle kunna förvara dem så kom jag på ett vi har några oanvända Leksvik-krokar från Ikea. Jag har bunkrat upp med 3-4 sådana ifall vi någon gång skulle behöva dem, men hittills har de bara legat i skåpet. Nu skruvade vi upp en krokbräda under den nedersta hyllan och där hänger nu alla presentkassar prydligt på rad. Visst är det härligt när man har ordning och reda på sådana här saker som annars ligger hopskruttade i en låda!

 

 

De röda presentkassarna köpte jag efter julen när de hade 70% rabatt på dem. Jag tycker inte de är speciellt juliga utan de fungerar bra även till vanliga födelsedagspresenter. Kassar kan vara bra att ha ifall det blir bråttom och man inte hinner slå in paketet, det är minst lika snyggt att lägga presenten i en vacker kasse tycker jag. Prickigt är mitt favoritmönster – det kanske märks?

 

 

Färdiga presentrosetter är inget jag använder speciellt ofta, men de är också en bra-att-ha-grej som är enkla och snabba att klistra på paketen. Jag förvarar mina i en hög, genomskinlig glasvas så att det är enkelt att se vilka färger och storlekar som finns. Tejprullarna som har legat utspridda i minst tre olika lådor fick en egen plats i en hink. Texten på tejphinken och snörlådan har jag gjort själv med den illgröna Cuttlebug-maskinen som står på ena hyllan (den syns på de två översta bilderna i inlägget)

 

 

Det är inte helt färdigt ordnat på hyllorna ännu. XYZ-bokstäverna har jag tänkt skruva upp på väggen på ett annat ställe i rummet, men nu får de fungera som utfyllnad tills jag hinner fylla hyllorna med annat. Den stora Expedit-hyllan är världens bästa förvaringsplats för alla mappar och tidskriftssamlare.

 

 

Skylten “I´m not bossy – I just have better ideas” var jag bara tvungen att köpa när jag såg den. Tyckte på nåt sätt att den passade in på mig…

 

0 gillar
Arbetsrum Förvaring Hemma hos oss Önskeinlägg

Du Kanske Också Gillar

21 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  16 mars, 2012 at 15:12

  Så snyggt, och vilken ordning! 🙂 Jag är än en gång imponerad av ditt pysselrum 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   16 mars, 2012 at 15:33

   Tack! 🙂

 • Reply
  Lis-Britt
  16 mars, 2012 at 15:20

  Alldeles superfint!!!Jag skall åka hem nu och slänga mig i väggen, har nyligen ordnat upp mitt hobbyrum och är så stolt över all ordning. Men efter att ha sett ditt rum och dina prylar så skall jag som sagt slänga mig i väggen 🙂 Gillar detta rum absolut mest av alla era rum.
  Du kanske hyr ut det för pyssel nån kväll åt oss andra? Ha en trevlig helg! Kram!

  • Reply
   Anna-Lena
   16 mars, 2012 at 15:34

   Jag tror inte att ditt är så dåligt heller hördu! 🙂 Du är mer än välkommen att komma hit och pyssla någon kväll, kanske jag skulle få något gjort då också för en gångs skull! 🙂

 • Reply
  Jessica
  16 mars, 2012 at 15:54

  Vad fint och fräscht!! En fråga, vad har du nertill i din hissgardin då den hänger så rakt?

  • Reply
   Anna-Lena
   16 mars, 2012 at 15:59

   Vi har en tom tygrulle i hård paff nertill på gardinen. Man får dem gratis från tygaffärerna här i stan.

 • Reply
  Anna / Sand's Drömmar
  16 mars, 2012 at 15:57

  Ja, suck, vad är väl ett eget pysselrum… snyft.

 • Reply
  Sanne
  16 mars, 2012 at 17:29

  Blir helt matt då jag ser din fina ordning i ditt pysselrum ! Ett verkligt blickfång så vackert är det !
  Kraam
  Sanne

 • Reply
  Camilla
  16 mars, 2012 at 18:13

  jättesnyggt resultat! Jag gillar att mycket får stå framme, fina blickfång 🙂 Trevlig helg till dig!

 • Reply
  Ann-Kristin
  16 mars, 2012 at 20:05

  Oj va inspirerande man blir när man ser rummet…även jag som inte gillar att pyssla själv ,men tycker om "pyssel"
  Jättefint!

 • Reply
  Ann-Kristin
  16 mars, 2012 at 20:07

  inspirerad,var det ja

 • Reply
  Annika
  16 mars, 2012 at 20:27

  Mycket snyggt! Jag måste ställa en praktisk fråga: har ni gipsskivor i väggarna? Hur bär ni er i så fall åt för att våga sätta upp tunga hyllor? Jag har så många ideer här hemma, som min man genast sågar genom att säga att det inte håller i gipsväggar…

  • Reply
   Anna-Lena
   16 mars, 2012 at 21:13

   Jo, vi har också gipsskivor och vi använder alltid "fjärilar" som expanderar bakom gipsskivan.
   http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=164633652
   Vi har inte haft några problem med hyllor som ramlar ner än i alla fall 🙂

   • Reply
    Annika
    17 mars, 2012 at 13:33

    Tack! Ska upplysa min man : )

 • Reply
  Ann-Lis
  16 mars, 2012 at 21:06

  Nu får du känna dig väldigt nöjd med rummet där! Så fint du delar med dig! ♥

 • Reply
  Josefine
  16 mars, 2012 at 22:39

  Jättefint blev det! Man får ju pysselinspiration bara av att se på bilderna 🙂 Vilket drömrum! Ha en bra helg! /Josefine

 • Reply
  En silverkantad vardag
  17 mars, 2012 at 08:28

  Otroligt snyggt! Jättefina inspirationsidéer för förvaring av sånt som annars lätt blir inträngt nånstans och oåtkomligt.

 • Reply
  Ann-Christine
  17 mars, 2012 at 10:01

  Hahahaha (angående skylten!) 😀

  Expedit-hyllorna är verkligen jättebra!! Vi har ett antal hemma hos oss också, i olika storlekar, men nu börjar jag fundera att kanske vi skulle skaffa en större till vårt kontor? Vi har där den som är 1×5 rutor.

  Trevlig helg!

 • Reply
  Johanna
  17 mars, 2012 at 12:17

  Oj vad fint!! Å jag också vill ha var sak på sin plats. Jag tycker så mycket om lådor osv. Superfint och ordning framför allt 🙂

 • Reply
  Nina
  18 mars, 2012 at 20:12

  Den skylten skulle passa in hos mig också 😉

  Ååh, nu blir jag igen sugen på att ha ett större pysselrum! Ni har fixat så fint!

 • Reply
  Seralias Stuga
  18 mars, 2012 at 21:55

  Hej!
  Oj, hjälp så fint!!! Verkligen lyckat! Skäms nästan att sitta i mitt sy-hobby-rum. 18m2 och fullt. Alla projekt ligger fint i högar. Inte en och inte två, utan många många högar! :o) Jag får njuta av dina bilder i stället!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.