Gult är fult?

 

Jag gillar de flesta färger, men kycklinggult har jag alltid haft lite svårt för både när det gäller inredning och kläder. Jag tror inte vi har en enda gul pryl eller klädesplagg i det här huset när jag tänker efter. Men när jag ser en bild som den här så börjar jag nästan gilla gult! Den knallgula stolen fungerar som ett fint blickfång mitt bland det svarta och industriella. Riktigt snyggt tycker jag.

 

Bildkälla: Pinterest

 

Jag har sammanställt ett collage med gula inredningsdetaljer som kanske kan pigga upp hemmet i vår. Nu är det inte heller så länge kvar till påsk och då är det helt rätt med lite gult, eller hur? Kanske inte alla gula saker på en gång, men en eller två prylar i ett rum kan vara snyggt. Speciellt i ett barnrum kan jag tänka mig att det skulle vara häftigt med gult som accentfärg.

 

Bilder från Ellos och H&M Home.

 

Med dessa gula bilder önskar jag er en riktigt skön helg och förhoppningsvis kikar den gula solen fram!

 

0 gillar
Industriellt Möbler Trender

Du Kanske Också Gillar

19 Kommentarer

 • Reply
  Sofia
  2 mars, 2012 at 13:04

  Inte fult, men ingen favoritfärg för mig heller direkt! Blir nog svårt att hitta vare sig någon gul grej eller gult klädesplagg här också 🙂 Men för si så där 10 år sen hade jag ett infall och målade ett gammalt runt köksbord och pinnastolarna till bordet riktigt knallgula och så hade vi det som köksmöblemang i flera år. Och det lyste absolut upp i det lilla lägenhetsköket!

  • Reply
   Anna-Lena
   2 mars, 2012 at 13:06

   Ja, jag kan tänka mig att det var riktigt fint! 🙂 Jag tror det krävs en viss stil på inredningen för att få gula saker att passa in, och vi har helt enkelt inte den stilen hos oss. Men hos andra kan jag tycka det är fint!

 • Reply
  Camilla
  2 mars, 2012 at 13:38

  Jag tycker att det är snyggt med en eller annan gul färgklick i inredningen men vi har nog ingenting i gult just nu. Jag tänkte faktiskt för någon dag sedan att jag skulle kunna sätta någon liten gul pryl i sovrummet, speciellt om vi tapetserar med trädtapeten så kan gult vara en pigg färg till. Önskar dig en trevlig helg och massor med sol 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   2 mars, 2012 at 13:42

   I ert hus skulle det passa bra med någon gul färgklick! Jag tror att gult gör sig betydligt bättre i modernt inredda hem än i lantliga.

 • Reply
  Jessic
  2 mars, 2012 at 14:04

  Inte fult, men gillar inte gult. Det kan bli lite jobbigt ibland då min äldre son gillar gult, orange och rött 🙂 Han ville ju helst ha en gul och orange vägg i sitt rum, men mor i huset satte stop!! Han fick gardiner i klara granna färger och prydnadskuddar i gult och orange osv. Till påsken ok med lite gult. Plockar inte främ så mycket till påsk, men brukar ha en gul löpare på bordet och en korg med påskägg i gult, rosa, limegrönt och lila. Men bara under påsken 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   2 mars, 2012 at 14:18

   Smartare med färggranna textilier än att måla gult på väggarna, det är lättare att byta sen om han tröttnar på färgen 🙂 Jag brukar inte heller ha fram speciellt mycket påskpynt och gult blir det väldigt lite av fast det är påsk.

 • Reply
  Livet på Vestergård
  2 mars, 2012 at 16:19

  Jag håller med om att gult passade i inredningen på fotot, men hos mig har jag svårt att se något gult. Det blir nog på sin höjd en gul blomma till påsk 🙂

 • Reply
  En silverkantad vardag
  3 mars, 2012 at 07:39

  Skrev nyligen ett liknande inlägg (http://ensilverkantadvardag.wordpress.com//?s=gult+%C3%A4r+fult) och jo, jag gillar inte gult, också när det gäller blommor väljer jag hellre än annan färg. Men visst, i rätt sammanhang kan det se snyggt ut men för mig är gult mest en påskfärg. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   3 mars, 2012 at 09:23

   Vi har helt samma åsikt om gult då. Ganska konstigt att det inte verkar finns så många som älskar gult! 🙂

 • Reply
  muminmamman
  3 mars, 2012 at 10:20

  oj, oj, precis sådär tänkte jag också, ända tills för nån månad sedan, då jag kom på att jag gillar gult i kombination med svart och vitt 😉 Plötsligt finns det ett par gula detaljer hos oss, som just detdär Joy ljuset! Och en pafflåda…
  http://muminmamman.papper.fi/2012/02/15/ladan-2/

  • Reply
   Anna-Lena
   3 mars, 2012 at 11:00

   Jättesnyggt! Det är just i kombination med svart och vitt som gult blir fint!

 • Reply
  Ann-Kristin
  3 mars, 2012 at 13:07

  Och här kommer kärringen mot strömmen…jag gillar gult.Man blir glad av att det "lyser",och det räcker med någon detalj.Medan sonen var liten hade han gult och blått i sitt rum i riktigt starka färger.Jag har försökt sälja på loppis,bla gardinerna och sängöverkastet som han hade,men utan framgång 🙂 vi e väl få som gillar just gult.

  • Reply
   Anna-Lena
   3 mars, 2012 at 13:28

   Säkert finns det några som gillar gult, men ni verkar faktiskt inte vara så många 🙂 Men som du säger så kan någon liten detalj i gult vara riktigt fint!

 • Reply
  Hanna
  4 mars, 2012 at 16:53

  Jag har också svårt för gult… Men till påsk kan man ha några små gula detaljer. Så som påskliljor och tulpaner. Men där går nog gränsen för mig…

 • Reply
  Anna
  4 mars, 2012 at 19:17

  Jag älskar gult! Faktiskt. Gult kan vara det som skiljer ett mesigt rum från ett coolt.

  • Reply
   Anna-Lena
   4 mars, 2012 at 19:57

   Gult passar din stil! 🙂

 • Reply
  lyckobo
  4 mars, 2012 at 19:32

  Har aldrig gillat gult i inredning, men måste nog medge att det passar perfekt på bilderna du visar! I och med att vi har en beige bas, så skulle inte gult ens fungera…det kräver nog mera vitt,grått och svart .. men gula tulpaner kan jag tänka mig, fast ENDAST på påsken då 😀
  Ha en bra ny vecka!

  • Reply
   Anna-Lena
   4 mars, 2012 at 19:58

   Precis! Det är därför jag inte kan få gult att passa in hos oss heller, det funkar inte med beige. Men just med svart och vitt blir det en snygg färgklick!

 • Reply
  Sand's Drömmar » Gult är…
  17 mars, 2012 at 09:22

  […] sett passar gult dock bra med allt det gråa och industriella som nu råder. Detta påtalade även Anna-Lena för en tid […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.