Helgnöje

 

De senaste helgerna har vi medvetet försökt att boka in så lite program som möjligt och istället har vi fokuserat på att göra klart några av våra otaliga halvfärdiga projekt. Borrmaskinen, skruvarna och vattenpasset har varit i flitig användning. Det handlar mest om hyllor och sånt som ska skruvas upp på väggarna. Det finns inget tråkigare än att skruva upp hyllor. Det låter så lätt och snabbt i teorin, men in praktiken är det ett evigt kämpande. Man ska mäta och räkna och dubbelkolla. Är det nu säkert rakt eller är den ena sidan en millimeter högre än den andra? Sånt tar tid. Lägg dessutom till en nyfiken ettåring som vill undersöka precis allt som finns i verktygsbacken och gärna klättra upp på den samtidigt. Då förstår man kanske att det tar en halv dag att få upp två hyllplan.

 

 

Men nu äntligen har vi fått upp Lack-hyllorna som vi köpte i höstas. Mera förvaringsyta till datarummet har jag önskat mig länge och nu är jag nöjd. Jag har irriterat mig på att mina presentpapper och -band ständigt är i ett kaotiskt tillstånd, men nu har jag fått ordning på mina saker. Dessutom fick jag en snilleblixt när jag sorterade lite i mina lådor och det resulterade i ännu mera skruvande och plötsligt hade jag en smart förvaring åt mina presentkassar. Det är inte riktigt klart ännu så ni får vänta ett tag på “efter-bilden”.

 

På tal om presentpapper och band – hur förvarar ni dem?
Har ni ordning bland alla snören och pappersrullar
eller är det ett enda kaos?

 

Jag har faktiskt inte bara ägnat mig åt hyllprojektet i helgen, idag smet jag hemifrån ett tag och fotade en alldeles underbart inredd lägenhet. Det kan man kalla ett nöje, till skillnad från att lägga upp hyllor. Hemma hos-inlägget kommer så fort jag hunnit redigera alla bilder.

0 gillar
Arbetsrum Förvaring

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Reply
  Ann-Christine
  11 mars, 2012 at 22:20

  Suck… jaaaa, det är så besvärligt med hyllor… därför ligger dom undanstoppade i åratal också 😛 Dom två vanligaste meningarna man hör är "finns det nåt spanter i väggen där" och "är du nu riktigt säker" Men än så länge har jag inte plockat ned nåt som blivit uppskruvat 😉
  Jag förvarar presentpapper och snören i en stoooor byrålåda, men den är faktiskt rätt stökig just nu…

  • Reply
   Anna-Lena
   11 mars, 2012 at 22:36

   Precis så brukar det låta här också! 🙂 En stor byrålåda har jag testat som förvaring, men min var tydligen inte tillräckligt stor. Eller så har jag för mycket saker…

 • Reply
  Ann-Christine
  11 mars, 2012 at 22:22

  Förresten: Nyfiken på vad du har där i hyllan till höger?? 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   11 mars, 2012 at 22:35

   Det är några av mina scrapalbum som syns där till höger. De kanske eventuellt ska flytta upp på nåt av hyllplanen, men just nu står de i en Expedit-hylla.

 • Reply
  sus
  11 mars, 2012 at 22:32

  Haha! Känner så igen det där med att skruva upp hyllor med en ivrig ettåring. Det är svettigt värre.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 mars, 2012 at 22:33

   Jo, man får verkligen kämpa för att hålla samma tempo som en ettåring! 🙂

 • Reply
  Bitte
  12 mars, 2012 at 00:12

  Har ingen bara förvaring för presentpapper, de ligger i en stor påse tillsammans med snören. Blä, svårt att förvara!

  • Reply
   Anna-Lena
   12 mars, 2012 at 08:54

   Nej, det är inte det lättaste att hitta smart förvaring till. Du får kolla bloggen om några dagar så får du se min lösning 🙂

 • Reply
  Mia
  12 mars, 2012 at 09:24

  I en hög papplåda i ett skåp, ganska bra men inte så snyggt. Har köpt metallkorgar men ännu inte kunnat bestämma var vill ha dem.

 • Reply
  Mia
  12 mars, 2012 at 09:26

  Ser framemot att få se din lösning. Och hemma hos reportaget.

 • Reply
  Nina
  12 mars, 2012 at 11:01

  Ser fram emot efter-bilderna!
  Jag har mina presentpapper i en gammal upp-och-nervänd fågelbur, och det är jag riktigt nöjd med! Men alla band har jag i en råddig låda, borde ta itu med det…

 • Reply
  Sara
  12 mars, 2012 at 11:04

  Presentpapper passar perfekt liggande i vår malm-byrå 🙂 och där får också alla presentband samsas om platsen 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   12 mars, 2012 at 11:34

   Låter riktigt smart!

 • Reply
  Annika
  12 mars, 2012 at 14:14

  Jag förvarar presentpapper i ett långt skåp i vårt köksskåp (ovanför kylskåpet), det är det enda skåpet som är tillräckligt långt för rullarna.
  Jag har länge undrat hur folk med gipsskivor i väggarna gör för att kunna borra och sätta upp tunga saker som hyllor. Det är nytt för oss med gipsväggar och jag är inte helt förtjust. Har ni gipsskivor Anna-Lena? Hur gör ni i så fall?

  • Reply
   Anna-Lena
   12 mars, 2012 at 17:08

   Jo, vi har också gipsskivor och vi använder alltid s.k. "fjärilar" när vi skruvar upp hyllor (du vet såna där som expanderar på baksidan av gipsskivan). Jag vet inte vad de heter på riktigt. Det har funkar riktigt bra, och hyllorna känns stadiga och bra. Hoppas du fick nån hjälp av mitt svar.

 • Reply
  Mia G
  15 mars, 2012 at 11:19

  Ikea har ett förvaringsställ för tomma platspåsar (kommer inte ihåg namnet), en sån där som man kan skruva upp t.ex i städskåpet. Vill tipsa om att presentpappersrullarna passar utmärkt i den. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   15 mars, 2012 at 13:04

   Ja, det var ju ingen dum idé! 🙂 Jag har själv en sån för plastpåsarna.

 • Reply
  Förvaringstips | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  16 mars, 2012 at 14:49

  […] är det dags att visa resultatet av vårt ”helgnöje” som jag skrev om för några dagar sedan. Lackhyllorna är på plats i ena hörnet i […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.