Hemma hos Josefine – del 1

 

För ett tag sedan var jag hemma hos Josefine Lundström och fotograferade hennes fina lägenhet på Brändö i Vasa. Hyreslägenheten är ca 40 kvadratmeter med ett stort vardagsrum, ett separat sovrum, ett litet kök samt badrum. I första inlägget tänkte jag visa hallen, matplatsen (som finns i ena ändan av vardagsrummet) samt några bilder från köket och badrummet.

 

 

Att Josefine fallit för den lantliga och romantiska inredningsstilen lägger man märke till genast man stiger in. Lägenheten känns stor och rymlig eftersom både möbler och väggar går i en ljus färgskala. I hallen har Josefine en gammal byrå som hon själv har piffat upp och målat om. I det gamla fönstret ovanpå byrån har hon målat en text. Josefine berättar att hon först printade ut texten på ett vanligt papper som hon tejpade fast på baksidan av fönstret och sedan målade hon texten ovanpå. Ett smart tips om man vill göra något fint och personligt av ett gammalt fönster.

 

 

Matbordet och de sex stolarna med kryss passar perfekt till Josefines ljusa inredningsstil. En blåvitrutig bordsduk och rosa tulpaner piggar upp allt det vita. På väggen ovanför bordet finns en öppen hylla i tre plan där Josefine placerat vackra saker som t.ex. glasburkar fyllda med ljus, spetsar och gamla bakformar.
– Min inredningsstil är nog väldigt lantlig med mycket vitt och pasteller. Mycket småprylar överallt och en hel del glasföremål. Jag följer ingen stil slaviskt utan blandar nytt och gammalt och köper det jag tycker är snyggt. Jag gillar att pyssla mycket själv och skriver gärna små etiketter på burkar och sånt. Även en hel del ord och ordspråk finns på väggar och hyllor, berättar Josefine.

 

 

Josefine har bott i lägenheten i ca ett år.
– Detta är första gången jag bor helt själv och får ta ut svängarna ordentligt då det gäller inredning. Det är roligt! Jag passar på att inreda lägenheten med pastellfärger – särskilt rosa – som killar kanske inte är så förtjusta i, säger Josefine.

 

 

Vardagsrummet är stort och öppet och rymmer förutom matbordet även en soffa i andra ändan av rummet. Vitrinskåpet fungerar som “avskiljare” mellan matplatsen och soffhörnan.

 

 

Josefine, som är 21 år, berättar att hon är den enda i sitt kompisgäng som har inrett sitt hem i lantlig stil. De andra i hennes ålder vill istället ha moderna och stilrena hem, men Josefine har alltid varit säker på att den ljusa, lantliga stilen är den som passar henne. Hennes vänner tycker att hon har det väldigt fint inrett, även om ingen av dem tagit efter hennes stil.

 

 

Köket är litet, men rymmer det mest nödvändiga – spis, kylskåp och diskbänk. Även i köket finns det små inslag av rosa här och där, bl.a. på diskborsten och pannlapparna.
– Köket är lagom storlek, inga extra kvadrater är slösade, men samtidigt är det större än en liten kokvrå. Första gången jag var och tittade tyckte jag inte att lägenheten var särskilt charmig. Den var inredd i mörka och dystra färger, vilket resulterade i att hela lägenheten kändes mörk. Badrummet var dock renoverat, så det var ett stort plus. Lägenhetens storlek och placeringen ute på Brändö är också bra eftersom jag har en ganska stor hund, Luna, som kräver mycket motion. Brändö är ett väldigt vackert område att promenera på, speciellt sommartid. Närheten till havet och de vackra gamla trähusen i Vikinga-området kan jag gå och titta på i timtal. Dessutom är det ganska få hyresvärdar som accepterar hund, speciellt mitt i stan, berättar Josefine.

 

 

– Då jag flyttade in kändes lägenheten inte alls bra eftersom jag flyttat från en nyrenoverad och charmig, gammal lägenhet. Dessutom var köket nästan fallfärdigt, vilket inte heller var så kul eftersom jag älskar att baka och laga mat. Men efter att ha pratat snällt med hyresvärdarna bestämde de sig för att riva ut det gamla köket och lägga in nytt. Väldigt snällt av dem. Efter att ha fått in alla mina egna, vita möbler i lägenheten kändes den plötsligt mycket ljusare. Även tapeterna är ljusa och med flera stora speglar på väggarna blir intrycket mycket ljusare och större, säger Josefine.

 

 

I badrummet har Josefine lyckats skapa en spa-känsla, med levande ljus, väldoftande tvålar och vackra detaljer överallt. Favoritfärgen rosa fungerar även här som accentfärg. I nästa inlägg får ni se bilder från vardagsrummet och det härliga, rosablommiga sovrummet.

 

0 gillar
Badrum Bloggar Hemma hos-reportage Intervjuer Kök Lantlig inredning

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  En Vacker Vardag
  20 mars, 2012 at 09:26

  Vilket jättevackert hem! Trevligt att läsa att Josefine hållit fast vid sin egen stil och skapat ett personligt hem åt sig. Roligt att se en liten lägenhet också. Ofta är det ju hus som figurerar i bloggarna. Ser fram emot att se resten också!

 • Reply
  Josefine
  20 mars, 2012 at 09:39

  Så fint det blev 🙂 Skall bli spännande att se del två 🙂 Du kan gärna länka till bloggen min ifall någon är intresserad att se mera av lägenheten 🙂 m.v.h Josefine

  • Reply
   Anna-Lena
   20 mars, 2012 at 09:47

   Jag tänkte lägga in länken i andra inlägget 🙂 Men de som läser kommentarerna hittar säkert dit redan nu.

 • Reply
  Carina
  20 mars, 2012 at 12:44

  Jättefin lägenhet!

 • Reply
  Ma
  20 mars, 2012 at 14:50

  Oj så fint! 🙂 Det ser verkligen hemtrevligt ut.

 • Reply
  maria
  20 mars, 2012 at 22:10

  voi fabian, jag borde ju ha grattat dig live idag när vi sågs, men jag glömde det helt, var så inne i mitt jobb, du ser 😀 så grattis här istället, till en underbart vacker blogg!

  • Reply
   Anna-Lena
   20 mars, 2012 at 22:27

   Tack så mycket! 🙂 Vi sågs så snabbt idag så du kunde ju inte komma på det just då! 🙂

 • Reply
  En silverkantad vardag
  21 mars, 2012 at 07:13

  Så snygg och genomtänkt inredning!

 • Reply
  Ann-Christine
  25 mars, 2012 at 20:39

  Otroligt fint inredd lägenhet!
  Visst gör den ljusa färgskalan att det ser mycket rymligare och luftigare ut.

 • Reply
  Hemma hos Josefine – del 2 | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  2 april, 2012 at 13:49

  […] är stort och rymmer, förutom soffan, även matbordet som syntes i förra inlägget. – Vardagsrummet är absolut mitt favoritrum eftersom det är öppet och luftigt. Att få in ett […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.