Kalasinspiration

 

När jag ändå är inne på kalastema här i bloggen kan jag inte låta bli att bjuda på några inspirationsbilder – från USA förstås. Helt “over the top” som det lätt blir när amerikanerna gör något, men ändå så otroligt fascinerande att se alla genomtänkta detaljer. På de barnkalas jag har varit på i våra trakter har man på sin höjd haft mete som underhållning, men i USA går man betydligt längre. Har man brandmanstema på kalaset så kommer naturligtvis brandbilen och tio brandmän på besök. Har man cirkustema så får man säkert besök av en tiger och en elefant. Många verkar också anlita professionella festfixare för att vara säkra på att varje liten detalj är under kontroll. Jag gillar ju en del småfix och roliga detaljer, men det får inte gå överstyr. Fast några små detaljer och idéer kan man säkert snappa upp från dessa bilder och göra sin egen variant på.

 

 

En läsare undrade om jag har förslag på lekar som man kan ha på barnkalaset, men som jag skrev här ovanför så brukar vi bara ha mete. Det har räckt bra än så länge. Barnen känner varandra väl och leker jättebra utan att vi har ledda lekar, men det kanske ändras ju äldre de blir. En annan rolig “lek” är att samla alla presenter på hög tills alla gäster har anlänt. Sedan sätter man sig i en ring på golvet och snurrar en tom plastflaska. Den som flaskan pekar på får ge sin present till födelsedagsbarnet. Det här brukar vara jätteroligt, för barnen är så stolta när de får överräcka sitt paket och det är spännande för de andra att se innehållet. Så flasksnurrning och mete tycker jag räcker alldeles utmärkt som program på kalas i den här åldern. Vill man ännu hitta på någon lek så är “Spegeln” alltid roligt, den lekte vi på ett kalas nyligen och det var glada rop och skratt hela tiden. Själv fyller jag i slutet av maj och jag minns att vi för det mesta höll oss utomhus och lekte när jag hade kalas. Vi kunde t.o.m. äta tårtan ute på terrassen. Tyvärr funkar inte det lika bra när man har barn som fyller i januari och mars.

Vad brukar ni ha för lekar på barnkalasen?

 

Bilder: Living Locurto

 

0 gillar
Dukningar Födelsedagar Inspiration

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  23 mars, 2012 at 21:53

  Hoh! Lite väl mycket av de goda! 🙂 Och barnen som knappt bryr sig hur det är pyntat utan enbart koncentrerar sig på alla smaskigheter som bjuds! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   23 mars, 2012 at 21:56

   Jo, kanske de flesta barn, men min dotter är väldigt intresserad av allt pynt och hon älskar att göra fint här hemma! Idag har hon gått runt och sagt hur mycket det pirrar i magen när hon tittar på de fina ballongerna och vimplarna. Hon släktas väl på mig 🙂

 • Reply
  En silverkantad vardag
  24 mars, 2012 at 08:52

  Wow, avancerat och även om jag själv inte skulle ställa till med fullt så mycket som på många av bilderna, så kan man ändå inte låta bli att bli inspirerad av allt fint och gott! 🙂
  De lekar vi använde oss av på sonens kalas var att plocka upp russin (eller popcorn) med klädpinnar – inte helt lätt men underhållande, sen eftersom det var discotema blev det tidningsdans. (Alla har varsin dagstidning, viker ut den till största möjliga storlek, sen dansar alla på sin egen tidning, dansar man utanför tidningen måste den vikas ihop till följande storlek, till sist är tidningen minimal och det blir både omöjligt att vika tidningen mindre och att dansa).
  Hoppas ni får ett lyckat kalas!

  • Reply
   Anna-Lena
   24 mars, 2012 at 08:56

   Vilka roliga lekar! Dem ska jag komma ihåg sen när det blir aktuellt att ha fler lekar än mete på kalasen. 🙂

 • Reply
  Anna
  24 mars, 2012 at 11:11

  Men vilka härliga bilder! Blev så glad av dem! En riktig energiboost!
  Skattjakt är väl alltid uppskattat eller varför inte rita knorren på grisen!

  Kramen

 • Reply
  Hemma hos
  26 mars, 2012 at 20:20

  Vilka "smarriga" bilder, ett sånt kalas skulle jag ännu idag gärna gå på…
  En fin dag till dig, MALIN

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.