Sweet marmalade

 

Jag har funderat på att byta ut de vita sovrumsgardinerna till lite mörkare, gärna linnefärgade med någon mörkbrun/svart text eller rand. I nyaste Jotex-katalogen uppenbarade sig de perfekta gardinerna. Tills jag insåg att det står “Sweet marmalade” på dem – inte den mest lyckade texten i ett sovrum kanske.  Det var verkligen synd, för annars är de helt perfekta i färgen. Upphängningssystemet är också just det som jag vill ha till min tjocka gardinstång.

 

 

När jag såg den här bilden kom jag att tänka på en sak som irriterat mig ett tag. Det är alla dessa fina löpare som tyvärr endast finns i 140 eller max 150 cm:s längd. Jag vill gärna ha en löpare mitt på bordet, men med ett 8-personers bord som är 215 cm långt så ser en sådan löpare ut som en liten ö mitt i oceanen. Dessutom har vi en extra förlängningsskiva som gör att bordet blir 250 cm långt när alla delar är på plats. De som tillverkar löpare verkar inte hänga med i utvecklingen, för i dagens läge är det nog många som väljer att skaffa större bord än 6-personers bordet som var standard bara för några år sedan. Jag hoppas duktillverkarna inser det här snart och börjar tillverka löpare som är minst två meter långa. Tack på förhand – den dagen lovar jag att bli storkonsument av löpare. Stora tygdukar är inte att tänka på när man har många småbarn vid bordet. Men löpare är idealiskt att ha på bordet då – spiller barnen så spiller de oftast på den delen av bordet som inte har någon duk. Vaxduk har vi såklart i köket där vi äter till vardags, men i matsalen vill jag ha tygduk.

 

0 gillar
Gardiner Industriellt Kök

Du Kanske Också Gillar

21 Kommentarer

 • Reply
  Ida
  13 mars, 2012 at 14:17

  varför inte ha dem på bredden då som på bilden? 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   13 mars, 2012 at 14:43

   Nja, det blir alldeles för "plottrigt" med 4 sådana i bredd tycker jag. Dessutom klottas de lättare ned om man har dem under kaffekoppen eller saftglaset, så jag vill helst ha en enda löpare på mitten. När man tvättar löpare tappar de genast formen och blir buckliga.

   • Reply
    Lis-Britt
    13 mars, 2012 at 16:23

    Hej! Det där med att tvätta löpare är så sant, detsamma gäller ibland också gardiner att de inte håller måttet. Kan det vara för dålig kvalitet eller är det månne vi som inte är tillräckligt duktiga i tvättstugan 🙂 Det är mycket som borde förbättras i textilvärlden!
    Annars kan jag berätta att vi har duk på matbordet och sen barnen flyttade hemifrån så blev det inte bättre med att spilla på duken. Jag hamnar att tvätta vår duk OFTA i alla fall. Till kännedom!
    Tack för alla trevliga tips. Gillar att du sätter ut adresser till trevliga hemsidor etc. Underlätta livet för oss andra! Må väl!

    • Reply
     Anna-Lena
     13 mars, 2012 at 19:26

     Ja, jag vet inte om det beror på kvaliteten eller inte…jag tycker att alla jag haft har samma problem, både billigare och lite dyrare. Det där med att spilla på duken tänkte jag faktiskt på när jag skrev inlägget, att det inte bara är barn som spiller, ha, ha 🙂

 • Reply
  Livet på Vestergård
  13 mars, 2012 at 18:15

  Jag håller med om längden på löparna. Vi har också långt bord och det är nästan omöjligt att hitta en som passar bordet. Jag har ofta andvänt några av mina gamla panelgardiner som löpare.

 • Reply
  Nina
  13 mars, 2012 at 18:22

  Jag brukar använda panelgardiner som löpare. De är inte alltid lika välsydda som löpare, men mina gäster brukar inte se någon skillnad.

 • Reply
  Anna-Lena
  13 mars, 2012 at 19:28

  Jag har också testat en panelgardin en gång, men just den jag hade var så tunn och slattrig så den ville inte alls ligga på plats. Annars är det ett bra tips! Just nu har vi löpare som man kan köpa på rulle, då får man själv bestämma längden. Tyvärr är inte färgerna och mönstren så mycket att hurra för.

 • Reply
  Linda
  13 mars, 2012 at 19:30

  Köp två och låt dem gå över varandra där dom "möts". Så har jag ofta. "Skarvet" märk egentligen inte, ofta har man ju dukat bordet med diverse saker iallafall.
  Tittade också på gardinerna, men näe, sweet marmelade var väl lite udda text?!

  • Reply
   Anna-Lena
   13 mars, 2012 at 20:24

   Så hade jag faktiskt nu på julen, och det var väl ganska okej men inte så jättesnyggt ändå. Skarvet syntes bra fast jag försökte dölja det med ett fruktfat. Kanske inte hela världen fast det syns, men jag önskar fortfarande att det fanns tillräckligt långa löpare så man slapp krångla till det så mycket! 🙂

 • Reply
  lyckobo
  13 mars, 2012 at 19:46

  Jaa,du har så rätt så! Behövde själv också en lååång löpare en gång, men det fanns ju ingenstans! Då gick jag till Hemtex och köpte en panelgardin istället, den blev riktigt bra som löpare, till det behovet jag hade då 🙂
  Tycker du skall strunta i texten på gardinerna, och skaffa dem till sovrummet, de har ju en härlig färg!
  Ha det gott!

 • Reply
  lyckobo
  13 mars, 2012 at 19:47

  …haha, nu läste jag att nån annan också hade använt panelgardin :D, men mitt tyg var tjockt och stadigt..

 • Reply
  Annette
  13 mars, 2012 at 23:03

  Det finns löpare på metervara,panelgardin på metervara i olika tjocklekar har vi i vår butik ,Att gardiner krymper i tvätten beror nog på kvalité o om man följer tvättråden ,Nette

 • Reply
  En Vacker Vardag
  14 mars, 2012 at 07:38

  Fina gardiner – jag gillar texten 🙂 Jag kan tipsa om att Linum har några modeller av långa löpare t ex 250 cm. De har Linum dag på Säde imorgon med olika erbjudanden, kanske värt ett besök? Om inte annat så kan du ju framföra din feedback direkt till representanten 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   14 mars, 2012 at 09:39

   Tack för tipset! Jag hinner tyvärr inte till Säde idag, men kanske du kan framföra min åsikt om du far dit 🙂 Texten i sig är det inget fel på, men inte i ett sovrum vill jag ha marmeladtext. I köket skulle det vara hel ok.

 • Reply
  En Vacker Vardag
  14 mars, 2012 at 10:07

  Linum dagen är nog först imorgon, men bekanta dig med Linums utbud, jag köpte en lång löpare från dem i vintras. Det var inte marmeladen som fångade min uppmärksamhet, utan något annat i texten 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   14 mars, 2012 at 12:06

   Läste din förra kommentar för snabbt, jag ska se om jag hinner dit imorgon 🙂 Och nu lusläste jag texten på gardinerna, så jag förstår vad du fastnade för. Kanske nåt för ert nya kök? 😉

 • Reply
  Barbro
  14 mars, 2012 at 13:18

  Arbis och Korsholms vuxeninstitut har vävkurser,bara att anmäla sig och väva löpare i den längd man vill ha och färg och mönster som man gillar..;)

  • Reply
   Anna-Lena
   14 mars, 2012 at 14:07

   Ja, det vore ju perfekt. 🙂

 • Reply
  En silverkantad vardag
  15 mars, 2012 at 06:36

  Tänkte klicka hem dehär gardinerna för några dar sen men eftersom det skulle behövas sju förpackningar, så kändes det onödigt dyrt. Men jag gillar dem skarpt så kanske, kanske ändå!

  • Reply
   Anna-Lena
   15 mars, 2012 at 09:21

   Jag tycker också gardinerna är SUPERFINA, men i ett kök då. Inte i sovrummet 🙂

 • Reply
  Margita
  21 mars, 2012 at 09:36

  Känner du någon som väver som kanske kunde väva en i önskad längd och färg? Eller kolla om MI/arbis har någon vävkurs som du kan gå med i en termin t.ex. – löpare är ganska snabbt gjorda!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.