Tidningsreportage

 

Ni minns kanske att jag hade städat hela huset extra noga för några veckor sedan eftersom jag hade besök av en reporter med kameran i högsta hugg? Nu finns reportaget att läsa i nyaste numret av Kust-Nytt.

 

 

Det handlar alltså om inredning som intresse, varför jag gillar inredning och lite tankar kring att köpa nya prylar och förnya i hemmet. Om ni vill läsa hela texten får ni köpa tidningen, men några bilder och lösryckta klipp ur texten tänkte jag bjuda på.

 

 

“Att det ligger mycket tanke och arbete bakom familjens inredning råder det inga tvivel om. Allt går ton i ton, följer samma stil och hänger ihop – såväl den fasta inredningen som möblerna, textilierna och de lösa inredningsdetaljerna och prydnadsföremålen.
– Textilierna brukar mamma hjälpa mig med – hon är duktig på att sy – vilket jag inte är. Hon har sytt alla våra hissgardiner och stolsöverdragen i köket.”

 

 

“Att inredning är Anna-Lenas största fritidsintresse råder det ingen tvekan om, men att utbilda sig inom branschen har aldrig varit aktuellt för henne.
– Nej, för mig är det bara en hobby. Det faktum att jag är hemma med barnen bidrar till att intresset växer. När man är hemma hela dagarna ser man vilka möjligheter som finns, vad som kunde förbättras och så vidare. Det handlar helt enkelt om att göra det så fint som möjligt för familjen.”

 

 

“Sovrummet har liksom köket fått inspiration från Frankrike. Trästegen med spetstyget utgör ett blickfång och tavlan, som väntar på sin rätta plats ännu, har Anna-Lena gjort själv.”

 

 

” Jag började samla inspirationsbilder till varje rum när vi byggde huset och eftersom jag är svag för den romantiska stilen med volanger och sådant, så föll valet på den stilen.
Lite lantligt, lite romantiskt, ljust men inte kritvitt, beskriver hon sin stil, som harmoniserar väl med husets fasad.”

 

 

“- Jag kan bli inspirerad av dyrare märken, men söker sedan efter min egen variant av saken, som då är betydligt billigare. Det är lite av en sport att hitta det lägsta priset på det man vill ha.”

 

 

“- Inredningsbloggandet ett väldigt avkopplande intresse för mig. Det är skönt att ha en stund för sig själv vid datorn då barnen somnat på kvällarna. Mest bloggar jag för min egen skull, men visst är det kul när antalet besökare ökar och man får respons på sina inlägg. Dessutom har jag lärt känna flera nya personer och fått många nya kontakter tack vare bloggandet, och det hade jag aldrig kunnat föreställa mig när jag började.”

 

För att få en mera sammanhängande helhet på texten så rekommenderar jag att ni läser hela reportaget, nu blev det som sagt bara några kortare citat från tidningen.

Text och foto: Anna Sand

0 gillar
Hemma hos oss Hemma hos-reportage Intervjuer

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  8 mars, 2012 at 14:23

  Alltså din pysselhörna ser verkligen helt otrolig ut 🙂 helt underbar. Alltså jag undrar också, vad har ni för färg på skåpsdörrarna i köket? De ser inte helt vit-vita ut? Vi har nämligen lite sådär "mörk-vita-gula"dörrar och jag är inte alls så förtjust i dem. Men hos er ser de ju riktit bra ut ju! Jag kanske är lite hemmablind 😛

  • Reply
   Anna-Lena
   8 mars, 2012 at 14:28

   Tack! Nej, skåpen är inte kritvita utan lite gräddfärgade. Tyvärr minns jag inte färgkoden längre. Jag gillar inte kritvitt, jag tycker det blir för kallt och hårt i de flesta fall.

 • Reply
  Nina
  8 mars, 2012 at 14:25

  Vilket fint reportage det blev! Även om jag följt med bloggen så är det ju roligt att få en överblick över de olika rummen.

  Och tack för washi-inspirationen! Gillar påskäggen 🙂

 • Reply
  Anne
  8 mars, 2012 at 15:06

  Ni har så fint hem! Gillar mycket! 🙂 Golvlampan som står brevid hörnskåpet, varifrån är den?

  • Reply
   Anna-Lena
   8 mars, 2012 at 15:32

   Den köpte jag från en webshop som jag tyvärr inte längre minns namnet på. Men Säde hade likadana såg jag för ett tag sedan. Det är inte en lampa från början utan den är menad för ett ljus, men vi har dragit el genom skaftet och skruvat fast en glödlampa inne i lyktan.

 • Reply
  Camilla
  8 mars, 2012 at 15:12

  Åååh så fint hem ni har!! Verkligen många fina detaljer du lyckats plocka in 🙂 Jag hoppas att vårt hem med tiden blir lika mysigt och hemtrevligt även om vår inredningsstilar är något olika! Det blir nog att köpa tidningen…

 • Reply
  Linda
  8 mars, 2012 at 17:20

  Fint reportage! 🙂

 • Reply
  Sanne
  8 mars, 2012 at 17:55

  Hej Anna-Lena vad trevligt med ett reportage från ditt fina och mysiga hem. Ja inte hade jag heller tänkt att bloggandet skulle tillföra i mitt liv så mycket positiv energi som det gör.
  Borde be dottern hitta tidningen.. Alltid skoj att få läsa om "bekanta".
  Kraam
  Sanne

 • Reply
  Ann-Christine
  8 mars, 2012 at 21:43

  Oj va roligt!! Ser ut att vara ett riktigt lyckat reportage!
  Kul att få se lite annorlunda vinklar än du själv brukar fotografera 🙂
  Ditt pysselrum är verkligen imponerande ordningssamt! Jättefint hela hemmet!

 • Reply
  alegni
  8 mars, 2012 at 21:44

  Fint reportage!

 • Reply
  Malin
  9 mars, 2012 at 00:01

  Vilket FINT hem ni har!! Har du sett inredningsprylarna från Zelected by Houze? Känns som de skulle passa in :).

  • Reply
   Anna-Lena
   9 mars, 2012 at 09:37

   Tack! Jo, jag har tittat i deras kataloger men inte varit på något inredningsparty ännu.

   • Reply
    Malin
    9 mars, 2012 at 10:41

    Vet du om du har nån säljare i närheten? Jag kan ju inte åka så långt och visa sakerna rent fysiskt, men om du eller någon annan skulle vara intresserad av en "flygande visning" (dvs. sälja till vänner och bekanta från katalogen och nätet) så räknas man såklart som värdinna ändå. och får ta del av erbjudanden OCH får finfin värdinnegåva såklart. Flera SUPERerbjudanden framöver, så det är bara att hojta om nån skulle va intresserad 🙂

    • Reply
     Anna-Lena
     9 mars, 2012 at 13:13

     Jodå, det finns nog säljare här i trakten också 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.