Vårstädning

 

Tusen tack för alla gratulationer här i bloggen och på andra ställen! Det är helt fantastiskt att läsa alla era målande beskrivningar om hur ert drömboende skulle se ut! Vilka detaljerade förklaringar – jag kan till och med se bilder framför mig när jag läser era kommentarer! Jätteroligt! Fortsätt och kommentera, tävlingen håller på ända till söndag.

Men nu över till något mindre roligt…det börjar bli aktuellt att ta itu med vårstädningen, eller hur? Det är dock inget som lockar speciellt mycket tycker jag. Jag brukar i och för sig inte storstäda bara för att det råkar vara vår eller midsommar eller jul, utan jag städar lite vartefter det behövs istället. Men nu när solen lyser in börjar man onekligen lägga märke till dammet på ett helt annat sätt än när det var mörkt ute hela dagarna. Kanske det vore lite mera inspirerande att plocka fram skurhinken och dammtrasan om man hade ett välorganiserat städskåp i glada färger?

 

Foto: IKEA Livet Hemma/Karl Anderson

 

Vill man riktigt pigga upp sin städskrubb så kan man lägga upp en klatschig tapet på insidan, då blir man garanterat på gott humör så fort man gläntar på dörren. Starka färger är härliga och speciellt den här årstiden verkar många ha en förkärlek för såna här knalliga färger – även jag. Jag borde verkligen ha en städdag här, men på något sätt känns det aningen onödigt att göra det före ett 5-årskalas med tio barn. Så jag tror jag satsar på att städa efter kalaset istället. Och på tal om städning så hade vi ekostädning som tema på senaste Marthamötet. Där lärde jag mig att man klarar sig bra utan alla städmedel och sprayer som finns i butikerna. Det enda man behöver för att hålla rent i huset är tallsåpa, soda, milt diskmedel, ättika, citron, galltvål och en mikrofiberduk. Så egentligen borde jag börja hela vårstädningen med att städa bort alla ohälsosamma och miljöfarliga medel ur städskåpet.

 

Brukar du ekostäda? Har du några bra tips och tricks att dela med
dig av till oss andra som vill lära oss mera om det?

 

Bild: Ikea/Livet Hemma

0 gillar
Grovkök / tvättstuga

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Ila
  21 mars, 2012 at 14:44

  Härligt städskåp må jag då säga. Riktigt inbjudande!

  Vill man läsa mer om ekostädning kan man gå in på min blogg och få lite tips och inspiration:

  http://morotsliv.blogspot.com/search/label/ekostädning

  • Reply
   Anna-Lena
   21 mars, 2012 at 15:14

   Ja, det rekommenderar jag ALLA att göra! Där finns många bra tips! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.