Egendesignat påskägg

 

Minns ni de stora äggen som jag hade spraymålat vita? Jag skrev att jag hade planer på att dekorera dem på något sätt och här kommer nu resultatet. Ett ägg har jag gjort – det räckte. I alla fall med den här tekniken. Resten får nog bli lite enklare.

 

 

Egentligen hade jag inte alls tänkt att det skulle bli så här. Men som många gånger förr när jag pysslar så händer det saker som gör att jag får fundera ut en ny strategi. Jag kladdar färg nånstans eller klipper lite snett och plötsligt får jag hitta på en ny lösning. Så var det med det här ägget. Jag hade tänkt att kycklingen skulle täcka hela ovansidan av ägget, men jag klippte lite för snävt och lite för snett så det blev mycket tomrum att försöka täcka. Jag testade lite olika varianter och tills slut blev det några band och blommor som fick dölja förödelsen. Det är egentligen ett ganska roligt sätt att skapa på – man får vara extra kreativ för att dölja de missar man gjort. Och som sagt, det händer nästan alltid någon miss när jag pysslar och det leder till att slutresultatet inte alls blir som jag tänkt från början.

 

 

Så nej, jag är inte speciellt nöjd över min skapelse, det blev lite “too much”. Lyckligtvis var Agnes betydligt nöjdare – och det är ju huvudsaken eftersom jag gjorde ägget till henne. Jag borde kanske göra ett till lillebror också, bara för rättvisans skull, men jag vet inte om tålamodet räcker till. Ifall någon undrar hur ägget är gjort så har jag använt en bild från nätet som jag printat ut och limmat fast med decoupagelim. Visst är kycklingen bedårande söt?

 

0 gillar
DIY Påsk Pyssel

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  20 april, 2012 at 23:00

  Hej ! Ditt ägg är ju sjuukt fint i mina ögon ! Har en förkärlek till påskpynt ! Tjugondaknut brukar knappt passera förrän mitt påskpynt tagit plats ! Nu har vi byggt nytt hus, med mindre ytor osv därför har det varit marginellt i två år. Men jättefint ägg ! H.fd harvong

  • Reply
   Anna-Lena
   20 april, 2012 at 23:02

   Tusen tack, vad glad jag blev nu! 🙂 Jag gillar också pynt av alla de slag och köper varje år något nytt, fast jag har skåpen fulla! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.