Fotovägg med washi tejp

 

För ett tag sedan lovade jag att visa hur jag använt washi tejp i inredningen här hemma, men projektet har varit lite halvfärdigt ända tills igår. Jag har alltså tejpat upp en massa svartvita foton med några olika mönstrade tejper på en tom vägg mellan barnens rum. Jag hade först funderat på någon stor väggdekal på den här tomma väggytan, men foton av barnen är betydligt trevligare att titta på. Vi har foton av barnen (och några enstaka av oss vuxna också) i nästan alla rum i huset och det är verkligen något som jag gillar. Foton är ett enkelt och billigt sätt att skapa ett personligt hem.

 

 

Jag hade ingen mall eller plan när jag började tejpa upp fotona. Jag började helt enkelt i mitten och jobbade mig utåt. Jag använde inget måttband eller vattenpass så det är inte hundra procent säkert att alla linjer är raka, men det är inget som syns.

 

 

Fotona har suttit där i flera månader redan, men pilarna och hjärtanen fick jag fixade först igår. En del projekt drar man sig för att ta itu med, men det gick sist och slutligen snabbt och enkelt. Jag har svart självhäftande vinyl här hemma som jag brukar använda när jag scrappar så jag har klippt ut både pilar och hjärtan själv. De är alltså gjorda i samma material som väggord görs av. Namnen var jag för lat för att börja klippa ut själv så dem beställde jag från Wallstyle där man kan beställa egna ord och välja mellan många olika fonter.

 

 

Jag ville inte hänga upp fotona i ramar för det är betydligt krångligare och så lämnar det fula märken i väggen efter hålen. Foton som är fästa med washi tejp är enkla att flytta och byta ut och när man tar bort dem lämnar inga märken, inte ens på tapet som vi har här. Tejperna i olika randiga varianter har jag beställt från Teippitarha.

 

 

Och så här ser det ut på lite längre håll. Tv-rummet till höger i bild och trappan till nedre våningen till vänster. Ovanför soffan hänger tre förstorade foton i svarta ramar. Jag pryder hellre väggarna med foton än med tavlor med motiv som inte har någon betydelse för mig.

 

0 gillar
Barnrum DIY Hemma hos oss Pyssel Tavlor TV-rum Väggdekor Väggord Washi tejp

Du Kanske Också Gillar

15 Kommentarer

 • Reply
  alegni
  30 april, 2012 at 20:01

  jättejättefint!
  och jag tycker precis som du, jag vill helst ha bilder och texter som har betydelse för mig på mina väggar.
  trevlig valborg!

 • Reply
  Sandra
  30 april, 2012 at 20:42

  Supersnyggt! Jättehäftigt med namnen och pilarna, bra idé!

 • Reply
  Ninette
  30 april, 2012 at 20:50

  Vilken superkul idé! det blev jättefint med alla bilderna och pilarna var verkligen pricket på i:et! Ha en skön valborg!

 • Reply
  Joanna
  30 april, 2012 at 21:39

  Jättefint blev det!

 • Reply
  Angelica
  1 maj, 2012 at 05:54

  Verkligen snyggt!

 • Reply
  maria
  1 maj, 2012 at 15:06

  jättesnyggt!

 • Reply
  Anna / Sand's Drömmar
  1 maj, 2012 at 19:22

  Snyggt!

 • Reply
  Josefine
  1 maj, 2012 at 22:06

  Wow verkligen jättesnyggt! Älskar själv att inreda med foton, lätt att byta ut och mycket mera personligt än någon köpt bild!

 • Reply
  Seralias Stuga
  1 maj, 2012 at 22:26

  Super fint! WoW!

 • Reply
  Petra
  3 maj, 2012 at 21:28

  Superfint! Nu måste jag visa det här för min man också!!! Har länge velat ha en vägg med massor av bilder men han har inte fattat grejen ännu, kanske om jag visar din fina vägg så… Vi skall ju flytta och allt nu så det skulle vara läge för detta =)

 • Reply
  Anna
  5 maj, 2012 at 18:54

  Supersnyggt kollage! Det är verkligen jättekul med många bilder på en vägg. Då vi har gäster samlas förr eller senare alla framför bilderna som är upptejpade på väggen sen dopet. Inte lika snyggt som dina bilder, men roligt med bebisbilder av hela familjen: http://blogg.vasabladet.fi/mat/files/2012/02/LL_20120129_dop_5222_ed.jpg

  • Reply
   Anna-Lena
   5 maj, 2012 at 19:07

   Ja, det där var verkligen en superidé! Imponerande att ni lyckats hitta bebisbilder av alla dopgäster. Kanske jag omedvetet fick idén till min fotovägg efter att ha sett era upptejpade foton. 🙂

 • Reply
  Maria
  6 maj, 2012 at 20:44

  Så enkelt och ändå så snyggt! 😀

 • Reply
  Petra
  9 maj, 2012 at 22:45

  Jätte fint men jag tycker att den saknar en ram. Tycker inte du?

  • Reply
   Anna-Lena
   9 maj, 2012 at 22:48

   Nej, jag tror inte det skulle funka med en ram där. Fotona är så oregelbundet placerade och det sticker ut tejpbitar här och där så det skulle vara omöjligt att göra en ram på ett snyggt sätt. Men jag förstår din point, en svart ram runt det hela skulle avskilja det lite mer från väggen 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.