Hemma hos Josefine – del 2

 

Nu har det äntligen blivit dags att visa fler foton från Josefine Lundströms hem. Den här gången får ni ta en titt i hennes vardagsrum och sovrum. Det var en riktigt solig vårdag när jag tog de här bilderna så ni får ha överseende med att en del är väldigt ljusa.

 

 

Vardagsrummet är stort och rymmer, förutom soffan, även matbordet som syntes i förra inlägget.
– Vardagsrummet är absolut mitt favoritrum eftersom det är öppet och luftigt. Att få in ett stort matbord i lägenheten var också ett krav jag hade eftersom jag tycker mycket om att bjuda över vänner på middag eller kaffe.

 

 

Färgskalan i vardagsrummet är jordnära med färger som beige, brunt, vitt och grått. I soffan ligger flera olika kuddar i romantisk stil med volanger och texter.
– Soffan i vardagsrummet är något jag skulle slänga ut om jag inte hade hund eftersom den börjar vara ganska sliten. Men den duger än så länge, säger Josefine.

 

 

Josefine är duktig på att skapa stilleben av vackra saker. På en silverbricka har hon samlat flera glasföremål i en liten grupp. Att samla prydnadssakerna i små grupper tycker jag är ett bra tips istället för att sprida ut dem här och där. Lägg även märke till det vita trevåningsfatet med godisar. Josefine har själv gjort fatet av två glas och tre tallrikar som hon limmat ihop och sedan spraymålat med vit färg.
– Mitt intresse för inredning startade egentligen då jag var yngre och byggde egna dockhus och miniatyrer. Då tittade jag ofta i tidningar och på nätet för att få inspiration. Som liten var jag alltid mån om att ha det snyggt i mitt rum och möblerade gärna om. Jag minns att jag fick upp ögonen för den lantliga inredningsstilen då jag pysslade ur Tildaseriens böcker. Då jag flyttade hemifrån kom sedan inredningen som en naturlig del för mig.

 

 

Josefine delar lägenheten med sin hund Luna, som finns avbildad på flera foton. I vardagsrummet hänger två stora svartvita förstoringar av Luna som ett fint blickfång på väggen.

 

 

Vitrinskåpet fungerar som “avgränsare” mellan matplatsen och vardagsrummet.
-Någon speciell favoritsak har jag nog inte i mitt hem, men matbordet tycker jag mycket om eftersom det är stort och maffigt. Vitrinskåpet i vardagsrummet är också en favorit. Sen hade jag turen att plocka ut lite gamla fönster ur ett hus som skulle rivas och dem tycker jag mycket om.

 

 

– Jag läser mycket bloggar om inredning och överlag är nog internet min största inspirationskälla. Men jag läser också en del böcker och tidningar. Tidningen Lantliv är en stor favorit. Jag shoppar även en hel del inredningsprylar måste jag erkänna. Tidigare gick jag ofta på loppis men jag tycker att utbudet i Vasa har blivit sämre, så nu köper jag det mesta nytt. Att jag gillar att shoppa märks bra i mitt hem eftersom det ofta kommer in nya saker men väldigt sällan åker något gammalt ut, så hyllor och skåp börjar bli ganska fulla, berättar Josefine.

 

 

Josefines sovrum går i rosa och vitt – i alla fall för tillfället.
– Eftersom lägenheten är så liten så är det svårt att möblera om här, så det blir mest att jag flyttar lite prylar hit och dit. Jag byter istället färgskala på textilier och prydnader ganska ofta, speciellt enligt årstiderna. Pasteller på vår och sommar och mera jordnära färger till hösten och vintern. Kring jul går lägenheten mest i rött och vitt.
Att Josefine är händig och gillar att pyssla syns överallt i lägenheten. I vardagsrummet ligger flera garnnystan i en korg som så småningom ska förvandlas till små babykläder till Josefines systers baby och på sängen ligger ett vackert lapptäcke som Josefine har sytt själv.

 

 

– Sovrummet kanske är det rum jag skulle ge ett ansiktslyft om jag ägde lägenheten själv eftersom det har ganska slitna tapeter och gamla inbyggda garderober. Men för övrigt älskar jag min lägenhet och kommer nog att bo kvar ett bra tag till.
Josefine är duktig på att trolla bort de skavanker som finns i lägenheten genom att istället lyfta fram andra saker som drar till sig uppmärksamhet, som t.ex. ett par knallrosa byxor och en tröja som får hänga framme som en del av inredningen i sovrummet.

 

 

Förutom att sticka och sy så gillar Josefine även scrapbooking och för flera år sedan startade hon en blogg om just det ämnet.
– Jag började blogga i och med att jag höll på med scrapbooking och ville delta i tävlingar och utmaningar på nätet och behövde ett ställe att visa upp mina alster på. Men den bloggen slutade jag med efter ett tag och började istället skriva min nya blogg Dolce vita – Det ljuva livet ett tag senare. I och med renoveringen av lägenheten jag bodde i tidigare ville jag dokumentera och visa upp det vi gjorde. Nu skriver jag för att det är roligt och hoppas på att inspirera andra intresserade, eftersom jag själv vet vilken inspirationskälla bloggar är. Bloggen handlar mest om inredning, men ibland lägger jag upp en del pyssel och recept också. Det man åstadkommer blir mera konkret då man fotograferar och publicerar det. Min stora idol i branschen är den svenska inredningsbloggaren Lotta som driver bloggen Fyra årstider – Mitt liv på landet. Hon började som vanlig hemmabloggare och lever nu på sitt nystartade företag och fotograferar och skriver olika inredningsreportage till tidningar. Att på heltid få jobba med inredning är en stor dröm, men just nu gör jag det bara för att det är roligt. Men drömma kan man ju alltid, säger Josefine leende.

 

 

– Som de flesta andra inredningsintresserade drömmer jag även om mitt egna stora hus, gärna ute på landet. Ett gammalt rött trähus med vita knutar är drömmen, men eftersom jag vet hur mycket arbete det krävs för att renovera ett gammalt hus så vore ett nytt hus i lantlig stil inte heller fel. Det är min största dröm, men det får nog vänta ett tag till, avslutar Josefine.

 

Ett stort tack till Josefine för att vi fick se ditt vackra hem och ta del av dina tankar och idéer!

 

0 gillar
Bloggar Hemma hos-reportage Intervjuer Lantlig inredning Sovrum

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Lyckoslanten
  2 april, 2012 at 19:03

  Det var verkligen en hel del som du fick fångat i hennes fina lägenhet! Du är så bra på att formulera och återge! Roligt att ta del av det där och de inlägg som jag har missat! ♥

 • Reply
  Petra
  3 april, 2012 at 22:13

  Vilket underbart litet hem!

 • Reply
  Diana
  17 augusti, 2013 at 20:29

  Hej!
  Jag hamnade in på denna sidan då jag googlade efter vitrinskåp! Och måste som andra tidigare skrivit, skriva att den här lägenheten var jätte fint inredd! Och så undrar jag såklart om du har någon aning om vart vitrinskåpet kommer ifrån som hon har? Det är nämligen just något liknande jag är ute efter storleksmässigt och färgmässigt 🙂 vore tacksam för tips! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.