Jag och blommor

 

Som ni kanske minns så hade jag för några månader sedan problem med en amaryllis som blev extremt lång. Nu har jag samma problem igen – denna gång med en narciss, Bridal Crown heter den. Blomman var inte speciellt stor när jag köpte den för ungefär en vecka sedan, men den har ränt iväg i höjden och är numera så lång att den inte längre hålls upprätt. Bilderna är tagna för några dagar sedan när den ännu var “ganska kort”, nu är den minst tio centimeter längre än på bilden. Börjar nästan misstänka att det är platsen ovanpå byrån som är boven, för jag minns att amaryllisen stod på exakt samma ställe. Men den står inte i direkt solljus, så det kan inte vara problemet.

 

 

När man googlar “påsklilja + skötsel” så kan man läsa följande:
“Påskliljan har det mesta den behöver lagrat i löken och är således mycket lättskött. Det enda man behöver göra att ge den en skvätt med vatten emellanåt.”

Ja, det är precis så jag har gjort, men varför växer den sig så hög då? Dessutom har blommorna redan börjat torka bort. Är den verkligen utblommad efter en vecka? Eller har den fått för lite vatten? Men hur hög skulle den då bli om jag skulle vattna den ännu mera? Nej, det här med blommor och jag är ingen bra kombination alls. Jag tror jag håller mig till konstgjorda växter i fortsättningen. Äggen i skålen är så konstgjorda de kan bli och de är lika vackra fast de varit inpackade i en låda sen förra påsken. Det är sånt som jag gillar!

 

1 gillar
Blommor Detaljer Påsk

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Fru Tallund
  1 april, 2012 at 22:43

  Är det inte snarare bristen på ljus som får växter att växa, alltså de söker sig mot ljuset? Men jag kan också ha helt fel 🙂 Vet bara att det finns experiment med att ha växter i en mörk låda med ett litet hål, den söker sig ut genom hålet för att hitta ljus.

 • Reply
  Annette
  1 april, 2012 at 23:19

  Det är nog så att det ska inte vattnas ,amaryllisen brukar jag aldrig vattna för då blir den lång ,samma är det med narcisser o påskliljor dom reagerar på samma vis i naturen också ,trevlig start på påskveckan, Nette

 • Reply
  Jessica
  2 april, 2012 at 08:17

  Instämmer med tidigare, för lite ljus och "mycket" vatten. Har också påskliljor och narsisser inne, de står i köksfönstret och har inte växt så mycket många är ännu i knopp.

  Vi har 5-års kalas framför oss 🙂 Men valde den lättare vägen med barnkalas iår, det blev HopLop för 6 stycken busiga pojkar 😉 De passar bättre där än hemma hos oss 😀

 • Reply
  Ann-Christine
  2 april, 2012 at 08:34

  Min erfarenhet är att vattna INTE förräns blommorna slår ut och då endast sparsamt. Lökväxter ska inte stå för varmt! Sen kan det också bero på att den får för lite ljus, så den sträcker sig mot ljuset.
  Lycka till i fortsättningen – ge inte upp med dom äkta blommorna! 😉

 • Reply
  Anna-Lena
  2 april, 2012 at 09:28

  Tack för era svar! Kan hända ni har rätt om solljuset. Det stod också att den ska placeras svalt, men vi har nog inget svalt ställe i hela huset tyvärr (vi är frusna av oss) 🙂 Och om jag ställer den i fönstret där det är soligt borde det ju vara ännu varmare, eller?

 • Reply
  Seralias Stuga
  2 april, 2012 at 10:53

  Hej!
  Skär av de längsta och sätt i vas. Sen sticker du i lite vide-kissor eller bjökris i krukan med narcisserna. Stjälkarna lite extra stöd och på samma gång blir det ett nytt och fint påskarrangemang 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   2 april, 2012 at 10:57

   Bra tips, tack! 🙂

 • Reply
  Seralias Stuga
  2 april, 2012 at 10:55

  …hoppsan, där föll ett får bort – Stjälkarna får ett extra… 😉

 • Reply
  Påsk i naturfärger | Anna-Lena Nyfors-Norrgård bloggar om inredning
  3 april, 2012 at 14:36

  […] den rekordhöga narcissen har jag även köpt två pärlhyacinter i år. Hoppas jag har bättre tur med […]

 • Reply
  Hannah
  28 maj, 2016 at 17:44

  Haha, jag kan inget annat än att vara helt av motsatt åsikt! Före barnen var inte heller jag någon charter-resenär men på senaste år har de lyxiga all inclusive-paketen övervunnit mig totalt. Man behöver inte tänka en gång och kan bara vara i en hel vecka. Underbart. Men det kanske beror på att jag är en av de dem som gärna tar en drink på semestern. 😉

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.