Pippi på Pippi-ränder

 

Blåa och röda ränder på vit botten är något som många förknippar med den här rödhåriga och fräkniga fröken. Det hela började med en fiskartröja från Gotland som fick sitt stora genombrott när Inger Nilsson bar den i Astrid Lindgrens Pippi Långstrump-filmer. Efter det började man tala om Pippi-ränder och tröjan har blivit en älskad klassiker.

 

 

För några år sedan slog Pippitrenden till igen. Ränderna syntes främst på barnkläder av alla slag, men även stickade tröjor och mössor åt vuxna blev väldigt inne.

 

 

Och nu har Pippi-ränderna även dykt upp i inredningen – alltifrån mattor och filtar till sängkläder och löpare pryds nu av de klassiska röda och blå ränderna.

 

 

Mönstret känns somrigt och fräscht och passar perfekt t.ex. i en sommarstuga som är inredd i den marina stilen.

 

 

Eller varför inte i ett barnrum? Mera unisex-färg och -mönster än de blåröda ränderna finns nog inte. Mönstret är verkligen tidlöst och passar lika bra åt barn som åt vuxna.

 

 

För den som är sugen på att sticka egna plagg med de fina ränderna rekommenderar jag ett besök på bloggen “Lindas lantliga“. Där finns mönster på många olika plagg med Pippi-ränder, bl.a. klänningar, mössor och babytröjor.

 

Foton och källor: IOB-butiken, Jumperfabriken, Emmamalena, Rut m.fl, Mio, Gripsholm, Ellos, Nylanders, Didriksons.

0 gillar
Detaljer Inredningsstilar Kuddar & dynor Mattor Trender

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Linda
  24 april, 2012 at 17:41

  Ja pippi på Pippi, det har minsann jag! 🙂 Tackar för länken!

  Mattorna är jag så förälskad i så jag nästan blir galen.. Men kan inte riktigt få dem att passa i vårt hem… Kanske jag skulle satsa på sängkläderna! 🙂

 • Reply
  En silverkantad vardag
  25 april, 2012 at 06:32

  Själv är jag ingen vän av dedär ränderna, speciellt inte på barntröjor som var och varannan har, men i inredningssammanhang, tja varför inte. I inredning ger det en känsla av skärgård och hav och det är ju aldrig fel 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.