Sommardrömmar

 

Ja, man kan ju i alla fall drömma om att det kommer att bli sommar någon gång även i år fastän snön vräker ner idag igen. Ifjol gjorde vi inte så mycket åt vår trädgård, den består till största delen av en stor, öppen gräsmatta och ett stenparti i ena hörnet. Jag skulle vilja göra något av den tomma ytan, men jag vet inte riktigt vad. Jag är helt okunnig när det kommer till blommor och växter, så jag börjar med att fundera kring möbler istället. Det känns som ett område jag har lite bättre koll på. Som tur är så har jag växtkunniga medlemmar i min familj som kan hjälpa mig med det området senare. Jag skulle vilja ha en sittplats någonstans mitt på gården där solen skiner hela dagen, gärna med ett staket och några vackert blommande buskar som insynsskydd. Några bekväma solstolar och ett vackert möblemang där man kan dricka en kopp kaffe vore inte helt fel. Kanske något i den här stilen?

 

 

Det här möblemanget i vitmålad metall är precis den romantiska stilen som jag gillar. Frågan är bara om sådana här möbler tål att stå ute under bar himmel i regn och rusk? Vackra trämöblemang finns det förstås också, men trä är inte heller det bästa materialet att ha utomhus. Jag vill gärna ha något som inte kräver alltför mycket underhåll, så kanske polyrotting vore det allra bästa. Priset för möblemanget på bilden var riktigt bra, men tyvärr kommer det en tilläggskostnad på hela 50 euro för hemkörning. Lite i dyraste laget tycker jag, så jag fortsätter att fundera och planera i väntan på lite somrigare väder.

 

Bild: Hobbyhall

0 gillar
Trädgård & natur Utemöbler

Du Kanske Också Gillar

17 Kommentarer

 • Reply
  Linda
  17 april, 2012 at 18:03

  Jag har 2 stolar liknande dem på bilden. Minns inte riktigt var jag beställde dem, ellos kanske? De har iallafall stått ute i flera somrar, i ur och skur, utan att ändra. Då vintrarna har de fått stå inne i hemmet, lika fina där som ute! 🙂 Jag som till och med tänkte att det inte gör något fast de rostar lite, då jag beställde dem, för att de bara blir finare då, har inte alls behövt bekymra mig om den saken.
  Vårt vita trä trädgårdsmöblemang däremot hann stå utomhus kanske EN VECKA innan all vitfärg hade RUNNIT av det! Helt bedrövligt!

  • Reply
   Anna-Lena
   17 april, 2012 at 18:07

   Wow, det låter ju nästan för bra för att vara sant! 🙂
   Trämöbler vill jag inte heller ha, speciellt inte vitmålade för de blir fula alldeles för snabbt.

 • Reply
  Inkku
  17 april, 2012 at 19:11

  Hejsan!!
  Kolla även Cara Rusticas utbud på casashop.fi
  De har en hel del i samma stil + en hel massa andra trevliga möbler. Har dock aldrig köpt nåt via dem, endast drömt och "dreglat" 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   17 april, 2012 at 19:24

   Den sidan har jag tittat på förr minns jag, men inte på utemöbler. Får ta mig en titt nu!

 • Reply
  Ann-Christine
  17 april, 2012 at 19:17

  Ser inte särskilt bekväma ut, tycker ju jag 😉
  Satsa på polyrotting – jag har haft vår grupp ute hela vintern (dock under tak) och möblerna har inte förändrats något alls! Köpte faktiskt en likadan grupp till häromdagen, hihi 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   17 april, 2012 at 19:23

   Vi har en polyrottinggrupp (eller egentligen två) på terrassen, så jag skulle vilja ha nåt mera "snirkligt" nu. Men nej, särskilt bekväma ser de nog tyvärr inte ut, men man sitter kanske inte så länge på dem per gång. Eller så får man sitta rakt i ryggen och inte luta sig på ryggstödet 🙂 Och det går ju alltid att lägga en dyna på sitsen om den är hård.

 • Reply
  Louise
  17 april, 2012 at 19:35

  Jag har funderat över liknande möbler men mest undrat att hur bekväma är dom sedan egentligen att sitta på…:)

  • Reply
   Anna-Lena
   17 april, 2012 at 20:03

   Ja, man borde nästan få provsitta dem innan man köper, men det funkar inte med dessa som bara säljs via nätet.

 • Reply
  Fru Tallund
  17 april, 2012 at 20:47

  Vi har samma utgångspunkt som ni, bor tredje sommaren i vårt hus nu. Första året gick åt till målning, andra till altanbygge. Vi har buskar runt kanterna, men tomt mitt på. Häromdagen satt jag och bildgooglade och fick en massa bra idéer. En annan bra idékälla är styleroom.se, där kan man välja olika sökord, t ex trädgård, utemöbler osv.

  • Reply
   Anna-Lena
   17 april, 2012 at 21:17

   Jag borde också ta mig tid och googla för att hitta lite inspiration och idéer, för jag vet verkligen inte alls vad vi ska göra av den stora gräsmattan.

 • Reply
  Lis-Britt
  17 april, 2012 at 21:07

  Jättesnygga att se på och helt omöjliga att sitta i 🙂 Stolar att njuta av och i ska ha armstöd. Lycka till i sökandet!

  • Reply
   Anna-Lena
   17 april, 2012 at 21:19

   Nej, säg inte så där nu! 🙂 Men jag gissar att ni har rätt i att de är obekväma. Fast som sagt så tänkte jag inte att vi ska sitta där i flera timmar, det har vi andra möbler till + solstolar som ska placeras bredvid detta möblemang. Här ska man bara sitta en stund och sippa i sig sin kaffekopp, så egentligen är utseendet <em>nästan </em>viktigare än bekvämligheten. Men jag har inte beställt dem ännu, ska nog vänta tills butikerna fylls med sommarmöbler och fara runt och provsitta lite 🙂

 • Reply
  Nina
  18 april, 2012 at 10:08

  Ett sånt sött möblemang. Jag är inte så romantisk till inredningsstilen, men då det kommer till trädgård är jag lite mer lagd åt det hållet. Men till terrassen som vi ska bygga i sommar drömmer jag om rejäla soffor och fåtöljer i polyrotting. På vår stora, öppna gräsmatta (vi har också en sån) har jag tänkt mig en buskplantering enbart med buskar som är snygga att ha i buketter. Och så en liten blomsteräng…

  Läste ikapp dina senaste inlägg, och måste säga att jag tokgillar det färgglada barnrummet! Men fullt så mycket färg har vi inte hemma, jag tycker det är ganska svårt att inreda med färg…

  • Reply
   Anna-Lena
   18 april, 2012 at 10:38

   Jag borde kanske anlita dig som trädgårdsexpert för att få lite idéer 🙂 Några blommande buskar vill jag också ha, men vilka? Helst vita blommor ska det vara.

 • Reply
  Cia
  18 april, 2012 at 14:44

  Jag är också ganska ute när det gäller trädgård. För vår lilla radhustomt, som var helt tom eftersom vi köpte lägenheten som ny, anlitade vi Gardman för att planera. Det var jättebra, om än lite dyrt. Sen behöver man ju inte verkställa allt han planerar, men det var en bra hjälp på vägen 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   18 april, 2012 at 14:54

   Jag har funderat lite på att anlita någon just för planeringen också, men det kostar som sagt en hel del…så vi får se!

 • Reply
  Fyndläge | Anna-Lena bloggar om inredning
  19 juli, 2012 at 11:05

  […] jag istället visa vilket fynd jag just gjorde. Ni minns kanske att jag skrev om ett vackert utemöblemang i våras. Då var jag lite sur över att fraktkostnaden låg på hela 50 euro, vilket gjorde att […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.