Uppåt väggarna

Lampor är något av det roligaste i inredningsväg tycker jag, för det finns mängder av olika modeller och stilar. Idag tänkte jag visa några bilder på lite ovanligare kökslampor som jag tycker är tuffa och snygga. Inga vanliga spottar i taket och lysrörsbelysning under övre skåpen i de här köken inte.

 

 

Lampor som ser ut som spinkiga skrivbordslampor, men upphängda på väggen, är den absolut senaste trenden om man vill ha ett kök i industriell eller modern stil.

 

 

 

Lamporna ser så udda och nästan lite malplacerade ut på en köksvägg – och det är just det som gör det så snyggt tycker jag. Lamporna sticker verkligen ut ur mängden och ger det där lilla extra till köket.

 

 

Åsa som skriver bloggen @mycasa har tillverkat sina kökslampor själv. Hon utgick från vanliga skrivbordslampor från Ikea (Aröd) och omarbetade dem så att de gick att hänga upp på väggen. Mycket snygg och billig lösning för den som är lite händig.

 

 

Lampan på nästa bild kommer från italienska Artemide och ligger förstås i en helt annan prisklass än en Ikea-lampa.

 

 

Och så min absoluta favoritbild till sist – ett Kvänum-kök i svart, vitt och grått med de snygga vägglamporna ovanför bänken.

 

 

Foton: Sköna hem, Blackbird, @mycasa, Kvänum

 

0 gillar
Industriellt Kök Lampor & ljus Trender

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  15 april, 2012 at 09:15

  Ursnyggt! Köpte igår på Prisma en helt vanlig vit Airams 'Venla' skrivbordslampa. Det blev Lillebrors läslampa vid sängen, dock fastskruvad i nattduksbordet 🙂 "Vågar" inte skruva fast den i väggen, ifall att jag vill byta plats på den 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  15 april, 2012 at 21:21

  Tufft!
  Gillar särskilt bild nummer tre – det köket skulle jag trivas i!

 • Reply
  Åsa
  15 april, 2012 at 23:57

  Tack för att jag fick vara med i ditt fina inlägg!

  Varma kramar Åsa

 • Reply
  Lyckoslanten
  16 april, 2012 at 15:25

  Vilka fina inspirationsbilder du delar med dig av! I mitt kök finns inget utrymme för sådana lampor, men jag är imponerad över hur du får tanke och öga på dessa finesser! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.