Cornelia

 

Förra helgen öppnades den nya butiken Cornelia i Närpes. Bakom Cornelia står Nicole och Sofi som båda tidigare jobbat som egenföretagare inom inredningsbranschen. Nu har de slagit sig ihop för att förverkliga en gemensam dröm om en livsstilsbutik i vacker miljö, ett mysigt café och en webshop i lantlig stil.

 

 

 

Allt började då Nicole sommaren 2011 fick veta att det mysiga grannhuset i 1800-talsmiljö skulle hyras ut. Hon kontaktade Sofi, som genast var med på noterna, och planeringen av butiken inleddes. Småningom var konceptet utformat och det riktiga jobbet kunde börja. I januari 2012 bildades aktiebolaget Cornelia och i februari flyttade det nybildade företaget in i det gula trähuset. Innan dess hade Nicole och Sofi åkt på mässor och företagsbesök och köpt in vårens nyheter inom inredning och mode. De fokuserade först på att starta upp nätbutiken och samtidigt började de planera caféverksamheten bl.a. genom att åka på glasskurs till Sverige och lära sig att laga hantverksglass. I april öppnade nätbutiken och några veckor senare var det alltså dags för öppning av den fysiska butiken och caféet i Närpes.

 

 

Butiken och caféet finns i ett trähus från 1800-talet. Huset är omgivet av en vacker trädgård och gamla gårdsbyggnader, såsom ladugård, härbre, smedja och en lillstuga som bl.a. inrymmer ett privat museum. Muséet har samma öppethållningstider som affären. Tidvis kommer även en hantverksbod att finnas i lillstugan.

 

 

Utbudet i butiken består av lantlig inredning, presentartiklar, pysselmaterial, trädgårdsartiklar, delikatesser och en del antikviteter. Danska kläder, smycken och accessoarer som passar in i den lantliga stilen säljs också i butiken.

 

 

I caféet finns kakor, bakelser, bullar och salta pajer. Nicole och Sofi strävar efter att använda närproducerade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Fr.o.m. slutet av maj kommer man även att kunna köpa Cornelias egengjorda glass i caféet.

 

 

Bilderna i inlägget är lånade från Cornelias egen blogg “Cosy Lifestyle by Cornelia“. 

 

0 gillar
Bloggar Inredningsbutiker Lantlig inredning

Du Kanske Också Gillar

1 Kommentar

  • Reply
    Ann-Christine
    11 maj, 2012 at 09:54

    Man blir verkligen helt betagen när man stiger in där!
    Besök rekommenderas!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.