Den röda tråden

 

Någon kanske undrar hur det går med inredningen av Edvins rum som vi påbörjade för flera månader sedan. Jo, det går sakta men säkert framåt. Det är ännu inte helt färdigt och det är inte speciellt roligt att fota halvfärdiga projekt, så därför har jag inte visat några bilder. Han sover i sitt rum sedan ett halvår tillbaka, men de flesta leksaker huserar fortfarande nere i vardagsrummet så rummet känns därför lite tomt ännu. Men ett litet hörn kan jag i alla fall visa idag. Gardinerna har kommit upp som ni ser, men dem skriver jag mera om en annan dag.

 

 

Ni minns kanske att jag funderade på en text att pryda sängen med, men det blev en klarröd stjärna istället. Rött har nämligen (ganska oplanerat och oväntat) blivit den RÖDA tråden i hans rum. Först tänkte jag mig färgerna vitt, ljusblått och blågrått, men det behövdes en kontrastfärg för att pigga upp det lite.

 

 

Ser ni det speciella spjälskyddet? Vi hade nämligen stora problem med att Edvin varje natt fastnade med armar och ben mellan spjälorna och slog huvudet i kortändan av sängen. Eller så hackade han tuttarna (napparna för rikssvenska läsare) i spjälorna så det small i hela huset. Med andra ord – varken han eller jag sov särskilt gott. Det vanliga spjälskyddet räckte inte till som skydd, så jag bad min mamma om hjälp (som vanligt när det gäller projekt som involverar en symaskin.) Hon sydde ett spjälskydd som täcker hela insidan av spjälsängen, ända upp till sängkanten. Så numera sover Edvin hela nätter – och jag med. Den runda mattan har min mamma också virkat och den är verkligen jättefin! Tack mamma!

 

Mera bilder från hans rum kommer en annan dag.

 

0 gillar
Allmänt Barnrum Edvins rum Gardiner Mattor Sängar Sovrum Väggord

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Lyckoslanten
  5 maj, 2012 at 12:17

  Vilken fin matta! Så fint med de röda detaljerna! Perfekt! ♥

 • Reply
  Angelica
  5 maj, 2012 at 16:35

  Mattan fångade min blick med detsamma,den är verkligen superfin!

 • Reply
  Petra
  5 maj, 2012 at 16:38

  Ja, han får nog ett riktigt stiligt rum lille killen! Snyggt med en redig färgklick här och där! 🙂

 • Reply
  En silverkantad vardag
  5 maj, 2012 at 19:10

  Ser ut att vara ett riktigt fint rum, gillar speciellt mattan och de röda färgklickarna 🙂

 • Reply
  Milla
  6 maj, 2012 at 21:27

  Verkligen fint rum och fin matta! Skulle vara kul att testa göra en själv, vad för material har din mamma använt?

  • Reply
   Anna-Lena
   6 maj, 2012 at 22:52

   Hon har använt sig av mattvävt i trikå. Finns att köpa som färdigt rivna remsor på olika handarbetsaffärer.

 • Reply
  Carin
  1 juni, 2012 at 15:25

  Vilket fint rum!! Älskar ljusblått-det kör vi också med i vår lilla bebis rum, och så grått o vitt. Tänkte också satsa på en accentfärg, lutar åt gult faktiskt,. Men måste fundera ett tag, rött var ju jättefint 🙂

 • Reply
  Petra
  21 juli, 2012 at 10:02

  Jag blev tvungen att leta upp detta inlägg igen och kika närmare på "mötet" mellan målad och tapetserad vägg. Och det är ju hur snyggt som helst! Tacka vet jag bloggar och människan bakom – hur skulle nåt bli till nåt annars?! 😉

 • Reply
  Caroline
  7 november, 2018 at 23:39

  Har du spjälskyddet kvar?
  Får jag köpa det i så fall???

  • Reply
   Anna-Lena
   8 november, 2018 at 12:04

   Nej tyvärr, det har jag nog sålt redan.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.