Födelsedagsfirande

 

Pappa och jag fyller med två dagars mellanrum och vanligtvis brukar vi slå ihop firandet och bara ha en kaffebjudning, endera hos oss eller hos mina föräldrar. Men i år blev det två skilda kalas, för en 70-åring ska nog firas på den rätta födelsedagen tycker jag. I lördags blev det då en lite försenad kaffebjudning hos oss för att fira att jag fyllde exakt hälften av 70.

 

 

Färgglada blombuketter är ett måste på våren. Den här årstiden brukar jag ha en “älska-färger”-period och så blev det även i år.

 

 

För att riktigt frossa i knalliga färger så passade jag på och gjorde knallgula citroncupcakes med så mycket frosting att det ilade i tänderna när man åt dem. Jag använde samma recept som här men tillsatte gul färg i frostingen.

 

 

Mamma hade med sig den godaste smörgåstårtan som finns. Fyllningen innehåller nästan bara ägg, men det är inget man skulle tro när man äter den. Den smakar mycket och gott! Ni ser väl förresten att servetterna matchar smörgåstårtan. Jag gillar ju färgmatchning men det här var helt oplanerat måste jag påpeka.

 

 

Till och med den stora blomsteraffären kom ihåg min födelsedag och skickade ett grattismail och en kupong som berättigade till en gratis blombukett. Inte illa! Buketten var dock i minsta laget så jag köpte en till för att fylla ut i vasen. Så genom att ge bort en bukett fick de en annan bukett såld…man undrar ju om det var jag eller de som gick på vinst då. Men fint blev det i alla fall på bordet! Jag gillar den här dämpade ljusrosa nyansen på rosorna.

 

 

Här har jag använt en saftkanna som blomvas. Ett bra tips är att först sätta ett högt och smalt glas med vatten inne i kannan och sedan ställa blommorna i det. Då slipper man ha det ofräscha blomvattnet direkt i kannan.

 

 

Bakom blombuketten skymtar en av mina fina morsdagspresenter som jag inte hunnit blogga om tidigare. En maffig ljusstake som jag fick hem ända från Sverige. Jag såg den redan runt jul i någon svensk blogg och blev väldigt förtjust i den, så ni kan ju gissa om jag blev glad när jag äntligen fick den nu.

 

 

Ljusstakarna sitter alltså fast i brickan vilket gör den enkel att flytta runt. Jag hade inte sju ljus i samma nyans hemma så jag blandade två färger bara för att den inte skulle stå tom. Och det blev riktigt lyckat så det får nog lämna så här tror jag. En annan hett efterlängtad sak som jag fick i födelsedagspresent var en ny brödlåda. Den här har jag tummat på många gånger i inredningsbutiken, men alltid lagt tillbaka den eftersom priset är ganska saftigt för en brödlåda.

 

 

Den kommer från Riviera Maison och är gjord i rotting, ett av mina favoritmaterial som jag aldrig tröttnar på. Den cremefärgade brödlådan som skymtade i förra inlägget är nu alltså obehövlig (så om det finns någon i Vasatrakten som behöver en sådan så får man maila mig).

 

 

Ja, det här var några glimtar från mitt födelsedagsfirande. En annan inredningsrelaterad present (för utomhusbruk) fick jag också, men mera om det i ett annat inlägg.

 

0 gillar
Blommor Dukningar Födelsedagar Hemma hos oss Kök Lampor & ljus Mat & bak Matsal

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  alegni
  28 maj, 2012 at 13:35

  mmm, allt ser gott – och vackert – ut! tack för det användbara tipset om glas i kannan!

 • Reply
  Sandra
  28 maj, 2012 at 14:38

  Grattis denna vägen också – allt du gör blir så himmelskt vackert!

 • Reply
  Linda
  28 maj, 2012 at 15:09

  Smörgåstårtan ser jättegod ut, kan du snälla lägga ut receptet på den?

  Jag är smått intresserad av brödlådan din (den gamla alltså). Ungefär hur stor är den och vad kostar den?

  • Reply
   Anna-Lena
   28 maj, 2012 at 15:16

   Jag kan maila dig ang. brödlådan. Jag måste fråga mamma om hon vill dela med sig av receptet eller om det är hemligt 🙂

 • Reply
  Anna / Sand's Drömmar
  28 maj, 2012 at 17:16

  Grattis i efterskott!

 • Reply
  Ann-Christine
  28 maj, 2012 at 20:55

  Oooh, vilket fint inlägg!!
  Grattis i efterskott! Fina presenter både till födelsedag och morsdag! Gillar ljusstaken och dukningen.

 • Reply
  En silverkantad vardag
  29 maj, 2012 at 07:07

  Grattis i efterhand! Än en gång jättefina bilder! 🙂

 • Reply
  A House With A View
  29 maj, 2012 at 07:59

  Stooooooooooooooooort grattis!!! Åh vilka häärliga bilder, ser helt ljuvligt ut!! Så vackra ting!! Och vad smarrigt det ser ut, mums:))

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

 • Reply
  Riviera Maison öppnar i Vasa | Anna-Lena bloggar om inredning
  31 maj, 2012 at 13:14

  […] Imorgon 1.6 öppnar Rivièra Maison en inredningsbutik i gamla spetsfabriken i Vasa. Riviera Maison har det mesta i inredningsväg – allt från lampor och möbler till porslin och prydnadssaker. Många rottingprodukter finns i deras sortiment, som t.ex. brödkorgen jag visade i det här inlägget. […]

 • Reply
  Anna-Lena
  31 maj, 2012 at 14:57

  Tack så mycket! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.