Snickare efterlyses

 

Jag skulle vilja ha lite snickarglädje här och där på vårt hus men vi har varken tid, kunskap eller verktyg för att fixa det själva. Finns det någon som kan rekommendera en bra snickare här i Vasa-trakten? En som dessutom inte har kalendern fullbokad det närmsta halvåret. Det är inga avancerade saker jag vill ha tillverkade utan några enkla bågar till terasspelarna och även några lite mer krusidulliga saker till ett annat projekt.

 

 

Så om någon känner till en bra och snabb snickare får ni gärna maila på anna-lena@vasabladet.fi eller lämna en kommentar här. Tack!

0 gillar
Terrass

Du Kanske Också Gillar

15 Kommentarer

 • Reply
  Malin S
  1 maj, 2012 at 22:33

  Jag vet en som är skicklig 🙂 Han har fixat både våra lister och hela vår bastu. Så har an egen såg och klarar av att fixa ganska invecklade saker. Om du är intresserad så säg till så får du nummern 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   1 maj, 2012 at 22:44

   Absolut, jag mailar dig! 🙂

 • Reply
  Linda
  2 maj, 2012 at 08:03

  Å jag känner en jättebra snickare. Men han har fullt upp med mina och mammas projekt ! 😉

  Ha en fin onsdag!

  Kram Linda

 • Reply
  Birgitta
  2 maj, 2012 at 09:53

  Hej, dela gärna med dej om du får bra tips, behöver också en snickare till "mindre projekt"

  • Reply
   Anna-Lena
   2 maj, 2012 at 11:51

   Jag lovar göra det om jag hittar någon bra! 🙂

 • Reply
  Lyckoslanten
  2 maj, 2012 at 19:27

  Håller tummarna för att du hittar din snickare! Jag har två, men en är för gammal och en har inte tid.
  I flera av de senaste inläggen har du igen visat sådant som jag gillar och har, allt från Ylva Skarp och Pippi duffelkofta till fotovägg med washitejp. ♥

  • Reply
   Anna-Lena
   2 maj, 2012 at 21:30

   Roligt att du gillar inläggen!

 • Reply
  Ila
  2 maj, 2012 at 21:15

  Underbart vackert!
  Vi har redan en dekorationslist under taket och jag har också planerat snickarglädje vid stolparna och kring fönstren.
  Jag tänkte dock att jag skulle snickra till det själv! Jag menar, hur svårt kan det vara egentligen? (Brukar kunna sluta med svordomar och omkringkastade verktyg…) ;D

  • Reply
   Anna-Lena
   2 maj, 2012 at 21:30

   Nej, säkert inte så jättesvårt. Det är bara det där att komma sig för att ta tag i det. Gissar att det nog lämnar ogjort om vi ska göra det själva 🙂

 • Reply
  Kvinna
  8 juli, 2016 at 19:38

  Klokt formulerat och mitt i prick! Alla män borde läsa detta och fundera över budskapet i texten.

 • Reply
  Snackbar
  9 juli, 2016 at 01:27

  Låt mig framföra ett motargument till att det på något sätt skulle vara okej att utgå från att alla män kan vara våldtäktsmän.

  Testa att byta ut ordet "män" till "muslimer" och "våldtäktsmän" till "terrorister". Man kan konstant höra om hur det är diskriminerande att dra alla muslimer över samma kam eller att tvinga moderata muslimer att aktivt ta avstånd från extremisters handlingar.

  Jag vill inte på något sätt förminska dessa hemska handlingar, men att konstant påstå att "alla män" är ansvariga för en liten minoritets handlingar gör enbart som ni ser att läsarna blir provocerade och för debatten bort från det viktiga. Dvs vilka som specifikt begår våldsdåden och hur man kan förebygga detta.

  Ps. Det skulle vara mera trovärdigt om du skulle publicera källor på påståenden om att flesta våldtäkterna sker i hemmet eftersom jag iaf kan hitta källor som bevisar motsatsen i Sverige.

  Källa: http://bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

  • Reply
   Alexandra Furu
   12 juli, 2016 at 22:52

   Hej och tack för kommentaren.
   Jag skulle inte själv säga att det är hållbart att testa byta ut orden mot "terrorister" och "muslimer". Det är ju så att 97 procent av alla våldtäkter begås av män. Samma statistik gäller inte för terrorism och muslimer. Om man tittar på den här statistiken så är 67 procent av terrorismen i västländer (i så kallade "lone wolf" attacker) politisk, och hela 80 procent utförs av sådana som inte är islamska extremister.
   Och i hela världen står de de islamska terrorgruppen för 66 procent av terrorismen, samtidigt som de flesta som faller offer för den är muslimer.
   http://www.svd.se/muslimer-varst-drabbade-av-terrorattacker

   http://economicsandpeace.org/wp-content/uploads/2015/11/Global-Terrorism-Index-2015.pdf

   Skulle det va så att 97 procent av alla terrorister var muslimer så skulle jag överväga om man kunde använda argumentet att byta ut orden.

   Brå-siffrorna du länkade till gäller även sexualbrott, och inte bara våldtäkt. Sexualbrott är säkerligen, precis som du påpekar vanligt utanför hemmet. Att kvinnor blir tafsade på utanför hemmet på offentliga platser är ju tyvärr inte ovanligt. I artikeln framgår det även att det vanligaste är att bli våldtagen i hemmet av någon man känner.
   Här finns en artikel som är baserad på de brå-siffror som du länkade till. Här framgår det bland annat att de flesta våldtäkter begås av någon man känner:
   http://www.metro.se/nyheter/experterna-slar-hal-pa-sex-myter-om-valdtakter/EVHpan!o05P72UAYeqY/

   Jag ber inte heller någon ska be om ursäkt för att andra män våldtar. Jag ber män förstå att det inte är rätt diskussion att lyfta fram att det även är synd om dem. För hur begränsar det en mans liv att en kvinna som inte känner honom är på sin vakt för att hon är rädd för att bli våldtagen?

   • Reply
    Snackbar
    13 juli, 2016 at 00:40

    Jag kan vid behov ge ett till svar där jag tittat närmare på dina källor om hur islam och terrorism inte kan jämföras med män och våldtäkt, men jag börjar med ett snabbare svar som håller sig till krönikans innehåll.

    Egentligen har det ingen större skillnad om korrelationsnivån mellan dessa två sakfrågor inte är lika stora för det som det handlar om är övergeneraliseringar som enbart provocerar samt polariserar. Detta gör att en stor del medkämpar inom sakfrågan stöts bort för det är inte så värst roligt att anses medansvarig till hemska handlingar som jag varken hade något att göra med eller på något sätt skulle stöda.

    Vidare motbevisade du din egen krönika där du skriver att det anmäldes 18 000 våldtäkter i Sverige ifjol medan brå-rapporten som nu även du refererade till sätter siffran på 5 920. Detta är förstås ännu en för hög siffra men ger knappast ett prejudikat att brännmärka alla män som potentionella våldtäktsmän.

    Avslutingsvis skulle jag vilja förstå varför media gillar att framföra en icke speciellt kvalificerad, priviligierad tonåring i form av zara larsson som enbart förstör samhällsdebatten med något man inte kan kalla annat än hatprat. Om man inte vill att debatten blir förstörd så borde man kanske inte lyfta fram och göra individer som drar alla över samma kam till en inflytelserik person inom ämnet.

   • Reply
    Snackbar
    13 juli, 2016 at 22:52

    Jasså gränsen för när det är okej att göra överdrivna sexistiska, rasistiska eller allmänt övergeneraliserande påståenden går vid 97%, då får jag väl lov att vara lite mera specifik. Med denna logik vore det okej för mig att påstå att alla muslimer är självmordsbombare (99,6% av alla självmordsattacker utfördes av muslimer 2015) och att även de muslimer som varken utför självmordsattacker eller stöder dem måste aktivt ta avstånd från detta men ändå leva med att folk behandlar dem som potentiella självmordsbombare.

    http://www.inss.org.il/uploadImages/systemFiles/No.%20789%20-%20Daria,%20Einav,%20and%20Yoram%20for%20web278300049.pdf

    Bra att inte du kräver en ursäkt från män för andra individers handlande, men om du vill undvika att en sådan här viktig debatt total förvrids till dess nuvarande läge borde du och annan media kanske inte lyfta fram människor som grovt generaliserar män (Zara Larsson) och därmed tvingar oss att peka ut deras skenhelighet.

    ps. Du motbevisade din egen krönika när du nu refererade till brå-rapporten jag använde där antalet våldtäkter var 5 920, medan du i din krönika sätter antalet våldtäkter på 18 000.

    pps. Kommentarssystemet på denna sida är skrattretande när man varken vet om ens kommentar har godkänts eller inte samt att granskningen verkar ske så långsamt.

 • Reply
  J
  9 juli, 2016 at 18:46

  Varför män blir upprörda över t.ex det som Zara Larsson skrev beror ju helt på att dessa få individers agerande generaliseras till hela gruppen. Samma ramaskri skulle också komma när man generaliserar muslimer som självmordsbombare och kvinnor som irrationella. Det handlar om osunda generaliseringar! Självfallet sker det allt för många våldtäkter (en våldtäkt är redan för mycket) och jag hatar enormt detta problem, men att dra såna här generaliseringar gör bara folk arga och leder inte till något gott. Skulle det vara ok att göra liknande generaliseringar med muslimer eller mörkhyade, med någon av deras fördomar? Antagligen inte.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.