Tabbar

 

Idag är det gråmulet och ruggigt ute och jag har tydligen påverkats av vädret eftersom dagens inlägg blir lite halvgnälligt. Jag tänkte nämligen berätta om några köpmissar jag har gjort. Det mesta jag köper till hemmet är jag nöjd och belåten över. Men ibland händer det att jag gör riktiga missar – som jag upptäcker först när det är för sent. Som t.ex. våra nya linnelakan. Lakanen hade funnits på min önskelista i flera månader, men jag ville inte lägga 100 euro på två nya påslakan som vi egentligen inte behöver (eftersom skåpet redan är fullt av lakan). Jag hade läst om linnelakanen på flera bloggar och alla hade höjt dem till skyarna. Mjuka och sköna och jag fick uppfattningen om att de nästan var i klass med de omskrivna Beach House-lakanen av mjukaste jersey. För ett tag sedan reades 50-euros lakanen ut till priset 14,95 och då passade jag på. Reapriset gällde visserligen bara de syrénlila lakanen som egentligen inte alls passar i vårt sovrum, men det fick duga.

 

 

Efter första natten var jag på väg att slänga lakanen i soptunnan, men jag tänkte att jag skulle ge dem några chanser till att “mjukna” upp. Men nej, det går bara inte. De är så stickiga och pickiga så det är omöjligt att sova. Jag vill ha sköna, mjuka och svala lakan, inte hårda, grova och stela. Dessutom ser de bedrövligt skrynkliga ut (som ju linne brukar göra). Jag hade på något sätt trott att det här skulle vara någon mjukare typ av linne, men så var tydligen inte fallet. Efter en vecka bytte jag lakan och de här kommer jag nog aldrig mer att använda.

 

En annan miss som jag gjort är plastglasen jag köpte åt Agnes för några månader sedan. Jag kollade extra noga så att de skulle tåla maskindisk och det fanns klart och tydligt en sådan symbol i botten. Men efter 3-4 veckor började vi ana små sprickor i plasten och ännu några veckor senare började glasen läcka lite. Nu efter ca 3 månaders användning är alla glas fulla med sprickor och de läcker som såll så det är bara att kasta bort dem. Irriterande!

 

 

En miss som jag helt och håller får skylla mig själv för är att jag under de två senaste månaderna har lyckats köpa två stekpannor som inte fungerar på vår spis. Vi har en induktionshäll men det hade jag tydligen förträngt den dagen jag såg en liten stekpanna i fyndkorgen. Jag höll på länge och försökte få igång spisen innan det gick upp för mig att stekpannan kanske inte fungerar på induktionsspisar. Några veckor senare skulle jag köpa en plättpanna och man skulle ju tycka att jag borde ha stekpannsincidenten i färskt minne, men nej. Även denna gång kom jag hem med en panna som inte fungerade på induktionsspisen. Efter två misstag tror jag faktiskt att jag har lärt mig en läxa!

 

Har ni också gjort några liknande köpmissar? Berätta gärna!

 


0 gillar
Allmänt

Du Kanske Också Gillar

21 Kommentarer

 • Reply
  Mikaela
  10 september, 2012 at 19:11

  De där lakanen? Jag älskar hårda lakan.
  Var kom dessa ifrån? Jag hittar aldrig så där härligt hårda.

  • Reply
   Anna-Lena
   10 september, 2012 at 19:13

   Lakanen köpte jag från H&M Home.

 • Reply
  Tina S
  11 maj, 2012 at 13:26

  Du får sy gardiner eller kuddöverdrag av de hemska lakanen.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 maj, 2012 at 13:32

   Ja, det vore en bra idé! Tyvärr är ju färgen lite udda så den passar inte in var som helst.

 • Reply
  alegni
  11 maj, 2012 at 14:15

  jag har funderat på det där med linnelakan och inte fått det att gå ihop, och nu visar det sig att jag hade rätt. tur att jag inte beställt hem sådana nånstansifrån, för stickiga lakan skulle nog åka ut fortare än kvickt ur det här hushållet.
  trist med muggarna, kan tänka mig att de annars stod högt i kurs hos vissa i familjen.
  ursäkta att jag fnissar åt din stekpannstabbe. låter lite som något jag kunde ha tabbat mig med, det där…

  • Reply
   Anna-Lena
   11 maj, 2012 at 14:21

   Jo, man FÅR fnissa! Det gör jag själv också när jag tänker på de där stekpannorna 🙂
   Jag var själv också lite skeptisk till linnelakanen, men efter att ha läst så mycket positivt om dem så tänkte jag att de KAN ju bara inte vara så tokiga – men det var de!

 • Reply
  Petra
  11 maj, 2012 at 15:27

  Standarsmissen, den som jag ALLTID lyckas med, är att köpa något jag behöver (kastrull, glasskål, vas – vadsomhelst) på valfritt varuhus. Sen hittar man precis samma sak på ett annat varuhus till halva priset med plussa eller liknande. Oj, vad det harmar!

  • Reply
   Anna-Lena
   11 maj, 2012 at 19:42

   Ja, sånt händer mig jämt också!

 • Reply
  Åsa
  11 maj, 2012 at 19:04

  Har du testat att tvätta och torktumla lakanen några varv? Man kan faktiskt torktumla linne 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   11 maj, 2012 at 19:42

   Jag har tvättat dem och tumlat dem en gång innan vi började använda dem.

 • Reply
  Annika
  11 maj, 2012 at 21:15

  Om lakanen nu ändå var helt linne, så kanske det skulle gå att klorbleka dem? Eventuellt skulle detta göra dem mjukare, färgen blir troligtvis lite mot beigevitare hållet och du slipper den lila nyansen som du inte gillade? Om resultatet ändå inte blir lyckat, går ju lakanen alltid att färga till önskad nyans efter blekningen, så kanske man kunde sy något annat av dem?

  • Reply
   Anna-Lena
   11 maj, 2012 at 21:27

   Det kunde kanske funka. Nu har jag eventuellt en köpare som är intresserad av lakanen till något syprojekt, så det kan hända jag slipper dem för gott 🙂

 • Reply
  Maria
  11 maj, 2012 at 22:17

  I a f linnehanddukar räknas att bli bättre och bättre ju mer de blir tvättade, så kanske det bara är antalet tvättar som är för lite för att de ska kännas mjuka?

 • Reply
  Catarina
  12 maj, 2012 at 20:59

  Vad roligt att du kikat in hos mig!
  Ja det där med köpmissar. Visst har man gjort en och annan miss.
  En som är väldigt aktuell just nu är en växt vid namn "Brokbladig kirskål"…. Alltså hallå kirskål är ju ett av dom vanligaste trädgårdsogräsen. Och den förädlade varianten tycks ha samma spridningseffekt….. Med den här farten är snart halva trädgården ett fält av kirskål. Vet faktiskt inte var jag hade tankarna vid det köptillfället. Det blir nog att ta i med hårdhandskarna om jag skall få bukt med detta.
  Öskar dig en fortsatt trevlig helg!

 • Reply
  Pamela
  15 maj, 2012 at 14:22

  Jag köpte vita linnepåslakan från Ellos förra våren. Mjuka och sköna, men skrynklar gör de ju nog, som allt linne. Rekommenderas!

 • Reply
  maria
  17 maj, 2012 at 21:37

  glasen blev ju faktiskt ursnygga med sprickorna i! en idé som slog mig var att borra hål i botten och trä en ljusslinga genom glasen som en dekoration till kanske barnrummet?! 🙂

 • Reply
  linnjung.com
  19 maj, 2012 at 17:34

  Ja alltså, det är nästan svårt att sova i något annat än Beach House när man en gång har provat. HERREGUD så de är LJUVLIGA!

 • Reply
  Ingela
  15 juli, 2016 at 16:39

  Jag får en klump i halsen och tårar i ögonen.

 • Reply
  Fakta
  16 juli, 2016 at 09:58

  Polisen i USA dödar ändå nästan dubbelt så många vita som svarta. Varför skriver ingen om det? Källa: http://newobserveronline.com/far-more-whites-killed-by-us-police/

 • Reply
  Dägä
  18 juli, 2016 at 23:07

  Alton Sterling var en tidigare dömd brottsling (sexualbrott) som hade blivit anmäld för att hota en hemlös man med ett vapen och när polisen försökte gripa honom lydde han inte deras uppmaningar även efter polisen använde el-pistol emot honom. Någon ropade att Sterling försökte nå sitt olagliga handeldvapen och polisen sköt honom.

  Philando Castile motsvarande signalementet på en beväpnad rånare som polisen vid tillfället aktivt sökte efter, vilket tillsammans med det faktum att poliser i USA konstant skjuts när de stannar bilar är en ganska stor orsak till varför dödskjutningen skedde.

  Laquan McDonald var en återupprepande brottsling och var även av polisen misstänkt för ett rån.
  Michael Brown gör även han motstånd mot polismannen som senare sköt honom efter Brown sträckt sig in i hans polisbil och senare kämpat med polisen som hade dragit vapen.

  Freddie Gray flydde från polisen oprovocerat, arresterades för vapenbrott i ett väldigt kriminellt område och var hög på opiater. Hälften av de inblandade poliserna var mörkhyade.

  Och så vidare, läs mera själva: http://heavy.com/news/

  Med detta vill jag INTE på något sätt påstå att dessa dödsskjutningar vore acceptabla. Den amerikanska polisen har en väldigt aggressiva SOP samt har blivit löjligt militariserade delvis på grund av all militärutrustning som återvänt till USA efter krigen i mellanöstern. Däremot kan vi inte på något sätt jämföra en amerikans polis situation med till exempel en finländsk. Under 2015 dog 130 amerikanska poliser i tjänsten, varav 39 stycken dödsfall orsakades av avsiktlig användning av eldvapen.

  https://www.odmp.org/search/year?year=2015

  Varför utsätts mörkhyade män för denna behandling då? När vi tar i beaktande att trots att den mörkhyade befolkningen i USA enbart står för 13% av den totala befolkningen samtidigt som de står för 27% av alla gripande och runt 50% av en stor del av ”grövre” brott (mord, rån, misshandel) så kan vi se en viss överrepresentation. Vidare är det sorligt men sant att de som orsakar de flesta dödsfallen av mörkhyade i USA är mörkhyade själva. Detta är däremot inte något som tas upp allt för ofta bland till exempel BLM.

  https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2014/crime-in-the-u.s.-2014/tables/expanded-homicide-data/expanded_homicide_data_table_6_murder_race_and_sex_of_vicitm_by_race_and_sex_of_offender_2014.xls

  https://www.census.gov/quickfacts/table/PST045215/00

  Orsaken till denna oproportionellt höga kriminalitet är som fallet nästan alltid är; fattigdom. 38% av mörkhyade barn i USA växer upp i fattigdom och en stor orsak till detta är att 57% av dessa mörkhyade barn inte lever med sin biologiska far, det vill säga i ett splittrat hushåll. Dessa betydligt sämre möjligheter till inkomst och en avsaknad av fadersfigur som är speciellt svårt för pojkar. Detta är ett perfekt klimat för gängmentalitet och kriminalitet.

  http://www.fathers.com/statistics-and-research/the-extent-of-fatherlessness/

  http://blackdemographics.com/households/poverty/

  Skulle detta på något sätt göra det acceptabelt för den amerikanska polisens beteende? Nej, men dessa fakta kanske ger en mer helhetsbild än att enbart säga ”polisen skjuter oskyldiga mörkhyade män”. Situationen i USA är betydligt mer komplicerad än att man kan hitta en enda orsak till hela röran och att enbart säga ”systemet är rasistiskt” är ingen lösning på samma sätt som att mörda vithyade poliser inte är en lösning. USA är i behov av en grundläggande förändring inom många områden (inklusive polisväsendet), men det kräver att även mörkhyade är villiga att ändra den nuvarande allt för vanliga självdestruktiva kultur som finns bland dess medmänniskor (obs! jag påstår inte att det är hudfärgen som är orsaken till detta beteende, utan kulturen).

  Tack å förlåt!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.