Hemma hos Anna-Lena & Jonas – del 1

 

 

Nu tänkte jag visa er några bilder från min väns hem på Åland. Här bodde vi alltså när jag var med tjejgänget på Ålandsresan för några veckor sedan. I det här inlägget blir det endast bilder från utsidan av huset och den vackra gården.

 

 

Här på Nåtö, ca 6 km söder om Mariehamn bor Anna-Lena och Jonas Svenblad sedan 3,5 år tillbaka. Det arkitektritade tvåplanshuset på 167 kvm är byggt år 1988 och är beläget på en lugn och naturskön tomt, alldeles intill Nåtö naturstig. Tomten är grön och lummig och vitsipporna blommar här och där på gården. På gården finns flera olika uthus, bl.a. en ladugård. Förutom att uthusen används som förråd så har Anna-Lena och Jonas även inrett några rum där, bl.a. ett aktivitetsrum där man kan spela dataspel, se på film, lyssna på musik eller pyssla vid skrivbordet. Rummet fungerar även som gästrum vid behov.

 

 

– Det vi föll för var nog helheten – främst hustypen, men även det faktum att det fanns ytterligare fyra byggnader på tomten som gav en mysig inramning. Här finns garage, snickarbod, en gammal ladugård samt en jordkällare i sten. Tomten i sig var också något som vi direkt gillade med alla gamla och lummiga träd såsom ek, hassel, lönn och lind. Att vår närmsta granne dessutom är ett fredat naturskyddsområde var förstås ett plus i kanten. Vi hade alltid tänkt att vi skulle bygga ett nytt hus, men då detta objekt dök upp så kändes det helt rätt, berättar Anna-Lena.

 

 

– Det viktigaste för oss när vi sökte hus var att det skulle ha ett naturskönt läge och gärna ligga nära sjön, men samtidigt inte vara för långt från stan. Vi ville helst inte bo på ett tätbebyggt bostadsområde. Nu hade vi turen att hitta ett hus som passade in på alla våra kriterier, säger Anna-Lena.

 

 

Anna-Lena och Jonas gillar att inreda med gamla, ärvda prylar. Av en gammal dörr har de tillverkat ett skrivbord till aktivitetsrummet i ladugården. Golvet som ser ut att vara gjort av gamla vinlådor passar perfekt in i stilen. Jonas är händig och snickrar och bygger ihop det mesta som Anna-Lena önskar, han har bl.a. tillverkat hyllan i form av en stege på bilden längst ner.

 

 

Anna-Lena och Jonas har ett stort intresse för båtar och de ville gärna ha ett hus nära sjön. Nu har de en sjöbod med egen brygga endast 300 m från huset. Sommartid tillbringar de mycket tid ute på sjön.

 

 

Att använda gamla fiskeredskap och flöten i inredningen i uthusen förstärker den marina känslan. 

 

 

När jag bad er bloggläsare skriva vad ni helst av allt skulle vilja läsa om i bloggen var det många som ville ha tips på hur man inreder sitt garage. Tyvärr är vårt eget garage inte i ett “fotograferingsvänligt” stadie ännu, men hos Anna-Lena och Jonas är var sak på sin plats. Så här vill jag också att vårt garage ska se ut någon gång i framtiden. Det var ganska roligt när vi i tjejgänget såg garaget, vi stod alla och ojade och suckade av avund – över ett garage alltså! Det skulle man kanske inte ha trott om oss. Men visst ser det prydligt och snyggt ut? Precis som taget ur ett snickarprogram på tv.

 

 

Jag lyckades även knäppa några bilder från insidan av huset. Det var inte det lättaste när huset var ockuperat av alla våra prylar och resväskor och extra sängar var utbäddade här och där, men några bilder fick jag i alla fall. Dem får ni se i ett senare inlägg.

0 gillar
Garage Hemma hos-reportage Terrass Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Kela
  13 juni, 2012 at 07:01

  Oj så fint, ett sånt ställe skulle jag åxå vilja ha!!

 • Reply
  Cia
  6 juni, 2012 at 18:43

  Wow! Vilket härligt, idylliskt ställe! Känns som taget ur någon Astrid Lindgren-värld med lummig trädgård, fina uthus och närhet till vatten!

 • Reply
  Linda
  5 juni, 2012 at 00:02

  Jösses vilken ordning och reda i garaget. Imponerande! Fin gård dessutom!

 • Reply
  alegni
  3 juni, 2012 at 10:50

  jag vill flytta in där!!

 • Reply
  Sofia
  1 juni, 2012 at 22:36

  Rena rama drömmen!

 • Reply
  Nina
  3 juni, 2012 at 00:22

  Vilket drömboende! Jag gillar de blåa dörrarna som man ofta ser på Åland. Ser fram emot fler bilder!

 • Reply
  Ann-Christine
  2 juni, 2012 at 16:12

  Härligt ställe!!
  Jaaaa… om garaget ändå var i sånt skick 😉 Visst har mannen börjat organisera lite, men tiden räcker inte till allt… 😉

 • Reply
  Johanna
  2 juni, 2012 at 15:02

  Underbart hus!
  Sommartid bor de grannar med våra sippor 🙂

 • Reply
  Ann-Mari
  2 juni, 2012 at 14:38

  Vilket paradis! Huset var lite annorlunda modell och verkligen jättevackert. Ett sånt välstädat garage skulle jag inte tacka nej till heller.

 • Reply
  Hemma hos Anna-Lena och Jonas – del 2 | Anna-Lena bloggar om inredning
  11 juni, 2012 at 16:32

  […] blivit dags att ta en närmare titt på insidan av det vackra åländska huset som jag visade i ett tidigare inlägg. När man kommer in i huset möts man av en öppen planlösning på nedre våningen. En trappa […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.