Iittalas nyhet – Sarjaton

 

Iittalas nya serie “Sarjaton”, som kommer att finnas i butikerna fr.o.m. september, är redan väldigt omskriven i bloggar och tidningar. Sarjaton betyder “utan serie” och tanken bakom namnet är att man ska kunna kombinera seriens olika delar med det porslin man redan har hemma i skåpen – oavsett om det är Iittalaporslin eller gamla loppisfyndade kärl.

 

 

Sarjaton innehåller 26 olika delar – allt från glas och tallrikar till kökstextilier och träbricka.

 

 

Sarjaton är resultatet av ett samarbete mellan en grupp unga, finska designers, bl.a. Harri Koskinen och Aleksi Kuokka.

 

 

Serien kännetecknas av mjuka och rundade former samt en jordnära färgskala i vitt, svagt rosa, grått, rostrött och brunt. Ett diskret fiskbensmönster syns på de flesta av produkterna.

 

 

Ja, vad säger ni? Kommer ni att rusa till affären när serien lanseras i september eller är ni helt ointresserade? Som vanligt när det gäller finsk design så är det väldigt enkelt och avskalat, vilket jag tycker är jättesnyggt där det passar. Jag tycker att det finns några godbitar i serien, som t.ex. den rosa muggen, men knappast kommer Sarjaton att invadera mina köksskåp. Fast man ska väl aldrig säga aldrig, i alla fall inte innan man sett produkterna i verkligheten.

 

 

den här bloggen kan ni just idag (7 juni) läsa live-rapporter från ett pressevent i Stockholm där Sarjaton lanseras på en restaurang. Många bilder på olika delar av serien hittar ni där.

 

Bilder: Eat and greet, My News Desk, Elle
Källor: Iittala, Gloria

0 gillar
Dukningar Finsk design Glas & porslin

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Maria- muminmamman
  9 juni, 2012 at 08:54

  Jag tycker de är jättefina! Jag tror nog det blir ett par kärl att kombinera med vår vita vardagsservis.

 • Reply
  Sofia
  7 juni, 2012 at 17:39

  Fina saker tycker jag! Men knappast rusar jag till affären.

 • Reply
  Christina
  7 juni, 2012 at 18:50

  Jag tycker att serien är riktigt snygg, och bra tänkt av skaparna. Men vill nog se dem på riktigt innan jag kan bestämma mig för att köpa något.

 • Reply
  Jenny
  8 juni, 2012 at 12:44

  Jag gillar avskalat men föredrar kantigare former. Till mina favoriter hör marimekkos porslin. Men jag kunde bra tänka mig den mörkbruna skålen t.ex. och glasen var riktigt fina. Säkert smyger sig några delar in i mitt köksskåp, men jag rusar inte till affären utan inväntar nåt plussaerbjudande eller liknande 😉

 • Reply
  Mervi
  10 juni, 2012 at 14:27

  Oj, jag tycker mycket om den här ideen. Harri Koskinen är min favorit, över alla finländska designer och jag har ju väntat, vad anställar han.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.