Trevlig midsommar!

 

Det började med att jag skulle knäppa några bilder av lupinerna jag plockade in i går kväll och skriva en kort midsommarhälsning i bloggen. Men det slutade med att jag fotade hela vardagsrummet ur alla vinklar och vrår, så nu blir det istället ett väldigt bildtätt inlägg idag.

 

 

Det är inte så ofta jag fotar helhetsbilder eftersom det är väldigt mycket jobb med det (läs: det måste städas i vartenda hörn av rummet innan). Men trots att jag inte har midsommarstädat överhuvudtaget, så gick det ganska snabbt att fösa alla leksaker bakom fåtöljen och börja fota. Så nu blir det en ordentlig bildkavalkad!

 

 

Ljuvliga pastellfärger är något som hör sommaren till tycker jag. Våra vita soffor har fått ett överdrag i svagt lila i sommar. Jag köpte ett sängtäcke avsett för en dubbelsäng på rea i vintras. Jag delade sängtäcket på mitten och det räckte till för att täcka sittdynorna på båda sofforna. Att förnya behöver alltså inte vara speciellt dyrt om man planerar sina inköp och köper när det är “fel” säsong. Sängtäcket kostade ca 15 euro och för det fick jag två soffor som ser ut som nya. I vintras såg sofforna ut så här, då var de istället täckta med ett sängtäcke i beige.

 

Prylarna på tavellisten är ännu inte helt färdiga. Tanken är att klockan ska spikas upp på väggen, men det har hittills bara stannat vi en tanke. Vi känner oss fram lite och ser hur vi vill ha det innan vi skrider till verket.

 

Många undrar om det funkar med vita soffor i en barnfamilj och ja, det gör det. De vita överdragen går att tvätta och man kan vid behov sätta i klorin, så jag skulle nästan säga att vitt är mera tacksamt än någon annan färg. Anledningen till att jag ändå vill täcka över sittdynorna är för att jag tycker det är ett snabbt och enkelt sätt att förändra. Helvita soffor är lite för tråkiga, jag tycker gärna det får vara något som piggar upp dem.

 

 

Prydnadssakerna i hörnskåpet har bytts ut mot lite somrigare prylar i form av fåglar och några rosa detaljer. Det är inte så lätt att hitta ljuslila saker så jag återanvände en del rosa prydnadssaker jag hade ifjol (och det är ju faktiskt inte så jättenoga fast nyanserna inte är exakt lika tycker jag.)

 

 

Om man vänder blicken till andra sidan av rummet ser det ut så här. Det är svårt att få med hela rummet på samma bild, men vi har alltså två 3-personers soffor och en fåtölj med fotpall.

 

 

Mattan och kuddarna i brunt som jag endast hade tänkt ha under hösten och vintern hänger fortfarande med. Jag gillar lite mera kontraster nu än vad jag gjorde för något år sedan. Har man mycket vitt i grunden så är det lätt att plocka in lite mörkare detaljer att bryta av med.

 

 

I stolen finns en kudde i samma färg som soffornas överdrag och på byrån står en matchande kanna. Om man väljer en accentfärg till ett rum blir det snyggast om man låter den återkomma på flera olika ställen i rummet så att det bildas en helhet.

 

 

Det här hörnet är min favoritplats i hela huset. Jag älskar den stora, mjuka Ektorp-fåtöljen, den vita skänken med de vackra detaljerna och vikskärmen i mangoträ.

 

 

Om man svänger lite till vänster så ser man burspråket med matsalsmöblemanget skymta fram. Ni minns kanske mina mattproblem tidigare i år, men det är faktiskt löst sedan flera månader tillbaka tack vare ett tips från en bloggläsare. Men det får bli ett helt annat inlägg! Nu återstår bara att önska er alla en riktigt trevlig midsommarhelg!

 

0 gillar
Blommor Detaljer Hemma hos oss Kuddar & dynor Lantlig inredning Matsal Midsommar Möbler Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Höstinspiration | Anna-Lena bloggar om inredning
  12 oktober, 2012 at 15:46

  […] Så här ser vårt vardagsrum ut i höst. Beige överkast på den vita soffan. Linnekuddar i beige och mörkgrått. Fårskinn på fåtöljen och fotpallen och mörkare gardiner i fönstren. Det enda som är nytt är några av kuddfodralen och gardinerna, allt annat är framplockat ur skåpen. Om ni vill se hur vardagsrummet såg ut i somras kan ni klicka här. […]

 • Reply
  Sophie
  23 juni, 2012 at 09:22

  Vilken härlig lupinbukett!! 🙂

 • Reply
  Petra
  22 juni, 2012 at 12:51

  Ni har det så fint, så fint! Att vi har somma soffor och soffbord har vi ju konstaterat tidigare, men lite kul att du också gillar fåglar, hihi. 🙂

 • Reply
  Lyckoslanten
  22 juni, 2012 at 13:10

  Så fint med pelarbågarna och helt otrolig fin bildkavalkad från vardagsrummet! Du kan det där du!
  Ha en riktigt skön midsommar! ♥

 • Reply
  En silverkantad vardag
  22 juni, 2012 at 07:35

  Helt otroligt vacker rum!!! Glad midsommar! 🙂

 • Reply
  Livet på Vestergård
  22 juni, 2012 at 01:01

  Ni har det så fint ! Jag ska också frossa i rosa lupiner i vaser över midsommar 🙂
  Kram Kicki

 • Reply
  Angelica
  21 juni, 2012 at 23:17

  Ni har det så fräscht och fint, tycker om den lila accentfärgen du använder 🙂 Trevlig midsommar!

 • Reply
  Ann-Christine
  21 juni, 2012 at 23:18

  Tjusigt tjusigt tjusigt!
  Skulle kunna plocka med mig en hel del från ditt hem till mig 😉
  Riktigt fint med dom tjusiga (och framförallt billiga) överdragen till soffan! Aj lajk!

  Ha en riktigt fin midsommar!

 • Reply
  Johanna
  30 juni, 2012 at 05:30

  Vilka härliga bilder och vilket fint hem du har!!
  Trevlig helg!

 • Reply
  Midsommarhälsning | Anna-Lena bloggar om inredning
  20 juni, 2013 at 23:09

  […] hade tänkt göra ett likadant inlägg som förra midsommaren med massor av bilder från ett välstädat sommarhem, men i år blev det ändrade planer. […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.