Badrumspiff

 

För ett tag sedan fick jag en fråga från en läsare som ville ha tips på hur man kan piffa upp badrummet utan att lägga ner enorma summor på det. “Jag vill så gärna få ett snyggare badrum, men har inte den budget som krävs för att göra en ordentlig badrumsrenovering med nytt kakel och nya möbler. Har du några tips på hur man med enkla medel kan få badrummet att kännas som nytt?” Ja, det har jag! Jag gjorde nämligen just en sådan “förnyelse” i ett av våra badrum i vintras. Som vanligt när jag vill förnya i ett rum så handlar det mycket om textilier och enkla småsaker – inga stora och påkostade saker alltså.

 

 

Så här såg badrummet ut från början. Den här bilden är inte den bästa färgmässigt, men accentfärgen var alltså ljusrosa från början – rosa duschdraperi, matta och handdukar. Romantiskt och feminint. Väggkakel och badrumsmöblemang är vita och golvet är ljusgrått. Jag ville ha en enkel och ljus bas just för att det skulle vara lätt att förnya med enkla medel. Idén att göra om badrummet fick jag när jag föll pladask för ett svartvitt duschdraperi med toile du jouy-mönster.

 

 

Jag hade tänkt ha duschdraperiet i badrummet på nedre våningen, men det passade inte alls ihop med de moderna badrumsmöblerna vi har där. Här på övre våningen har vi badrumsmöbler i lite mer lantlig stil från Ikea och duschdraperiet passade mycket bättre in här. Tvättfatet och undre skåpet är jag väldigt förtjust i eftersom det är stort och rejält och tillräckligt högt för mig som är lång.

 

 

Lite nya detaljer i svartvitt – ett ljus på tvättfatskanten, en blommig kruka på skåpet och en ny badrumsmatta var allt som behövdes för att få en helt ny stil på badrummet.

 

 

Den vackra svartvita krukan med lock fick jag av min mamma för ett tag sedan och den har stått i skåpet sedan dess eftersom jag inte riktigt hittade någon plats åt den, även om jag tyckte den var jättefin. Nu fick den äntligen komma fram ur gömmorna och den blev verkligen pricken över i tycker jag.

 

 

De rosa handdukarna bytte jag ut mot svarta som jag redan hade i min ägo. Jag försökte att inte köpa så mycket nytt utan använde sådant jag redan hade i skåpen. Jag skulle gissa att hela “make-overn”  började kosta max 30 euro. I det ingår duschdraperiet, mattan och det svarta ljuset med texten, som var de enda sakerna jag köpte.

 

 

Ljusstaken är fyndad på loppis och blev nu ommålad från grått till svart för att passa bättre in. En femarmad ljusstake är en pryl som gör badrummet lite lyxigare och vi har en sådan även i gästtoan på nedre våningen. Det är dock väldigt sällan jag faktiskt tänder ljusen måste jag erkänna, men det är snyggt ändå.

 

 

En liten rolig grej som man kan göra om man tröttnat på alla färgglada shampoo- och tvålflaskor är att köpa svarta och vita flaskor nästa gång man handlar shampoo. Dra sedan bort den fula etiketten och gör istället egna stilrena etiketter med Dymo-maskinen. De sitter förvånansvärt bra fast flaskorna blir blöta.

 

 

Hoppas ni fick lite inspiration och tips på hur man på ett mycket enkelt och snabbt sätt kan få ett helt nytt utseende på badrummet!

 

0 gillar
Badrum Hemma hos oss Makeover

Du Kanske Också Gillar

19 Kommentarer

 • Reply
  Therese
  17 november, 2012 at 11:26

  Vad fina tips! Gillade speciellt den med schampoflaskorna och Dymo. Kika gärna in på vår blogg för mer tips och råd också : )

 • Reply
  Nicklas Svensson
  15 augusti, 2012 at 10:40

  Tack för tipset. Mycket använbara tips.

  Vi har nyligen renoverat vårt badrum och bloggen här var rätt intressant för att få inspiration om Badrum. Renoveringen tog ca 1 månad och är äntligen klar och det blev underbart. Större del av produkterna köptes på nätet vilket var också bekvämt eftersom allt levererades direkt hem. Vi valde Badshop.se eftersom priserna var klart lägre än konkurrenterna men de hade inte badrumsgardiner vilket köptes fr Bauhaus.

 • Reply
  Sabina
  6 juli, 2012 at 08:50

  Så snyggt med svart, det ger en helt annan karaktär åt rummet. Det andra badrummet, som jag var in och kikade på, är också jättesnyggt! Jag borde investera i lite svarta detaljer inser jag 🙂
  Kram Sabina

 • Reply
  Petra
  5 juli, 2012 at 15:05

  Ojoj, jag kan flytta in direkt! Superfint!

 • Reply
  Camilla
  5 juli, 2012 at 17:13

  Jättefint med alla detaljer! Ljusstaken och flaskorna för shampoo och balsam gillar jag massor 🙂 Problemet med mig är att jag säljer bort en massa på loppis och har därför sällan de rätta detaljerna hemma.

 • Reply
  Karin
  10 juli, 2012 at 18:06

  Tack för inspirationen! Jag har redan länge tänkt göra något åt vårt ena badrum och nu tror jag att det äntligen skall bli av! Själv gillar jag mönster och färger, men inspireras också av andra inredningsstilar. Får jag tipsa om min web shop http://www.designwest.fi? Jag har mycket GreenGate, men också tex Designers Guild, som man ju inte brukar hitta i web shops tycker jag.

 • Reply
  Ida
  5 juli, 2012 at 14:40

  jaa vad smart 😀 har själv problem att få ihop allt färgmässigt i badrummet :/ du har aldrig tänkt på att börja som stylist på sidan om hehe 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   5 juli, 2012 at 14:52

   Njae, det har jag inte direkt tänkt, men det skulle nog vara ett jättekul extrajobb! 🙂

 • Reply
  Sussu
  5 juli, 2012 at 21:58

  Hienolta ja tyylikkäältä näyttää!! Onko tuo sun hylly sellainen ilman ruuveja -systeemi? Pysyykö se seinässä vaikka on täysinäiset pullot kyydissä?

 • Reply
  Ann-Christine
  5 juli, 2012 at 13:54

  Bra inspiration fick man där!
  Jag gillar också att göra om med små medel och byta om med sånt som redan finns i skåp och gömmor. Ibland behöver en grej bara byta rum för att bli som ny!

  • Reply
   Anna-Lena
   5 juli, 2012 at 14:13

   Ja, precis så är det! Enkel och billig förnyelse bara genom att flytta en pryl.

 • Reply
  Joanna
  5 juli, 2012 at 14:05

  Exakt samma lösning har jag med shampoflaskorna för att slippa allt färggrannt rådd i duschen 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   5 juli, 2012 at 14:12

   Great minds think alike, eller hur var det 😉 Jag har bara kommit så långt som till de här två flaskorna ännu, i duschen där nere är det fortfarande ett färgglatt kaos.

 • Reply
  Erika
  11 maj, 2013 at 20:26

  Jättefint badrum i lantlig vit härlig stil! Vi håller just på med vårat, och undrar hur ni gjort med takpanelen – har ni målat vanlig pärlspont vit eller köpt färdigmålad? Verkar målfärgen hålla trots duschutrymmet? Skulle så vilja ha vitt målat tak, men har hört en del varningsord från målaren…

 • Reply
  matilda
  27 oktober, 2014 at 23:31

  Hej! Var har du köpt det rosa duschdraperiet? Det var så fint. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   28 oktober, 2014 at 09:15

   Hej!
   Duschdraperiet är från H&M Home, men det är över två år gammalt så det finns nog tyvärr inte kvar i sortimentet längre.
   Men kolla om det finns något liknande där eller på t.ex. Ellos eller Jotex.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.