Blommor och Feng Shui

 

Jag brukar läsa en svensk inredningsblogg som skrivs av Feng Shui-konsulten Jannice. Hon säger att den enklaste Feng Shui-insats man kan göra i sitt hem är att plocka in en bukett vackra blommor. Blommor är en chi-höjare (de ger energi) och de kan göra mycket för helhetsintrycket i rummet. För några dagar sedan fick Agnes en otroligt vacker blombukett av sin farmor och farfar. Buketten bestod av två maffiga pioner och några gröna ormbunksblad. Pioner måste vara några av de allra vackraste blommor som finns, eller hur?

 

 

Vi blev så inspirerade av den vackra buketten att vi köpte tre små pionplantor igår. Så förhoppningsvis får vi njuta av vackra, rosa blommor på vår egen gård om några år och kanske plocka in några kvistar som energihöjare också. Jag är inte speciellt insatt i Feng Shui men tror ändå att jag undermedvetet försöker sträva enligt att inreda på det sättet. Feng Shui är ju trots allt inte något konstigare än att man vill försöka skapa en balanserad och harmonisk inredning t.ex. med hjälp av kontraster. Jannice listar några olika motsatsförhållanden som man ska tänka på när man inreder.

 • Manligt mot kvinnligt
 • Vitt mot svart
 • Hårt mot mjukt
 • Rakt mot runt
 • Högt mot lågt
 • Mörkt mot ljust
 • Sol mot skugga

Om du är intresserad av att lära dig mera om inredning enligt Feng Shui-metoden så rekommenderar jag dig att läsa igenom inläggen i Feng Shui-skolan där Jannice går igenom de mest grundläggande delarna. Mycket intressant och lärorikt! Om du har problem med inredningen i ett rum kanske Feng Shui kan hjälpa till att göra det lite mer harmoniskt genom att beakta alla fem elementen (eld, jord, metall, vatten och trä).

0 gillar
Bloggar Blommor Feng Shui Inredningsstilar

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  En silverkantad vardag
  15 juli, 2012 at 12:26

  Pioner måste ju vara en av de vackraste blommorna! Pionplantor står högst på inköpslistan just nu, har äntligen hittat ett lämpligt ställe för några buskar, gäller bara att få dem köpta och nergrävda 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  13 juli, 2012 at 18:07

  Jannikes blogg är en av mina största favoriter och jag har följt henne i många år redan (hon hade andra bloggar tidigare). Hon har verkligen sååååå otroligt god och pricksäker smak.

  Pioner är underbara, min allra första blomma har precis slagit ut och plantan grävde jag ner i fjol.

 • Reply
  Helene Jonsson
  20 januari, 2013 at 13:16

  Hej håller på att rensa i röran hemma och tycker att detta är mycket intressant vad som händer.man blir ganska trött av att rota upp all gammal skit.En fråga är …när det kommer till sovrummet…kan man ha blommor eller gröna växter där och hur många och skall dom ha runda blad!?

  Helene

  • Reply
   Anna-Lena
   20 januari, 2013 at 13:31

   Hej!
   Tyvärr har jag inget svar på din fråga, så jag hänvisar dig vidare till Ninas blogg http://www.ninalahti.blogspot.fi/
   Kanske hon kan svara på din fråga där 🙂 Lycka till!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.