Dags för kräftskiva

 

Augusti är månaden då många ställer till med kräftskiva, så därför har jag samlat några inspirerande bilder på olika dukningar. Att duka fint behöver inte alls vara särskilt krångligt eller dyrt. Snyggast blir det om man har en röd tråd genom hela dukningen, t.ex. ett färgtema. Rött, blått och vitt är fräscht nu på sensommaren. Flaggor gör det alltid lite extra festligt och dem fixar man enkelt själv av papper eller tyg.

 

 

Billiga material som stenar, snäckor och rep passar utmärkt som dekoration på kräftskivan. Vira rep runt besticken eller använd stenar som bordsplaceringskort.

 

 

En accentfärg är alltid snyggt att använda sig av – här finns färgklickar i form av gult och rött. Lägg märke till den rutiga handduken som hänger på stolen. Gästerna är säkert tacksamma över att få en egen handduk att torka av kladdiga fingrar på.

 

 

Till och med efterrätten är färgmatchad med blåbär på toppen. Lyktor i taket och ljusslingor hör förstås också till en kräftskiva och ger en mysig stämning när det är mörkt ute.

 

Alla inspirationsbilder kommer från Ikeas blogg Livet hemma.

 

0 gillar
Dukningar Inspiration

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Välkommen Hem
  9 augusti, 2012 at 10:16

  Ååååh så så fina bilder! Längtar till kräftskivan och kommer nog att knycka idén med glasburkarna- hur snygg var inte det?? Och blåbär i sin enkelhet, bara så där liksom.
  Tusen tack för nya idéer!

  Kram, Judita

 • Reply
  Till kräftklon « En silverkantad vardag
  8 augusti, 2012 at 21:07

  […] den inplanerade lilla kräftskivan inspireras jag av Anna-Lenas samlade dukningstips. På samma gång kollar jag in min absoluta favorit när det gäller just dukningsidéer, Ellas […]

 • Reply
  Sabina
  8 augusti, 2012 at 20:12

  Wow vilka fina bilder du bjuder på! Jag blir riktigt sugen på att ordna en kräftskiva nu 🙂 Gillar väldigt mycket dukningen med flaggorna och kräftorna i glasburk är en härlig ide´´!
  Kram Sabina

 • Reply
  maria
  15 augusti, 2012 at 20:59

  ååh, att jag blev sugen på kräftor nu!!!

 • Reply
  Camilla
  8 augusti, 2012 at 16:43

  Tack för dukningsidéerna, lämpligt i och med att vi ska festa på kräftor på fredag 🙂

 • Reply
  Karin
  25 augusti, 2014 at 21:07

  Jättefina bilder du har! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   25 augusti, 2014 at 21:50

   Tusen tack!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.