Flugsmällor

 

För ett tag sedan fick jag det här trevliga mailet av en läsare:
“Jag gillar dina inredningstips, men det finns en sak som jag gärna skulle vilja ha mer tips om. Jag undrar var man ska göra av den äckliga flugsmällan? Den har man ofta i köket, men den är ju både lite läskig och sällan snygg! Var förvarar du din flugsmälla och finns det några tjusigare modeller?”

Jag måste erkänna att jag inte har ägnat flugsmällan speciellt mycket tanke innan jag fick det här mailet. En flugsmälla har vi i ett skåp i grovköket bland lampor, batterier och skoputsmedel och den andra ligger i “diverselådan” i köket. Den där lådan dit man sopar ner allt som råkar ligga på bänken ni vet. Håller med om att de är lite äckliga, men det tycker inte min dotter som gärna har dem som leksak, huuadå! Vi har inte heller några snygga flugsmällor utan helt vanliga tråkiga med något reklamtryck på. Efter lite googlande hittade jag i alla fall några snygga och roliga flugsmällor som man kanske kan ha hängande på en krok i köket. Kan ju vara bra att ha den nära tillhands och inte behöva gräva genom hela diverselådan när flugorna attackerar.

 

 

Flugsmällorna på bilderna kommer från Kas Kummaa, Kitsch, Rice, Erästuote, Superkauppa och Töitä & Tekijöitä. Och nu är jag ju förstås nyfiken på hurdana flugsmällor ni har och var ni förvarar dem!

 

0 gillar
Detaljer

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Eva
  5 augusti, 2012 at 22:22

  Ett Vasablad. Fast gillar miniräfsan där i mitten. Får jag också önska tips? 🙂 Tidningskorgar. Eller förvaring åt all post (tidningar, reklam, tomma kuvert osv.). Vi har en ful rottinglåda i köket dit vi kastar allt, men skulle gärna vilja ha en snyggare.

 • Reply
  Christina
  5 augusti, 2012 at 11:38

  Min är en helt vanlig röd från Halpa-Halli. Å såklart finns den i köket.

 • Reply
  Lyckoslanten
  5 augusti, 2012 at 12:42

  Informativa inlägg hos dig blandat med vackra inredningstips.
  Vi har en flugsmälla i form av en svart fluga med rött skaft – i städskrubben om den inte har flyttat på sig. Vill ju helst inte få anledning att använda den.

 • Reply
  Camilla
  5 augusti, 2012 at 08:01

  Här använder vi en som ser ut som en grön fluga men har nog den instängd i ett skåp i grovköket. Eftersom den används så pass sällan skulle jag inte heller välja att ha den synlig och framme.

 • Reply
  Petra
  5 augusti, 2012 at 07:11

  Hmmm, vi har inte ens någon. När vi flyttade hit tänkte jag lite sådär – jag ville inte ta med den fula med reklamtryck… Sen har det inte blivit någon ny. Vi kör "klisterremsor" (vad de nu heter) på utvalda ställen och använder tidningar vid kris. För flugor, det har vi här på backen så det räcker och blir över!

 • Reply
  Sandra i sagarden
  4 augusti, 2012 at 23:59

  Den snyggaste flugsmällan fixade jag själv när jag rullade ihop en tidning och surrade ett naturband runt "skaftet". 🙂

 • Reply
  Carita Liljendahl
  16 september, 2016 at 13:32

  Ofta vill man dit, där man inte är, framåt, till något annat 🙂
  Rolig och träffsäker text!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.