Garage och förråd

 

Ett av sommarens projekt hos oss var att städa upp i garaget. Det som såg ut så här alltså. Vi började helt kallt med att bära ut precis allt som fanns där och placerade det under biltaket istället. Där har det nu stått nästan hela sommaren, medan vi (rättare sagt min man och min svärfar) har spacklat och målat väggarna inne i garaget och det lilla förrådet som finns i samma byggnad. Det har inte direkt varit någon trevlig syn där under biltaket…och när den här bilden togs hade vi redan kört bort 4-5 lass till soptippen och sålt en hel del saker. Ändå såg högen inte ut att minska överhuvudtaget.

 

 

Alla saker ska nu placeras in i rätt förråd – vissa saker ska förvaras inne i garaget (främst olika tillbehör till bilen). Andra saker ska vara inne i förrådet (som är tänkt att bli en liten pyssel- och snickarbod så småningom). Där hamnar alla verktyg, målarfärger, spackel och allt som hör till den kategorin. “Var sak på sin plats” är ett uttryck jag gillar väldigt mycket. Det är ju så mycket trevligare om man vet var man har en viss sak när man behöver den. Istället för att släppa ner saker och ting i första bästa låda och sedan tvingas springa runt och leta överallt nästa gång man ska ha den. Därför försöker vi nu tänka efter före och fundera ut var det är mest logiskt och praktiskt att förvara alla saker.

 

 

I sommar har jag blivit helt tokig i att måla saker och ting, det är ju så roligt när man ser resultat genast! Vi hade fyra gamla, fula trähyllor i garaget och dem beslöt jag mig för att måla svarta. Det blev mycket bättre – ytan fick en helt annan glans och det fastnar inte lika mycket skräp på dem längre. Och så blev det ju snyggare förstås! Här är väggarna målade i en ljusgrå nyans och vi kunde äntligen börja plocka in sånt som ska förvaras i garaget. Högen under biltaket minskade åtminstone lite.

 

 

De största och mest utrymmeskrävande sakerna ska antagligen placeras i det nya förrådet som vi håller på och bygger. Förrådet (byggsatsen alltså) anlände redan tidigare i sommar, men det är först nu som vi har hunnit ta itu med det. Som tur är har vi fått ovärderlig hjälp av våra familjer så bygget är en bra bit på väg redan. Så här såg det ut i förra veckan och sedan dess har vi även hunnit påbörja lite målning trots att taket inte ens är klart.

 

 

Kanske lite omvänd ordning att måla innan det är helt klart, men som jag skrev så tycker jag att det är så kul att måla så jag måste passa på nu medan jag ännu är ledig. Fyra dagar kvar tills jag börjar jobba heltid igen efter att ha varit hemma i snart två år! Vi har påbörjat dagisinskolningen och i vanlig ordning har förstås en ordentlig förkylning slagit till genast, så alla projekt får ligga på is just nu. Vi kommer nog inte att hinna göra klart riktigt allt som finns på vår “to-do”-lista, men vi är i alla fall en bra bit på väg. Utan hjälp från våra familjer hade vi bara hunnit med en bråkdel, så jag vill säga ett stort TACK till er för att ni ställt upp för oss i sommar!

 

0 gillar
Garage

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Ann-Christine
  30 augusti, 2012 at 20:40

  Hos oss har det också varit garage/förrådsstädning på G i sommar. Men några fler års skrot än vad som fanns hos er… Jag har åtminstone slängt många, många säckar och det har blivit några varv till återvinningscentralen.

  Fint med dom svarta hyllorna! Åtminstone jag skulle nog sporras mera till god ordning med fina hyllor 😉

 • Reply
  Sara
  30 augusti, 2012 at 12:11

  Vilket projekt! PLANEN hos oss var också att städa igenom hela vinden denna sommar, städa, slänga och ordna. Men nu är sommaren slut och jag har inte gjort annat än rotat igenom några lådor med kläder som har förts till loppis. Men kanske under hösten? 😉
  Faktiskt jättesnyggt med dedär svarta hyllorna!

 • Reply
  Susanne
  30 augusti, 2012 at 13:56

  Är det en Teuvan mökki? I så fall får vi en likadan i oktober. Dags för oss också, att försöka se till så bilen får plats i garaget i vinter…
  Trevlig och inspirerande blogg! Lycka till med jobbandet!

 • Reply
  Yvonne
  29 augusti, 2012 at 22:33

  Ni har hunnit med mycket sen vi var på besök! Då fanns en grund där det nu står ett förråd.:-) Superfina hyllor, svart mot vitt – var sak på sin plats. Ordning & reda, gillas!!!

 • Reply
  Camilla
  29 augusti, 2012 at 21:25

  Jag började med samma projekt i sommar också men det är nog en bit kvar innan det är klart. Det finns ju så mycket annat också som man ska hinna med. Hyllorna blev jättefina med svart färg 🙂 Lycka till med jobb- och dagisstarten!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.