Grått kök

 

“Grått är det nya vita” läste jag nyligen i en inredningstidning. Och visst märker man att det är mörkare färger som tar över nu och att den vita trenden har lagt sig lite. Om jag skulle bygga ett nytt hus i dagens läge är det nog inte helt omöjligt att det skulle bli ett grått kök, t.ex. Lidingö-köket från Ikea som i höst alltså kommer i en ny grå färg. Jag visade en bild av köket i inlägget om Ikea-katalogen för ett tag sedan, men här kommer några till bara för att jag tycker det är så snyggt.

 

 

Modellen på skåpluckorna är väldigt lik den vi har (inte Ikeas), men vårt kök är…vitt såklart. Ugnarna, micron och fläkten kommer däremot från Ikea. Dåtid heter modellen och det var nästan den enda serien på marknaden som jag kunde tänka mig. Förutom en del svindyra märken då förstås.

 

 

Det är ju ett säkert kort att köra på vitt när det gäller fast inredning som köksskåp. Sånt byter man inte ut i första hand även fast man skulle tröttna på det. Så jag ljög nog när jag skrev att jag kanske skulle välja ett grått kök om jag fick välja idag. Antagligen skulle jag nog fega ur i sista minuten och köra på det klassiska vita köket ändå. Skulle du våga välja ett grått kök?

 

0 gillar
Hemma hos oss Inspiration Kök

Du Kanske Också Gillar

15 Kommentarer

 • Reply
  Nina
  31 augusti, 2012 at 14:37

  Vi Ska börja bygga inom denhär närmaste månaden å senast igår planerade vi köket och hjälpköket.
  Å fast jag älskar grått så blir det ändå valnöt och vanilj i köket (har haft det på klart i dehär senaste 10 åren :)). Däremot så lägger vi det gråa i hjälpkök (både dörrar och golv) och även badrumsgolvet och gäst wc golvet blir grått.

 • Reply
  Anna-Lena
  31 augusti, 2012 at 14:42

  Låter jättebra, det blir nog snyggt!

 • Reply
  M
  31 augusti, 2012 at 08:59

  Vi går i husbyggar planer, vet dock inte när det blir av! Men huset är vi ganska säkra på vilket det blir. Direkt jag såg det gråa köket i nya ikea katalogen föll jag pladask, så JA jag kommer nog att välja ett grått kök. Eftersom det är jag som spenderar mest tid i köket tror jag inte gubben funderar så mycket. I mitt barndomshem som är byggt -89/90 finns det vita köksskåp, måste säga att de är väldigt fula nu efter 22år. Så efter den erfarenheten skulle jag inte smätta upp vita skåp 🙂 Men absolut är förståss vitt kök alltid snyggt men hur praktiskt det är med alla fläckar och missfärningar så tackar jag nog nej till tanken. Våra nuvarande skåp är beiga, redan de visar fläckar direkt.

 • Reply
  Ingeborg
  29 augusti, 2012 at 21:30

  Oj vad snyggt. Märkte att jag blev sugen på grån Ektorpare här om dagen och nu , nu skulle gråa köksskåp vara fiina… vad händer här????? Jag som alltid älskar BARA vitt…

 • Reply
  Anu
  29 augusti, 2012 at 10:42

  Grått är snyggt!

  Jag spanade också in några snygga gråa (och svarta) kök när vi valde material, men det blev vitt också här "för säkerhets skull". Ett kök gör man ju inte om så snabbt, så det blev att köra på ett neutralare val, som man vet att man inte tröttnar på. I tvättstugan däremot drog vi till med svartgråa luckor… på ett sånt mera undangömt ställe vågar man ta lite mera risker. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   29 augusti, 2012 at 10:48

   Känner igen mig i det du skriver 🙂

 • Reply
  Christina
  29 augusti, 2012 at 17:43

  Jodå, jag tycker det är snyggt. Du kan ju fortsättningsvis hitta fina färgklickar till ett grått kök också. 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  29 augusti, 2012 at 07:10

  Ja, jag skulle nog våga välja grått!
  Du har så fint kök så du behöver inte alls harmas över färgvalet 🙂

 • Reply
  C
  28 augusti, 2012 at 22:43

  Jag är inne på ett grått kök, även om jag inte förstått att det är "inne". Samtidigt är jag rädd att ångra mig, så det blir säkert vitt i slutändan. Helst skulle jag ha en ljus grå nyans.

 • Reply
  Maria
  29 augusti, 2012 at 13:28

  Jag tycker det gråa köket från ikea är så fint så ett sånt skulle jag absolut kunna tänka mig. Grått är ändå så pass neutralt och jag har alltid gillat grått så för mig känns det gråa som ett lika säkert val som ett vitt 🙂

 • Reply
  Anders Nilsson
  19 juni, 2013 at 19:46

  Hej alltså nu blir det nya metod skåp i från Ikea och köksluckan Östermalm i från http://www.kitchenofsweden.se. Har ni något tips på en halvmörk grå färg? Som skulle kunna bli snyggt har vit 0500 på väggar där hemma

  Tack på förhand. Anders

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.