Lila loppislampa

 

Det har blivit en hel del besök på stadens loppisar de senaste månaderna. Dels för att jag själv har haft loppisbord i flera repriser eftersom jag försökt rensa bort allt onödigt ut våra skåp. Men också för att jag verkligen fått upp ångan när det gäller att köpa begagnade prylar och kläder istället för nytt, nytt, nytt hela tiden. Mest barnkläder har det blivit, men även en del inredningssaker. En dag hittade jag en alldeles underbar, stor, maffig LILA plåtlampa för sex euro. Jag stod och höll i den i flera minuter och vände och vred på den, men lade till slut tillbaka den. Vilken idiot jag var – såklart ångrade jag mig som tusan på kvällen! Dagen efter ringde jag min svärfar som bor nära loppiset och sa att han skulle fara dit och köpa den åt mig. Så nu är jag ägare till en jättestor lila lampa! Snygg, eller hur? Med svartvit textilsladd och allt!

 

 

Det enda problemet är väl att lila definitivt inte är en färg som passar in i vårt hus – inte någonstans. Så min tanke är att den ska målas om, antagligen brun, för att passa in i vårt kök. Men liiite synd är det nog att måla över den läckra lila färgen. Vi får se hur det blir med lampan, ommålningen har inte högsta prioritet eftersom det är mycket annat som ska hinnas med just nu, men så småningom ska jag ta mig an den. Jag är hur som helst mycket nöjd över att ha fyndat en lampa för ynka sex euro!

 

0 gillar
Lampor & ljus Loppis

Du Kanske Också Gillar

19 Kommentarer

 • Reply
  Susanne
  1 september, 2012 at 22:30

  Alldeles underbar lampa! Vill ha!!! Måla inte den!!! Allt behöver inte vara så matchat, lite oväntade färger/former livar upp!

 • Reply
  På tal om lampor | Anna-Lena bloggar om inredning
  1 september, 2012 at 10:23

  […] Anna-Lena bloggar om inredning Gå till innehåll HemOm Lila loppislampa […]

 • Reply
  Gitta
  31 augusti, 2012 at 20:34

  Läcker är bara förnamnet!

 • Reply
  Christina
  31 augusti, 2012 at 16:49

  Vilken vacker lampa, måla den inte! Kan vara snyggt med lite kontrast. 😉

 • Reply
  Anna-Lena
  31 augusti, 2012 at 14:44

  Vad roligt att ni är så många som kommenterat lampan! Då är det alltså inte bara jag som har konstig smak när jag föll för den 🙂 Den skulle säkert bli jättefin med svart färg också, men vi har inget annat svart i köket så det skulle inte passa så bra där. Och köket är det enda rummet jag kan tänka mig att ha den i, eftersom jag tror den gör sig bäst hängandes ovanför ett bord.

 • Reply
  En silverkantad vardag
  31 augusti, 2012 at 09:16

  Oj vilken ljuvlig lampa!

 • Reply
  Linda
  31 augusti, 2012 at 13:53

  Oj oj! Den skulle vara PERFEKT i vårt sovrum. 😀 Vi har ju ljuslila tapeter och en lila matta i exakt samma nyans.. Dock är den kanske lite stor för ett sovrum. Jag måste nog börja gå på loppis också o fynda saker. 🙂

 • Reply
  Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel
  31 augusti, 2012 at 09:07

  Den var häftig! Ibland kan det bli riktigt kul att missmatcha färg och stil på ett oväntat sätt, men ibland känns det inte helt 100. Hur som helst är lampan ett fynd oberoende om den får behålla sin färg eller om du går lös med sprayfärgen.

 • Reply
  Lena
  31 augusti, 2012 at 07:28

  Nej men ÅH, den var ju helt enkelt FÖR underbar!

 • Reply
  Petra
  31 augusti, 2012 at 08:16

  Åh, hos oss skulle den passa perfekt! 😉 Vilket fynd!

 • Reply
  a-k
  31 augusti, 2012 at 06:56

  Wow, vilken lampa!!! Den var verkligen i min smak! Lila är inte riktigt min färg, trots att jag gillar färg och har en hel del färger hemma, men den var så fin att jag kanske kunde ompröva mina färgbeslut. 🙂

 • Reply
  Sara
  30 augusti, 2012 at 23:52

  Oj vad läcker 🙂 färgen är nog lite vågad för vår inredning också, den skulle nog inte alls passa in. Men jag kan bara tänka mig hur snyggt det skulle kunna bli om man lät den lila färgen vara kvar i ett hem där det verkligen skulle passa 🙂

 • Reply
  Sabina
  30 augusti, 2012 at 22:58

  FYND!
  Den skulle bli urläcker i svart också. Ser fram emot slutresultatet sen när du haft tid att fixa den.
  Kram Sabina

 • Reply
  Sanne
  30 augusti, 2012 at 21:18

  Sjutton oxå den var verkligen läcker ! Du har öga för det vackra!
  Kraam
  Sanne

 • Reply
  Camilla
  30 augusti, 2012 at 21:31

  Ursnygg lampa och till vilket pris sen!!! Jag har tänkt samma att jag borde börja gå loppisrundor oftare och leta både barnkläder och inredningsprylar. Allt är ju så dyrt till vanligt butikspris!

 • Reply
  Madeleine
  5 november, 2013 at 13:05

  Det var den vackraste lampa jag sett. Sökte på lila lampa och denna kom upp. Hemma hos mig går allt i vitt, svart och lila så den där skulle vara helt underbar i mitt kök 🙂 vet du om det är den som heter hobbs? För i sånt fall har jag nog hittat den 🙂 och vilket fynd du gjorde! Om det är den jag hittat så kostar den iallafall 900 kr. OBS måla inte om den!!!! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.