Bioavfall

 

För ett tag sedan fick jag en fråga angående förvaring av bioavfall. Det är en högaktuell fråga för många nu i och med sopsorteringsändringen som trädde ikraft 1.9. Igår råkade jag av en händelse få syn på en avfallshink som är avsedd för förvaring av just bioavfall. Att den dessutom är snygg att ha framme på bänken gör ju inte saken sämre.

 

 

Contento Bio-Buddy heter avfallshinken som rymmer fyra liter. Locket innehåller aktiva kolfilter som ska bytas ut två gånger per år. Dessa gör att lukten inte sprids i rummet och bioavfallet kan förvaras i soptunnan i flera dagar innan den behöver tömmas.

 

 

Jag vet inte om avfallshinken säljs i några fysiska butiker eller om den enbart finns på nätet. Det verkar inte heller finnas så många finländska webbutiker som säljer den, men här har jag i alla fall hittat soptunnan i färgerna rött, blått och grönt.

 

0 gillar
Förvaring Kök

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Kajsa Emmerich
  28 september, 2012 at 05:13

  Wow, den var fin! Hit norrut sopsorterar vi sedan flera år tillbaka så när jag är i Vasa brukar det kännas väldigt konstigt att kasta allt i en påse. På vår bänk står dock en mindre snygg plasthink som töms regelbundet i komposten. Den står där av praktiska skäl eftersom lillen annars börjar sopsortera på nytt 😉 Nyligen läste jag dock att det är så här de kända kockarna gör; alltså har komposten (förstås någon snyggare variant) framme där den behövs istället för att man med smutsiga fingrar måste öppna skåpdörren för att nå den! Så sant, så sant.

  Måste passa på att fråga var du hittat den fina vita pedalhinken i ert badrum? Tack på förhand!

 • Reply
  Heidi Eriksson
  27 september, 2012 at 16:35

  Tack för tipset 🙂 Har inte ännu hittat det perfekta kärlet trots att jag snart letat genom hela stan. I Minimani fanns faktiskt ett trevligt men det stod typ "tvättmedel" på det. Men den där var riktigt fin!

 • Reply
  Seralias Stuga
  27 september, 2012 at 11:24

  Hej!

  Den va fin! Har sorterat "grönt" bioavfall i flera år. Skulle behöva värmekompost (tätt slutet kärl) för att kompostera allt bioavfall. Rädd för att dra "objudna fyrbenta besökare" till tomtgränsen där komposterna står. Med lite större trädgård behöver man absolut kompost. Vi har en grovkompost av breder och två oisolerade komposter. Värmekomposten på önskelistan.
  Köksinredningen planerade jag så att vi har 4 st fullstora avfallskärl. Ett av dem för bioavfall. Funkar bra och luktar inte, även om det inte har lock. Tömmer den dock rätt ofta, vilket inte är något problem. Enda problemet är fruktflugorna om höstarna. Men det problemet är jag ju inte ensam om. De dyker ju upp oavsett hur man gör och vad man har 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  27 september, 2012 at 09:39

  Bra inlägg och tips!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.