Dymo-fixerad

 

Jo, jag har överlevt de första dagarna på jobbet och det är riktigt roligt att vara tillbaka! Bloggen blir förstås lite lidande eftersom jag jobbar heltid och på kvällarna vill jag hinna umgås med småknattarna några timmar innan de lägger sig. Efter det är jag jättejättetrött och jag orkar för det mesta inte blogga sent på kvällen som jag gjort hela sommaren. Så lite färre inlägg än tidigare kommer ni nog att få vänja er vid framöver tror jag.

 

 

Den sista lediga veckan gick åt till en massa småfix som jag tänkte skulle underlätta vardagen för oss i höst. Det som man ägnar massor av tid åt i en barnfamilj är att plocka, plocka och plocka. Jackor, strumpor, kepsar, leksaker, tidningar, böcker, pennor – allt tenderar att ligga precis överallt i en enda röra. En vanlig orsak till detta är att sakerna inte har någon egen plats eller att husets invånare inte har en aning om var sakerna egentligen hör hemma. Vart ska man sätta den där tröjan som använts en dag, men inte behöver slängas i tvättkorgen men inte heller vikas in i skåpet igen? Var ska dagisryggsäckarna förvaras? Och i vilken låda var det nu jag hade mina halsdukar igen?

 

 

Jag är trött på att så mycket tid går åt till att sätta tillbaka saker på deras rätta plats – det är verkligen ett evigt plockande hela tiden. Så för att underlätta för alla i familjen har jag gjort några enkla, men tydliga små saker. Det började egentligen redan i somras när vi gjorde en rejäl röjning i det stora klädrummet. Då tog jag fram Dymo-maskinen och märkte precis varenda hylla och låda. Nu har jag en minutiös ordning på mina kläder och det har verkligen underlättat massor att inte behöva gräva i alla lådor för att se vad de innehåller. För min minneskapacitet verkar inte räcka till för att hålla reda på om det var i låda nr. 2 eller låda nr. 3 som de ljusa topparna skulle ligga. En liten Dymoremsa på varje hyllkant gör det mycket lättare att hitta det man söker.

 

 

Ett annat skåp som varit fullständigt kaos är städskåpet i tvättstugan. Där finns en salig blandning av tvättmedel, putsmedel, trasor, strykjärn och några burkar sprayfärg.

 

 

Även här fick jag mycket bättre ordning tack vare Dymo-lapparna. Enkelt när man letar efter en viss sak och enkelt när man ska sätta in flaskan tillbaka i skåpet. Jag är säker på att det kommer att hållas i mycket bättre ordning än innan. Är man bara läskunnig så borde det vara en enkel match att sätta in flaskan på rätt plats.

 

 

Jag har till och med satt Dymo-lappar på frysens alla lådor. En låda för bröd, en för kött och kyckling, en för fisk osv. “Det där var ju jättesmart, mamma” sa Agnes som just lärt sig läsa och kunde plocka fram en brödpåse ur den rätta lådan. I barnens rum kan man istället använda sig av bilder för att de ska veta var olika saker ska placeras. Rita eller printa ut bilder av t.ex. bilar, dockor och lego och klistra på hyllan eller lådan där det ska förvaras. Barn brukar gilla att plocka in i lådor och bära tillbaka saker till rätt plats (åtminstone i en viss ålder) så det är smart att lära dem var saker och ting hör hemma redan från början. Så kan man åtminstone hoppas på lite bättre ordning och lite mindre plock och lite mer tid för roliga saker istället!

 

0 gillar
Förvaring Grovkök / tvättstuga Hemma hos oss Ordning och reda Tips Walk in-closet

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  8 september, 2012 at 21:31

  Jag älskar dymo 🙂 och det där såg så otroligt snyggt och praktiskt ut! Tyvärr är varken mitt klädskåp eller städskåp så stort att jag skulle kunna separera allt sådär bra.

 • Reply
  lovisa/polichinelle
  15 september, 2012 at 20:15

  så himla fint och fiffigt!

 • Reply
  CAISA K.
  8 september, 2012 at 08:23

  SMART!

  sånt skullle inte göra skada i våra garderober o skrubbar heller,
  tack för tips!

  Trevlig helg ♥

 • Reply
  Camilla
  7 september, 2012 at 22:52

  Så vill jag också att det ska se ut hos oss 🙂 Jag har ju dymon så i princip är det väl bara att börja på… Koppla av i helgen nu och ladda batterierna till kommande arbetsvecka!

 • Reply
  Angelica
  6 september, 2012 at 10:09

  Hm, kanske det sku hjälpa här också? Tåls att prövas, vart får man tag i en Dymo, vanlig butik eller någon pysselbutik?

 • Reply
  Bitta
  6 september, 2012 at 08:59

  Smart! Så där borde jag också göra.

 • Reply
  Pia
  6 september, 2012 at 21:39

  Härligt med ordning på torpet! Blev riktigt inspirerad. Har på känn att A borde göra ett studiebesök i ert garage ;-).

 • Reply
  alegni
  6 september, 2012 at 08:41

  Ser bra ut!

 • Reply
  Anna
  6 september, 2012 at 08:59

  Vi håller på och planerar en stor garderob hos oss nu och jag försöker komma på vad allt vi behöver få in i den. Förutom vad jag ska få in, försöker jag samtidigt fundera vad jag kan skala bort. Det finns en massa saker hos oss som används typ en gång per år. Bort med sånt!

 • Reply
  Lyckoslanten
  7 september, 2012 at 15:54

  Du har en beundransvärd ordning på prylarna!
  Något att ta efter – ska genast tömma några skåp! 😉

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.