Höstpiffat

Vardagsrummet är det rum som brukar genomgå den största förändringen när sommaren övergår till höst eller när vintern blir vår. De andra rummen ser för det mesta ganska lika ut oberoende av årstid. I år kände jag för att ha lite mörkare färger i vardagsrummet, så det blev brunt och orange som kontrastfärger till det vita. Inte så mycket av den orange färgen, en rönnbärsbukett och några orange ljus räcker långt för att skapa ett höstigare utseende i rummet. Orange är en färg jag aldrig haft i mitt hem förut, men jag gillar det verkligen just nu.

 

 

 

 

Jag har även bytt till mörkare gardiner i samma stil som de ljusa jag hade innan. Det är första gången jag byter gardiner i vardagsrummet sen vi flyttade in i huset. Jag har varit så förtjust i de gamla Notre Dame-gardinerna, men nu är jag minst lika förtjust i de mörka gardinerna. Ni som läser Vasabladet har kanske redan sett den här bilden och flera andra i Bygg & Bo-bilagan som kom ut i torsdags. Där finns flera höstbilder som är tänkta som inspiration för hur man på ett enkelt sätt kan höstpiffa ett rum.

 

 

 

 

Jag använder mycket kvistar och kottar som dekoration på hösten. Kottar i en hög glasvas tillsammans med några ljus på en bricka skapar en skön höstkänsla i rummet. Man behöver inte köpa en massa nya saker för att göra höstfint. Inventera dina skåp och använd t.ex. en gammal flaska som ljusstake och piffa istället upp den med hjälp av några höstbär och en fin spets. Jag tycker det är snyggt att arrangera prydnadssakerna i små grupper istället för att sprida ut dem här och där.

 

 

 

 

Tips på andra saker från naturen som passar bra på hösten är olika kvistar i vaser, t.ex. lärkträdskvistar eller en bukett havre eller råg. Och så massor lyktor och ljusstakar förstås. Hur brukar du förändra hemmet på hösten?

 

0 gillar
Detaljer Hemma hos oss Inspiration Lampor & ljus Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Reply
  carolina
  26 september, 2012 at 15:05

  hejsan! din blogg är intressant att läsa, o får allti nåt tips därifrån, men nu undrar jag, var ha du hitta så fina kottar? försöka leta häromdan ja men dom såg ju ut som ruttna korvar allihopa 🙂 o dina va så tjocka o utspruckna. var ska jag leta? 🙂

 • Reply
  Linda
  22 september, 2012 at 13:57

  Jättefina gardiner! Varifrån har du köpt dem? Rönnbären, som det ju finns massor av i år, är så fina att ta in!

 • Reply
  Sofia
  22 september, 2012 at 14:11

  Färgmässigt är hösten den bästa tiden för mig! Jag är så förtjust i de här lite mer dova, mörka naturfärgerna! Tack för att du inspirerer, blir nog att plocka in lite kottar, kvistar och sädesslag imorgon.

 • Reply
  Seralias Stuga
  22 september, 2012 at 23:19

  Kände genast igen bilderna från "Blade". 🙂 Så fint du piffat till de.

 • Reply
  Seralias Stuga
  22 september, 2012 at 23:31

  …jag hade missat kakfats-inlägget! Superduper fint! Vi har liknande på G. Faten loppade och hålen borrade men beställningen från Kakfateriet är inte hem-klickad 🙂 Nu fick vi inspiration att slutföra projektet. Tack du! 🙂

 • Reply
  Ann-Christine
  23 september, 2012 at 12:56

  Riktigt fint var reportaget i Vbl!!
  Ja, orange är verkligen en höstfärg och jag hade det i köket när vi var nyinflyttade, men faktiskt inte alls de senaste åren. För mig är ju (surprise, surprise) LILA den givna höstfärgen, hahaha!
  Fin inspiration till höstdetaljer fick man här! Lärkkvistar ska definitivt hämtas hem.

 • Reply
  Sabina
  23 september, 2012 at 12:59

  Åh jag älskar dendär skärmen du har! Har sett på den flera gånger men har tyvärr ingen plats för den här hemma. Orange är verkligen en fin höstfärg, både i inredning och kläder.

  Skön söndag!
  Kram Sabina

 • Reply
  Linda
  24 september, 2012 at 12:15

  Vi har ju orange i vardagsrummet (med brunt, beige och lite rött) året om. Men på hösten blir det kanske ännu mer mysigare. Själv tycker jag ju om naturnära och varma färger och tycker det är roligt att du också vågat dig på lite orange i höst! 😉

 • Reply
  Karro
  24 september, 2012 at 17:47

  Oh vad fint!:)

 • Reply
  Ann-Lis
  24 september, 2012 at 19:50

  Ja men oj den där spöksoffan tidigare. Helt otroligt. Gillar ju ditt vardagsrum och likaså artikeln i Vasabladet! Hos mig med en bouta orangefärgad hörnsoffa är det inte svårt att få till höst även om det pastelliga syns mellan varven. 🙂

 • Reply
  Anna/Sands Drömmar
  25 september, 2012 at 10:19

  Hej Anna-Lena, min mamma undrar var du köpt den vita skänken och vad den har föt mått 🙂 Tack på förhand! Anna

 • Reply
  Josefine
  25 september, 2012 at 19:05

  tack för inspirationen! Precis vad jag behövde för att höstpiffa mitt hem 🙂 Ha en bra kväll! Kram

 • Reply
  Sofi
  25 september, 2012 at 21:31

  Hej!

  Hittade hit genom Josefine!
  Precis som hon blev jag otroligt inspirerad av ditt höstpiffade hem!

  Tack!

  Kram Sofi

 • Reply
  Simon
  17 juli, 2015 at 10:49

  En medskyldig är filosofin som driver katthusets kattovärdiga verksamhet. Katter skall inte gå i kopppel. Katter skall klättra i träd och jaga gnagare!
  En katthusrepresentant har en gång sagt till mig att katter inte skall klättra i träd. Med motiveringen, håll i er nu, att katterna kan falla…

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.