Smycken på hög

 

Jag tänkte fortsätta på ordning och reda-temat idag. “Var sak på sin plats”, ni vet. Jag gillar inte saker som inte har någon egen plats, för det betyder att de oftast ligger och dräller på alla bänkar, golv och bord. Ett problemområde hos oss har varit den lilla hyllan ovanpå wc-stolens vattencistern. Den är alltid full med smycken, hårband, klockor, hårspännen och armband.

 

 

Jag använder smycken varje dag och Agnes vill gärna vara likadan som mamma, så därför samlas det en ganska stor hög på bara några dagar. Jag är en sån som sliter av mig alla smycken så fort jag kommer hem, då vill jag ha av mig allt så fort som möjligt. Första anhalten är för det mesta badrummet och då har den lilla hyllan blivit det perfekta utrymmet att kasta av sig allt tingeltangel. Alla smycken och hårband har nog sina egna platser i vårt klädrum på andra våningen, men dit går jag inte direkt när jag kommer hem.

 

 

Jag har testat att ha en liten skål att lägga smycken i, men då trasslas alla halsband in i varandra och det ger bara upphov till irritation om man ska försöka få upp en sådan knut när man har bråttom på morgonen. Jag gillar inte de populära smyckesträden heller, för jag tycker oftast att de är för små för lite längre halsband och dessutom är det knöligt att få bort ett halsband som hänger längst in.

 

 

En dag kom jag på en lite udda, men perfekt, lösning för våra smycken. Jag har länge velat prova på att skriva och rita på porslin, men jag hade ingen aning om vad jag skulle tillverka. Jag köpte några billiga, vita tallrikar och en svart porslinstuschpenna och började rita några streck och prickar.

 

 

Någon som kan gissa vad jag ska tillverka av tallrikarna? Jag tänkte nämligen vara så fräck att jag låter er vänta på fortsättningen av mitt pysselprojekt till en annan dag!

 

0 gillar
Badrum Hemma hos oss Ordning och reda

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  CAISA K.
  15 september, 2012 at 21:02

  spännande med tallrikprojektet,
  jag gissar på att du ska tillverka ett våningsfat
  … kanske att förvara alla smycken på… ? 😉

  oj ja, nu ser jag att flera redan skrivit våningsfat,
  men iallafall,
  väntar med spänning!

  Snyggt badrum.

 • Reply
  Lyckoslanten
  15 september, 2012 at 18:40

  Jag kommer inte heller någon vart med smyckesträd så jag har olika fack (Ikea Skubb) i byrålådan för olika typ av smycken. Nu ser jag fram emot att se vad du hittar på… Varsitt fat för diadem, hårspännen, halsband? Det blir säkert toppen! 🙂

 • Reply
  Pia
  15 september, 2012 at 16:01

  Jag gissar på ett fat ti mamma å ett ti lilltjejen…

 • Reply
  Petra
  15 september, 2012 at 13:31

  Jag tänkte också gissa på våningsfat, men ser att Marie här ovan hann före. Jag har ett litet träd, men, precis som du säger, så ryms det inte så mycket.

 • Reply
  Marie
  15 september, 2012 at 10:27

  Jag känner igen det där med att alla smycken ska av direkt man kommer hem, det är som att ringar och armband plötsligt krymper och är i vägen 🙂 Jag gissar på ett "våningsfat", smart sätt att förvara men ändå kunna se smyckena!

 • Reply
  Sabina
  15 september, 2012 at 10:13

  Vilket snyggt badrum! Vi håller på och renoverar vårt hjälpkök och jag hade tänkt mig ett vitt skåp under lavoaren (samma stil) men kanske man skulle välja svart…? Hur länge har du haft ditt? Jag undrar bara hur fort man tröttnar på den svarta färgen… jag brukar ha lätt för att tröttna! ;(
  Kram Sabina

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.