Tre våningar smycken

 

 

Jodå, ni hade rätt – visst var det ett våningsfat jag har tillverkat åt våra smycken och håraccessoarer. För ett tag sedan hittade jag nämligen en rolig hemsida som säljer alla smådelar som behövs för att tillverka ett eget kakfat i flera våningar. Jag beställde en porslinsborr och ett set med svarta delar från Kakfateriet.

   

Det enda man behöver köpa till är tallrikarna och jag valde enkla, vita tallrikar utan extra krusiduller. Min man fick sköta borrandet och det gick mycket enkelt. Det rekommenderas att man ska fukta borren med jämna mellanrum så att den inte slits ut på en gång.

 

 

Att rita på porslin var riktigt roligt och inte alls så svårt som jag trodde. Det torkar inte så snabbt utan man har åtminstone några minuter på sig att torka bort färgen ifall man ritar fel. Se bara till att ha en våt trasa att torka med. När man har ritat klart ska man ställa in tallrikarna i ugnen en stund så att färgen bränns fast ordentligt.

 

 

Jag planerade inte mitt mönstret innan jag började rita. Jag är för otålig för att sitta och skissa och fundera i evigheter över hur något ska se ut, så jag tog bara pennan och började med att rita några prickar på det minsta fatet. Nästa tallrik fick istället en massa streck. Och det största fatet fick prickar och texten “this´n´that”. Jag ville ha en neutral text så att våningsfatet även passar att användas till andra saker i fall jag tröttnar på att ha det i badrummet.

 

 

Ett våningsfat kan kanske verka lite malplacerat i ett badrum, men det fungerar utmärkt som uppsamlingsställe för alla våra saker. När fatet är proppfullt efter några dagar är det bara att bära upp det till våra sovrum och lägga tillbaka alla saker på rätt plats. Jag är mycket nöjd över att ha löst ännu ett förvaringsproblem i vårt hus. Sen tycker jag också att det är lite roligt att ha oväntade saker på oväntade ställen. Man behöver inte alltid använda saker till det som de är avsedda att användas till!

 

0 gillar
Badrum Detaljer DIY Förvaring Glas & porslin Hemma hos oss Nätbutiker Ordning och reda

Du Kanske Också Gillar

17 Kommentarer

 • Reply
  Fullträff | Anna-Lena bloggar om inredning
  15 oktober, 2012 at 21:41

  […] på grund av att jag gillade flaskans utseende och tänkte att den skulle se snygg ut bredvid smyckesfatet i vårt […]

 • Reply
  DIY-tips! « MIKA Design
  21 september, 2012 at 11:16

  […] använder inte sitt fat i köket. Kolla in på hennes blogg  och se hur fint hon har gjort!! Det är kul att kunna använda sina saker på olika […]

 • Reply
  Jenny
  24 september, 2012 at 09:05

  Tack för inspirationen! Beställde genast hem ett set och har nu fixat ett kakfat 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   24 september, 2012 at 09:07

   Vad roligt att höra att du blev inspirerad! 🙂

 • Reply
  Annika
  19 september, 2012 at 13:49

  verkligen snyggt! blev sugen på att fixa våningsfat själv också. varifrån köper man förresten porslinspennor här i Vasa? och hur länge har man det i ugnen sen för att bränna fast färgen och på vilka grader?

  • Reply
   Anna-Lena
   19 september, 2012 at 14:17

   Jag köpte min penna från Sinooperi. Det stod instruktioner på pennan hur man skulle gå tillväga. Nu har jag den inte här, men om jag minns rätt skulle man sätta in tallrikarna i kall ugn och värma upp den till 190 grader i ca en halv timme. Den exakta tiden och graderna stod på pennan som sagt 🙂

 • Reply
  CAISA K.
  18 september, 2012 at 19:44

  Supersnyggt, och tack för tipset om kakafateriet -det var nytt för mig!

 • Reply
  Nina
  18 september, 2012 at 15:26

  Jamenh! Vilken smart grej! Och snyggt blev det.

  Då jag har borrat i tallrikar har jag råkat på såna som är av riktigt hårt porslin. Då (det var vinter) var det bra att lägga på en näve snö på stället där jag borrade.

 • Reply
  Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel
  18 september, 2012 at 07:37

  Enkel och stilig design! Fint!

 • Reply
  Ann-Christine
  18 september, 2012 at 07:38

  Håller med – man behöver inte alltid använda föremål som de är menade från början!
  Riktigt snyggt fat du har fixat!!

 • Reply
  sabina
  18 september, 2012 at 11:21

  Snyggt! Sen kan du ju ha det som kakfat när du tröttnat på smyckesförvaring! 🙂
  Tack för svaret ang. svart skåp! Måste fundera ännu, men snyggt är det!
  Kram Sabina

 • Reply
  maria
  17 september, 2012 at 22:40

  Tjusigt!

 • Reply
  Yvonne
  17 september, 2012 at 23:25

  Tjusigt! Imponerad över din uppfinningsrikedom & kreaktivitet!

 • Reply
  Terri
  18 september, 2012 at 02:51

  Vad fint det blev! 🙂 Har också spanat in Kakfateriet, kanske man provar nångång själv 🙂

 • Reply
  Ferm Living muggar | Anna-Lena bloggar om inredning
  26 januari, 2014 at 15:13

  […] samma hylla står även kakfatet som jag gjorde för några år sedan. Här kan du läsa hela historien om varför vi har ett kakfat i badrummet. Jag håller fortfarande fast […]

 • Reply
  Gerd
  10 februari, 2017 at 15:57

  Hej Linnea! Visst stämmer din analys av gubbar väl in på femti plussare också, men framför allt stämmer den in på de trettonåriga blivande gubbar jag undervisar i år. Till ca.85 %….tyvärr, för det finns faktiskt andra sorters gubbar också. Men jag skulle nog önska att istället för att de blivande gummorna skulle göra som de blivande gubbarna, skulle trenden gå i motsatt riktning. Alla kunde må bättre av större hänsynstagande och mindre själviskhet… 😉

  Hälsningar Gerd

 • Reply
  UuPee
  11 oktober, 2017 at 09:45

  En gammal post men satt och läste sevendays för första gången på länge, mycket länge :-). Jag kvalar nog in i din beskrivning som gubbe med mina 50+ och tilltagande gråhårighet. Fast jag känner inte igen mig som särskilt självsäker och utrymmeskrävande. Ibland tror jag gubbars tillförsikt över tillvaron missuppfattas som pompös självsäkerhet. Den hade man kanske som yngre när man trodde man kunde allt men någonstans längst innerst inne visste att man kunde klåpa bort precis vad som helst när som helst. Då var det image och oro över hur omvärlden uppfattade en som var viktigt. Som yngre har man mer av den där egoboostade adrenalinsjälvsäkerheten som enligt mig är betydligt mer irriterande än gubbars tillit till att det mesta ordnar sig. Det mesta har ju ordnat sig i dryga femtio år, det är därför man står där i kassakön med tillförsikt i blicken. Det finns det liksom ingen orsak att stå och huka sig och se ängslig ut. Vem skulle må bättre av det? Själv kan jag inte ändra på det faktum att jag med åren blivit en gubbe på 50+ och att livet lärt mig att inte oroa mig. Det finns så mycket i livet som inte är värt att oroa sig över, som te.x hur folk uppfattar min uppenbarelse.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.