Vinn en Feng shui-konsultation

 

Feng shui är en österländsk lära som har funnits i över 3000 år. Den grundläggande tanken är att vi påverkas av allt runtomkring oss. När det finns för många saker, färger och former i vår närhet konkurrerar de ut varandra. Men med rätt färger och material kan man balansera upp ett rum så det känns mer välkomnande och harmoniskt.

 

 

Nina Lahti studerar till Feng shui-konsult vid Nordic school of Feng Shui i Göteborg och blir färdig konsult till våren. Nina är 24 år och kommer från Kronoby, men är numera bosatt i Vasa med sin sambo och 1,5-åriga dotter.

– Jag har studerat utvecklingspsykologi på Åbo Akademi i Vasa och blir färdig magister inom utvecklingspsykologi till julen 2012. För tillfället kombinerar jag mina studier med livet som hemmamamma. Målet med mina studier har alltid varit att hitta en kompletterande utbildning till studierna på Åbo Akademi. Feng shui är en filosofi som man kan tillämpa på många aspekter av sitt liv. Genom studierna på Nordic school of Feng shui får jag nytta av mina studier i psykologi eftersom det ger mig möjlighet att arbeta med bl.a mental träning, men jag får även in ett helt nytt område för mig. Jag har alltid varit intresserad av hur man blir påverkad av sin omgivning och hur man själv kan påverka den, berättar Nina.

– När jag blev mammaledig blev det ännu tydligare för mig hur viktigt det är att man har ett hem som man trivs i, och framförallt ett hem som ger energi, och det var nog då som jag valde min inriktning. När jag blir certifierad Feng shui-konsult har jag möjlighet att göra konsultuppdrag i hem, företag och även trädgårdar. En dröm vore även att föreläsa om välmående, mental träning och hur man kan påverka sin livskvalitet genom att ta tag i sitt hem.

I Ninas utbildning ingår det att göra provkonsultationer i riktiga hem och hon söker nu efter en frivillig person som är intresserad av att låta henne göra en gratis övningskonsultation. Konsultationen tar ca 1-3 timmar och bör helst ske dagtid då ljuset är bra. Tycker du att detta låter intressant? Då ska du anmäla ditt intresse genom att lämna en kommentar till det här inlägget så kanske just du blir utvald.

Nina vill gärna att personen som blir utvald skickar en planlösning av sitt hem till henne. Efter konsultationen kommer Nina att skicka en skriftlig dokumentation med förslag på förändringar. Konsultationen kommer att äga i början av oktober. Av logistikskäl önskar Nina att personen som väljs ska bo max. 50 km från Vasa.

För att delta i tävlingen vill jag att du beskriver vilka problemområden du har i ditt hem och vad du helst skulle vilja ha hjälp med. Kanske har du ett vardagsrum som du inte trivs i eller ett arbetsrum där du har svårt att koncentrera sig? Nina poängterar att Feng shui inte är en inredningsstil, utan kan tillämpas på alla hem. Tävlingen pågår till fredag 28.9 kl 00.00 och därefter väljer jag ut en vinnare på basen av era kommentarer. Lycka till!

 

0 gillar
Feng Shui Tävling

Du Kanske Också Gillar

31 Kommentarer

 • Reply
  Maja Ehrs
  28 september, 2012 at 23:48

  Å detta vill jag jättegärna vinna! Vi bor i ett hus från 1800 talet där det finns många problemområden, men framförallt vardagsrummet (som är ett knepigt genomgångsrum med lite för lite ljusinsläpp) är svårt att få trivsamt hur jag än gör.

 • Reply
  Camilla
  28 september, 2012 at 08:59

  Jag har väldigt stora problem med vårt sovrum. Eftersom det inte blivit renoverat alls sen jag flyttat hit så är för det första tapeterna i en färg jag inte alls gillar. Dessutom finns det sprickor i tapeten.Men pga stor valångest får vi aldrig bra tapeter valda. Men förutom det är det väldigt svårt inredd eftersom det finns 3 dörrar på 3 olika väggar + 2 klädskåpsdörrar. Den ena dörren går till dusch/wc, och den dörren är bredvid där sängen skall stå och toalettstolen direkt bakom sänggaveln. Så icke feng shuiigt som de bara kan bli. nu har vi flyttat sängen så gaveln står mot fönstret så vi skall ha rum med barnsäng och skötbord som nu tillfälligt behövs där. Annars är vårt sovrum ett rum där man kastat in en säng och ett nattduksbord och sen inte mycket mer. Dessutom har tavlor som någon gång hängts upp lämnat kvar på sina platser eftersom det är ett rum som jag tappar all energi på att ens tänka på :/ Och tavlorna ser ganska skumma ut där de står nu, ungefär som att man blundat känt sig fram till väggen och spikat in en spik på måfå. Usch känns riktigt sorligt att jag har så mycket att klaga på det rum man spenderar stora dela av tiden i, visserligen sovande 🙂

 • Reply
  Ugglan har landat | Anna-Lena bloggar om inredning
  28 september, 2012 at 14:49

  […] presenteras vinnaren i Feng shui-tävlingen så håll utkik då! Ha en trevlig […]

 • Reply
  Malin
  27 september, 2012 at 23:51

  En Feng shui-konsultation är något jag verkligen skulle uppskatta!

  Vi bor i ett tvåvåningshus, flyttade in för sex år sen. I början var vi tre personer och bodde på nedre våningen ca ett år medan vi färdigställde övre våningen. Det var ganska trångt, men på sätt och vis trivsamt. Sedan dess har familjen växt och nu är vi sex! Inredningen är ljus och fräsch, men den riktiga trivsamma känslan vill inte riktigt innfinna sig. Behoven har förstås ändrats under de här åren, och kommer att ändra under de kommande åren när barnen blir större. De största problemområdena är vardagsrummet som sitter ihop med köket, och hallen som jag inte alls får som jag vill ha den. Vad jag än gör känns det stökigt, oorgansierat och ogenomtänkt. Vardagsrummet är liksom bara ett rum med möbler utställda runt om, det fyller väl sin funktion, men den rätta känslan finns inte. Hallen är bara kaotisk. Trädgården skulle också må bra av att feng shuias lite!

  Tacksam för hjälp!

 • Reply
  Petra
  27 september, 2012 at 22:31

  Vi har precis flyttat till ny lägenhet (radhus på 95 kvadrat) och vi skulle verkligen behöva hjälp med harmonisk belysning, växter och möblernas position i ett aningen opraktiskt vardagsrum. Så välkommen till oss =)

 • Reply
  Pia
  27 september, 2012 at 14:15

  Jaa, kom och Feng Shui:a mitt sovrum!
  Jag är nöjd med resten av huset, men när vi kom till sovrummet tog all orken slut med 3 ungar kring benen..
  Så, om man ska få till en fjärde kunde lite feng shui vara på sin plats.. 😉

 • Reply
  Mogen kvinna
  27 september, 2012 at 09:49

  Jag har ett stort vardagsrum med sjöutsikt och vacker natur, möblerna i rummet är relativt nya. Vi har en öppen planlösning på vårt hem, byggt 1980.Det är något som saknas i rummet, det har ingen karaktär. Jag är ingen prylnisse så vi har inte för mycket saker. Vad skall sättas till för att skapa en skön känsla i rummet? Jag tror att basen finns s.s kakelugn, soffa, fårulls mysstol, stort fyrkantigt matsalbord, hylla, byrå…..I vårt hem bor för tillfället 2 vuxna, barnen är utflugna.
  Vi bor i din barndomskommun, så välkommen hem till oss!

 • Reply
  Anu
  26 september, 2012 at 15:12

  En plats jag görna skulle vilja ha lite feng shui-synpunkter på är terrassen till vårt nybyddga hus. Terrasen har vi ännu egentligen inte hunnit "inreda" eller fylla med några möbler, växter eller funktioner, så den känns som ett 40 m2 stort, tomt canvas, ännu fullt av möjligheter. En av utmaningarna är också att kunna ta tillvara hela utrymmet och placera funktioner och "dekorationer" rätt.

  På ett sånt uterum, som är lite mitt emellan hem och natur, tycker jag det kunde vara tacksamt att kunna utnyttja de olika feng shui – elementen. Fast platsen är sydlig och solig, finns det en tät skog nära, som känns lite dominerade. Att balansera helheten med andra element, tycker jag därför kunde behövas. Och där skulle nog proffshjälp komma väl tillhands!

 • Reply
  monica häggström
  26 september, 2012 at 15:01

  vore ett utmärkt tillfälle för mej att få hemmet uppdaterat

 • Reply
  MT
  25 september, 2012 at 23:10

  Varför inte – tänk om Feng Shui sku hjälpa och flödet av positiv energi sku börja flöda i lägenheten, åtminstone mer än nu – men det skulle inte vara svårt.
  Vi, tre barn och jag, bor i en trerummare på lite över 70kvm, där det råder kaos för tillfället pga alldeles för mycket saker på för lite utrymme, och just nu känns det inte alls "välkomnande" i lägenheten. Just nu så känns det som en lägenhet, inte som ett hem.

 • Reply
  Ann-Louise
  21 september, 2012 at 13:46

  Jag skulle gärna få hjälp med att dela in hemmet i de olika 9 sektorerna, Baguan. Vi har ett osymmetrisk hem, men är osäker på hur jag ska få det praktiskt gjort.

 • Reply
  Annika
  21 september, 2012 at 20:02

  Precis vad vi behöver! Vi bor i ett hus byggt på 80-talet, men som känns "modernt". En stor del av ytorna är renoverade, men sovrummet hann vi inte med innan vi flyttade in, och det blir snart dags att ta itu med det. Det är ett svårt rum. Det vätter mot norr och känns både mörkt och kallt. Då vi sätter nya tapeter borde de kännas både varma och ljusa. Skåpen ska bytas ut, och i samband med dem skulle vi gärna ha någon slags belysning. Den stora utmaningen i rummet är dock fönstret och därtillhörande gardin-system. Hoppas att vi vinner! Det skulle vara så inspirerande att få hit en konsult!

 • Reply
  Mona
  21 september, 2012 at 21:47

  Jag vill att ha hemmet skall vara som en oas där vi trivs, slappnar av, umgås och samlar krafter för allt det som möter oss utanför hemmets väggar. Därför skall hemmet ge mera än det tar. Jag blir toppenglad om jag vinner och får sakkunnig hjälp att se med "nya" ögon och får tips om hur det går att skapa mera harmoni och skönhet.

 • Reply
  P. M.
  21 september, 2012 at 23:21

  Nytt (begagnat) hus, ny arbetssituation, ny omgivning. Viljan att skapa ett hem fyllt av själ och energi för både liten och stor. Men vi har en goooooood bit kvar. Mina tankar går framför allt till "husets mitt", en hall som till följd av den öppna planlösningen nästan är en del av vardagsrum och kök, men ändå inte. Nästan en del av tamburen, men ändå inte. Och naturligtvis det första man ser när man kliver in genom ytterdörren. Tänk om Feng shui vore den inspirationskälla och röda tråd vårt Projekt Hem så innerligt behöver just nu?

 • Reply
  åsa
  22 september, 2012 at 12:26

  Vilken fantastisk tävling. Skulle gärna få hjälp med att få ett lugnare och mera harmoniskt hem för min familj. Vi bor i en "mormors stuga" som vi renoverat totalt och nu bygger vi ut ett vardagsrum (som snart blir färdig) eftersom utrymmesbristen blev så stor. Vårt hem saknar vettig förvaring och saker byter plats hela tiden. Känns väldigt rörigt och råddigt. Vi bor också med två gamla vattenbrunnar på gården så vi har vattenådror genom huset. Hoppas innerligt på lite hjälp till vår familj

 • Reply
  Malin
  23 september, 2012 at 12:31

  Vilken rolig tävling 🙂 Vore verkligen något för mig. Skulle behöva hjälp med att möblera vårat sovrum, eftersom det är så svår möblerat med alla små fönster som finns där.

 • Reply
  Jeanette
  24 september, 2012 at 11:53

  Åh vilket fint pris, kul att ni ordnar såhär fina tävlingar! 🙂

  Jag hoppas att jag kan vara en värdig vinnare! Jag flyttade utomlands, när jag ännu var under 30 år, för att arbeta och se livet utanför finland. Jag var utomlands i flera olika länder och det blev många kulturer som inspirerade mig i över 4 år. Jag bor nu igen hemma, nära Vasa, och känner mig vilsen angående stil, hem och inredning. För mig är det otroligt viktigt att man känner sig trygg och lugn i sitt eget hem.
  Första året bodde jag o min man hemma hos mina föräldrar och sen flyttade vi till en hyreslägenhet. Mycket har hänt under dessa 4 sista år som vi bott i Finland. Vi har gift oss och fått barn, vi har en flicka på tre år och nu har vi köpt hus. D.v.s att min situation har helt ändrats sedan sista jag bodde i Finland, så förvirrningen är total;) När vi flyttade hem så gav släkt o vänner oss möbler som de inte behövde. Vi har ingen stil, rättare sagt 7 olika stilar. Nu detta år har jag verkligen kommit igång och läser inredningsbloggar, speciellt Anna-Lenas blogg har gett mig inspiration att få upp ögonen för inredning och hennes blogg var även den första som jag började följa! Idag läser jag flera inredningstidningar samt bloggar!
  Jag skulle vara så tacksam om jag kunde vinna denna tävling och få hjälp med början av vår inredning och vårt alldeles egna hem, eftersom vi just köpt hus och kommer att flytta in 1 oktober! 🙂 Har redan till en del börjat titta på nya tapeter, möbler och färgskalor, men det är en jungel därute för sånahär nybörjare som jag;)

 • Reply
  Lena
  24 september, 2012 at 23:11

  När allt rätt känns lite fel.

  Vi är en familj som flyttade in i vårt nya hus för dryga halvåret sen.Här är öppet, ljust och högt till tak. Med stora fönster som ger oss kontakt med utemiljön så är vi som ett med naturen. Här kan vi ligga på soffan och se hur havsörnen seglar högt uppe på himlen, havets brisar når oss om vi öppnar fönstret, lingontuvorna finns bakom lekstugan och allt är underbart för en barnfamilj som vår. Men vi har ett problem. Akustiken är eländig. Ljuden studsar hit och dit och blir kalla och hårda. Barnens lek blir skarpa ljud, som gör att det roliga inte alls upplevs så roligt. Speciellt när vi får gäster har vi ett eko och studsar runt och man blir fort irriterad och trött. Hur ska vi göra med akustiken , inredningen och möbleringen för att få lugn och ro i våra öron? Jag vill ha det ljust och öppet samtidigt som de ska vara ombonat och dämpat. Kan man få det som känns fel att bli rätt?

 • Reply
  Johanna Rönn
  20 september, 2012 at 08:14

  Jag har ett problem i vårt nybyggda hus vår "korridor" är så tråkig så dit skulle jag vilja ha en förändring att få det trivsamt och mysigare. Har själv inte kommit på nån bra lösning. Så väldigt tacksam om jag skulle vinna 🙂

 • Reply
  C
  19 september, 2012 at 23:29

  Precis vad jag önskar mig! Jag vill ha hjälp att planera inredning och placering av möbler i vårt kommande hem. Jag vill framförallt få idéer hur vi skall inreda vårt vardagsrum som blir av det första man ser när man stiger in i huset. Hur ska vi göra för att få ett trevligt mottagande när vi saknar en naturlig power wall att dekorera.

  Tankar om belysning vore också önskvärt liksom inredning av barnrum.

 • Reply
  Johanna
  21 september, 2012 at 01:21

  Låter intressant. Problemområden hos oss är barnrummen. Mittersta barnet ska byta rum. Rummet han skall flytta till syns till matsalen och hallen. Jag önskar att sonen skulle få ett mysigt rum som han trivs i, men samtidigt vill jag inte ha en stökig känsla till de närliggande utrymmena.
  Jag skulle gärna vilja att även barnen skulle få känna trygghet, värme och lugn i sina rum. Därför skulle en konsultation inte vara helt fel.

 • Reply
  Malin S
  20 september, 2012 at 08:23

  Jag har svårt att få det bra möblerat i vårt vardagsrum. Det är så öppet så hur jag än planerar känns det ogenomtänkt. Tänk tänk tänk om jag skulle vinna en gång <3

 • Reply
  tina
  20 september, 2012 at 08:32

  Vad kul! Jag skulle verkligen behöva få in en konsult i vårt sovrum 😉 Nå skämt å sido. Sovrummet ger mig ingen ro. Jag har försökt möblera enligt konstens alla regler men rummet stressar mig. Försök sova där sen!

 • Reply
  Malin
  20 september, 2012 at 08:53

  Vilken dröm! Exakt vad vårt vardagsrum behöver. Just nu känns det bara som "ett rum", tänk att få ta del av tankar och idéer som skulle ge trivsel, trygghet… ja ett rum för gemenskap där vi kan trivas med familj och vänner.

 • Reply
  Gitta
  20 september, 2012 at 11:55

  Efter att ha bott i stort hus i tre våningar har jag installerat mig i en lägenenhet på 57 kvadrat, som jag visserligen älskar, men känner att man borde kunna göra ännu mer av. Jag vill ha ett hem som dels ger en energikick då jag stiger innanför dörren efter jobbet, dels ger lugn och ro, hur skapar jag det på 57 kvadrat? Så jag tackar ja, ja, ja till en konsultation av Nina.

 • Reply
  Sara
  20 september, 2012 at 15:18

  Oj vilken rolig tävling 🙂
  Fastän vi har bott i vårt nya hem redan i lite över ett år, känns det absolut inte som att det är "färdigt". Vi har i princip bara flyttat in alla möbler från gamla lägenheten hit och allt kanske inte helt passar in heller. Det känns helt enkelt lite halvfärdigt alltihopa och jag skulle behöva hjälp med att "se" vad som skulle förbättra situationen.

 • Reply
  Susanna
  20 september, 2012 at 17:53

  Jag önskar att vårt hem vore mer "harmoniskt", en plats där vi alla trivs och allas behov tas i beaktande. De som jag främst skulle vilja förändra är "tamburen" o vardagsrummet. Saknar lite känslan av värme när jag befinner mig i dessa rum. Tyvärr känns det som om jag saknar kunskap hur jag skall uppnå harmoni i hemmet. Kanske Nina kan hjälpa mig?

 • Reply
  Gullan
  20 september, 2012 at 18:43

  Vilken super tävling, precis vad jag behöver! Vi har störst problem med förvaring och svårigheter med "var sak har sin plats" vilket ger en rörigt intryck av vårt hus. Svårt att hitta på smarta lösningar själv, så en second opinion skulle mottas med tacksamhet.

 • Reply
  Nina
  20 september, 2012 at 18:20

  Vilken slump! Har nyligen letat efter en feng-shui konsult, så det här fångade verkligen mitt intresse! Vi har just flyttat till vårt nybyggda hem. Problemet är att ingen av oss kan sova bra och jag vi skulle behöva få din expertis hjälp. Vi har en ganska öppen planlösning och det är därför det blir en utmaning att tillämpa "feng-shui harmoni". Vi valde den planlösningen pga att den fokuserat på att ge maximalt ljus (vilket också är hälsofrämjande). Din utbildning lät intressant och jag undrar om du kan hjälpa oss?

 • Reply
  Angelica
  20 september, 2012 at 17:09

  Oj,vilken kul tävling! (nu vet jag inte exakt hur lång det är från Vasa till Bergö) men 50-60 km rör det väl sig om? Skulle behöva lite konsultation angående vår tambur,får den inte till någonting 🙁

 • Reply
  Maria
  19 september, 2012 at 22:35

  Åh, vad spännande! Just en tävling i min smak 🙂

  Tja, eftersom vi snart ska flytta in vårt nybyggda hus skulle jag gärna få en konsultation i hur jag ska inreda för att trivas och kunna finna någon lugn plats där jag t.ex. kan sitta och jobba, läsa osv trots att vi inte kommer att ha något skilt arbetsrum. Är rädd att leksaker och ståhej ska ta över hela hemmet. Hoppas jag vinner!:)

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.