Djurkuddar

 

Olika slags djur är oerhört “hett” i inredningsbranschen just nu, både som prydnadsföremål och på textilier. Redan ifjol syntes en hel del kuddar med djurmotiv och det var framförallt danska företaget by Nords produkter som blev oerhört populära och ombloggade då.

 

 

Som vanligt när något blir populärt är de stora kedjorna snabba på att producera sina egna versioner. Det var alltså inte speciellt förvånande att man i höst hittar kuddar med ugglor, vargar, ekorrar, hästar och fåglar i de stora kedjornas sortiment.

 

 

Vilken man väljer beror kanske på om man vill ha originalet eller om man är lika nöjd med en kopia från en billig kedja. Priset på en by Nord-kudde ligger på minst 100 euro, men kopiorna kan man få för betydligt lägre summor, ca 3-20 euro för ett kuddfodral.

 

 

Jag tycker en del av kuddarna är lite småsöta, men ännu har ingen djurkudde hittat hem till oss. Tror nästan att jag håller mig borta från den här trenden helt och hållet. Vad tycker ni om djurmotiven?

 

0 gillar
Dansk design Inredningsbutiker Kuddar & dynor Nätbutiker

Du Kanske Också Gillar

17 Kommentarer

 • Reply
  Nina
  4 oktober, 2012 at 20:44

  Jag tycker det är roligt med djuren och skulle gärna ha flera hemma. Börjar bli trött på alla textkuddar. By Nords är ju fina men alldeles för dyra, så det är bra att kedjorna har hängt på. Jag tycker det får vara lite humor också, som den där talgoxen med rosett 🙂

 • Reply
  marina
  4 oktober, 2012 at 22:14

  Nä tack, håller med Sara ovan om 80-talet. Trodde det var ett april-skämt när en annan bloggare jag följer hade lagt en räv i soffan 🙂 Känns inte så harmoniskt. I så fall får det vara gulliga motiv i barnrum, annars blir det lite jakttrofé över det hela för mig. Tack för en mysig blogg !

 • Reply
  Ronja
  11 oktober, 2012 at 13:46

  Vart kommer kuddarna på andra bilden ifrån?
  Mysig blogg förresten!

 • Reply
  Joanna
  2 oktober, 2012 at 20:41

  Jag är ju en av dem som fullständigt förälskade mig i By Nord ifjol men inte tyckte priset var okej så jag är jätteglad över alla dessa billigare versioner o har redan några av dem 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   2 oktober, 2012 at 21:57

   Ja, jag skymtade en kudde i din blogg för ett tag sedan 🙂

 • Reply
  Petra
  2 oktober, 2012 at 20:44

  Såg att H&M hade hakat på trenden och pressat priset ordentligt, men njä. Jag tror jag nöjer mig med mina trollsländor…. 😉

 • Reply
  Ann-Christine
  2 oktober, 2012 at 22:16

  Skulle kunna tänka mig några djurkuddar till stora sonens rum, men annars… njäää!

 • Reply
  alegni
  3 oktober, 2012 at 15:19

  Hos andra tycker jag de är fina, men jag tänker nog efter både en, två och tre gånger innan jag klickar hem en egen.

 • Reply
  Karin
  3 oktober, 2012 at 14:05

  Jag har börjat följa din blogg efter kakfats-projektet. 🙂 Du skriver om så mycket intressant, fina bilder och massor av roliga idéer. Keep on!
  Kuddarna…njäe…såg ekorren på Jysk igår och det är inget för mig även om det är trendigt.

 • Reply
  alegni
  3 oktober, 2012 at 16:07

  Jag har inte sett chokladen här ännu, men månne den inte dyker upp snart.

 • Reply
  Sara
  3 oktober, 2012 at 20:01

  Jag associerar till 80- talets örn t-shirts, hästsängöverkast m.m. så jag hoppar definitivt. Kan iaf tänka att det passar bra i rätt miljö. Kanske…?

 • Reply
  Lyckoslanten
  3 oktober, 2012 at 06:36

  Jag tror bestämt att enfärgade, text- eller och rosprydda kuddar passar bäst hos oss. Jag vet inte om jag vill sätta ansiktet kind mot kind med vargen där. 😉

 • Reply
  Maria- muminmamman
  3 oktober, 2012 at 08:16

  Jag håller nog mig med mina ränder, prickar och sicksackmönster. Djuren hemma hos oss skall helst vara levande och inte tex upphängda på väggen 😉

 • Reply
  Ann-Kristin
  2 oktober, 2012 at 17:51

  Nä,jag gillar inte dehär djurmotiven…det må vara hur trendigt som helst,men jag kommer inte att vila mitt huvud på en sån kudde…

 • Reply
  Maria
  2 oktober, 2012 at 18:32

  Jag har en kudde med ett renhuvud som jag beställde från ellos ifjol, gillar den men nå fler blir det inte för min del… räcker bra med en 🙂 Däremot skulle jag bra kunna tänka mig att ha nån av by nords kökshanddukar, speciellt älgen 🙂

 • Reply
  Anne
  16 juni, 2017 at 14:06

  Det är detta som gör så ont i själen min. Att ingen minns sin historia och drar lärdom därav.Inte Finland heller med sina krigsbarn där såren blev enorma.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.