Trärent

 

Trärena, omålade ytor har det skrivits mycket om det senaste året. Trenden går mer och mer mot det enkla, avskalade och där passar trärena möbler perfekt in. Ikeas nya FJELL-serie ligger alltså helt rätt i tiden. Frågan är om det bara är trendexperterna som gillar det trärena eller om det är något som går hem även hos kunderna.

 

 

Själv är jag lite tveksam –  jag både gillar och ogillar möblerna. Jag gillar formen och de svarta, rejäla beslagen. Jag gillar också stylingen på bilderna och den ruffa industrikänslan gör att möblerna passar väldigt bra in just här. Men jag gissar att det kanske inte vore någon större hit att lyfta in byrån eller skåpet hemma hos oss. Då skulle det antagligen mest se ut som någon kvarleva från flera årtionden tillbaka. Så jag är nog inte mogen för den här sortens möbler riktigt ännu, speciellt inte så här ljust trä med synliga kvistar. Men min smak brukar ändras ganska fort och det som jag ogillade för ett halvt år sedan vill jag mer än gärna ha nu, så jag ska väl aldrig säga aldrig…

 

 

Vad säger du om de trärena möblernas återkomst? Något för dig?

 

0 gillar
Inredningsbutiker Inspiration Möbler Sovrum Trender

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Reply
  Nina
  19 oktober, 2012 at 19:28

  Å i mitt hus kommer de inte heller, usch då! 🙂

 • Reply
  Anna
  18 oktober, 2012 at 15:17

  Vi kommer att göra en hel vägg med obehandlade träskivor i ett rum som annars har vita tapeter med blå blommor. Jag tycker det är snyggt om man kombinerar det med många svarta detaljer. Men så är jag också väldigt förtjust i den nordiska inredningsstilen.

  • Reply
   Anna-Lena
   18 oktober, 2012 at 15:24

   Låter häftigt, hoppas vi får se bilder på det sen när det är klart! 🙂

 • Reply
  Christina
  18 oktober, 2012 at 19:59

  Jag såg dem på riktigt för två helger sen på Ikea. Men nej, innanför min dörr skulle de nog inte komma i första taget. Utformningen och beslagen är snygga, men det där trärena faller mig inte alls i smaken. Eller okej, kanske om jag hade en villa att fylla med möbler skulle det fungera.

 • Reply
  Anu
  18 oktober, 2012 at 11:03

  Njaa, med viss reservation.
  Definitivt utan kvistar och definitivt inte gulnat (utan kanske vaxat eller behandlat på nåt sätt?) Och jag tänker det i mera skandinaviskt moderna miljöer och föremål, inte i speciellt rustika utföranden. Ett ganska snyggt kollage från Trendenser:
  http://trendenser.se/images/2010/trarent_108483212.jpg
  En fondvägg i ohyvlat trä i ett annars vitt rum, är kanske var gränsen går för mig. 🙂

 • Reply
  Mona
  18 oktober, 2012 at 14:14

  Men om man skulle behandla det med alun (och kanske lite kopparsulfat) så det får ett åldrat intryck… För visst är skåpet helt obehandlat och skulle svara på salterna?

  Det tror jag att jag skulle gilla.

 • Reply
  Bitta
  18 oktober, 2012 at 09:03

  Nää tack! Det där skulle ALDRIG komma in i min stuga. Blir så gult o fult efter en tid. Å där ändrar inte jag åsikt!!

 • Reply
  Karin
  18 oktober, 2012 at 11:49

  Tyvärr gulnar de med tiden och jag har just gjort mig av med all "ful-furu" 🙂 så nej, jag avstår. Men visst är det snyggt så länge det är så där riktigt trävitt.

 • Reply
  Pia
  18 oktober, 2012 at 06:52

  Om jag hade mitt hem inrett i mörka färger, så skulle jag nog köpa hem en sån där möbel… Men nu när mitt hem e till största delen vitt, så NEJ!! Det skulle inte passa… Skulle bara se ut som om jag lämnat nåt projekt på hälft.
  Tack för en underbar blogg!

 • Reply
  Sara
  18 oktober, 2012 at 01:07

  Jag ska inte heller aldrig säga aldrig. Men njaa.. det går nog inte riktigt hem hos mig det där.

 • Reply
  Petra
  17 oktober, 2012 at 21:48

  Hahaha, kolla mitt inlägg från i måndags! http://www.kvarnbacksvillan.blogspot.fi/2012/10/ett-sovrum-i-luftslottet.html

  Lite kul ändå att vi resonerar ganska likadant… 😉

 • Reply
  jessica
  17 oktober, 2012 at 21:47

  hmmmm… Undrar mest, hur ser de ut sen då de mörknar med åren? Inget jag skulle bära in hos oss. Fast rummet på bilden, där kunde jag tänka mej spendera en natt eller två 🙂

 • Reply
  alegni
  18 oktober, 2012 at 08:48

  I like it NOT. Fast det är ju i dag, det. Läget ser kanske helt annorlunda ut om ett tag, ombytlig är ju också mitt mellannamn.
  Men nu när jag äntligen sluppit allt träfärgat i huset, vill jag inte gärna ha in det igen. Dessutom ser träet inte ut så där särskilt länge, det gulnar ju med tiden.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.