Gråvit jul

 

Tack för alla kommentarer som droppar in i tävlingsinlägget! Jag blir så otroligt inspirerad av era beskrivningar om hur ni ska julpynta i år och jag har redan fått massor av idéer som jag lagt bakom örat. Jag publicerar alla kommentarer när tävlingen är slut och då rekommenderar jag att även ni läser igenom dem. Det ger en ordentlig inspirationskick kan jag lova! Den här bilden kommer från Kodin 1 och jag tycker den är ett mycket snyggt exempel på hur man kan skapa julstämning i hemmet utan den traditionella röda julfärgen. Jag är svag för hela kombinationen – kottarna, fällarna, ljuslyktorna, julpyntet i kvistarna och den dämpade färgskalan.

 

 

Precis som många av er skrivit i kommentarerna så tycker jag också att rött hör julen till och jag skulle inte kunna tänka mig att lämna bort det röda helt och hållet. Men jag gillar också silver, glitter och grått tillsammans med naturmaterial. I år har jag faktiskt försökt planera lite hur jag ska pynta till julen och jag tror att det röda kommer att hamna i vardagsrummet och köket, medan matsalen kommer att gå i naturfärger blandat med silver och kanske lite svart eller brunt. Jag börjar verkligen längta efter att hänga upp julstjärnorna i fönstren nu, så jag tror nästan det får bli helgens projekt.

 

0 gillar
Jul

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  Nette
  25 november, 2012 at 16:05

  Fina bilder,härlg blogg du har!Min jul är röd o vit o lite grön.Försöker ta de "gröna" från naturen.Håller tummarna i tävlingen!/Nette

 • Reply
  En Vacker Vardag
  22 november, 2012 at 09:21

  Fin bild! Gillar stämningen i den, fast den signalerar nog inte jul för mig direkt utan mera en vanlig vinterdukning. Men det vore ju lätt att komplettera med några detaljer, så har man julstämningen där.

  • Reply
   Anna-Lena
   22 november, 2012 at 09:26

   Jag gillar tanken på vinterpynt istället för julpynt, så kan man ha det framme betydligt längre.

 • Reply
  Mia
  22 november, 2012 at 10:33

  Fin bild! Här är det också redan "vinterpyntat" bara granen och lite juldetaljer som är borta. I köket är det dock höst än. Men senast nästa kommer nog allt julpynt fram.

 • Reply
  Linda
  22 november, 2012 at 13:03

  Som flera redan sagt är det där nog mera vinterpynt för mig än julpynt, och absolut något man kan ganska länge. Hos oss skulle det inte passa in eftersom vi annars har så varma färger, men hos andra som har den där stilen är det säkert jättefint.
  Själv tycker jag julen med två-tre veckor rött är en av vinterns höjdpunkter som jag själv inte skulle vilja va utan. 😀 Har nyligen beställt en helröd gardin till vardagsrummet, tanken är att den skall vara uppe halva året, men får se hur snabbt man får nog av bara rött. Mot våren brukar man ju ändå vilja ha lite ljusare färger.

 • Reply
  Susanne
  23 november, 2012 at 09:39

  Hi hi… Våra julstjärnor har suttit uppe två veckor redan… Det är några hus i vår by (inom 200 meter) och vi har alla tjuvstartat! Tror nog att dom uppe i byn undrar hur det står till i hjärnan… Men man kan ju inte låta bli, det är ju så mörkt och grått just nu! Näe, fram för mod och eget tänkande! Var och en gör som den vill! Eller hur?
  Susanne

 • Reply
  Petra
  21 november, 2012 at 21:28

  Jag gillar också bilden! Grejen för mig med det röda (som jag ganska långt kommer att skippa i år) är att jag har tröttnat på det innan julafton. Tror att färgerna på bilden håller låååångt in i januari. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   21 november, 2012 at 21:31

   Jo, det är mera vinterpynt än julpynt och det gillar jag också!

 • Reply
  Christina
  21 november, 2012 at 21:30

  Åh, jag köpte den finaste julstjärnan på Claes Olson idag, en röd förstås. 😉 Helst hade jag velat ha den största med diameter 150 cm. Men då våra fönster inte räcker till…

  • Reply
   Anna-Lena
   21 november, 2012 at 21:32

   Jag såg de röda stjärnorna där igår och tänkte nästan köpa sådana till köket. Vi har de vita i mellanstorleken i vardagsrummet och jag tycker de är så fina!

 • Reply
  Sophie
  21 november, 2012 at 22:17

  Skönt att ta en pause från det röda!

 • Reply
  linda
  21 november, 2012 at 22:59

  Fin fin bild, gillar färg skalan! Var så ivrig så här fick jul stjärnona komma upp, är säkert enda i byn en så länge 😉 Jag är nog lite extra tidig med det i år.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.