Innan julpyntet

 

I måndags plockade jag fram nästan allt vårt julpynt, så nu har vi både ljusslingor, stjärnor och tomtar lite här och var. Det som ännu återstår att fixa är julgardiner i vardagsrummet och eventuellt i köket. Jag passade på och knäppte några foton av vardagsrummet innan jag julpyntade, så jag tänkte visa dem nu innan jag övergår till att blogga enbart om julsaker. Jag har dessutom fått låna en ny kamera och några objektiv från Canon och det passade perfekt att fota helhetsbilder med 10-22 mm:s objektivet. Jag har aldrig fotat med ett vidvinkelobjektiv förut, så det var både ovant och roligt. Det är verkligen ett perfekt objektiv för den som sysslar med inredningsfotografering och vill få med så mycket som möjligt av rummet utan att behöva klämma in sig i ett hörn. Kameran jag fick låna var en Canon Eos 650D.

 

 

Så här har det alltså sett ut hos oss i höst – vitt, brunt och beige. Det är de färger jag trivs allra bäst med eftersom det känns så harmoniskt och jordnära. Till julen blir det inte så stora förändringar, men jag har plockat in lite rött i vardagsrummet i form av röda filtar, kuddar och småpynt. Och tre stora stjärnor i fönstren istället för lamporna.

 

 

Imorgon presenteras vinnarna i jultävlingen, så kom ihåg att kika in här då!

 

0 gillar
Hemma hos oss Kakelugn Möbler Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

16 Kommentarer

 • Reply
  Ida Söderblom
  23 december, 2012 at 15:24

  Hej 🙂
  Jag undrar hus då får dina soffor så fina? När jag tvättade min första gången så blev änna tyget pösigt, alltså lite större ser det ut som 🙁 Har du något tips 🙂
  Mejla mig gärna 🙂
  Du har ett mycket fint hem 🙂

 • Reply
  Seralias Stuga
  28 november, 2012 at 21:35

  Där tänkte vi visst lika och sen tog likheterna slut! 🙂 Vilken skillnad på bild kvaliteten. Vissa kan och andra inte 😉 Super fina! Vänta med spänning på julfotona från ert vardagsrum!

  Må gott!

 • Reply
  En silverkantad vardag
  29 november, 2012 at 07:27

  Otroligt vackert rum, känns både harmoniskt och inbjudande.

 • Reply
  Miina
  29 november, 2012 at 07:28

  Hei. Har ni alltid lika prydligt hemma å städat? Ni har jätte fint hem 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   29 november, 2012 at 09:41

   Tack! Nej, vi har definitivt inte så här städat hela tiden, men jag passar på och fotar när vi just har städat 🙂

 • Reply
  En Vacker Vardag
  28 november, 2012 at 21:11

  Säkert ett kul objektiv att jobba med detdär. Fina bilder blev det! Nu väntar vi bara på "efter" bilderna 🙂

 • Reply
  Christina
  28 november, 2012 at 20:33

  Snyggt vardagsrum ni har. 🙂 Lånade en bild till min inspirationsmapp, hoppas det är okej. Sambon pratar nämligen nu som då om att han skulle vilja ha ett hörnskåp, jag är inte så frälst i tanken, men när jag såg ert började jag tänka om.

 • Reply
  linda
  28 november, 2012 at 20:40

  Jej va kul hoppas på vinst 😉 Vilket fint vardagsrum ni har, jätte mysigt. Det där med att tränga in sig i en knut låter otroligt bekant =)

 • Reply
  Ingeborg
  28 november, 2012 at 20:32

  Vilka härliga bilder du tagit. Så harmoniskt och fint ert hem ser ut. Just mina färger. Me like!

 • Reply
  Erika
  8 april, 2013 at 22:35

  Vad fint du inrett i vardagsrummet! Gillar speciellt hörnan med den otroligt fina skärmen… Fyller den främst funktionen "vacker inredningsdetalj"? – kanske man skulle stjäla den idén av dig… Jag har nämligen harmat mig över att jag inte skulle ha användning för en sådan skärm, mer praktiskt tänkt alltså, men den funkar ju ypperligt som "endast" ett vackert inslag oxå! Fint oxå då du lyst upp den bakifrån!!

  • Reply
   Anna-Lena
   8 april, 2013 at 22:40

   Jo, hos oss fungerar den endast som vacker inredningsdetalj. Den är mycket älskad och faktiskt en av mina absoluta favoriter av alla våra saker. Skulle gärna ha en svart också, men har tyvärr ingen plats för den. Stjäl idén du bara 🙂

 • Reply
  Erika Seikkula
  4 oktober, 2013 at 23:09

  Måste ännu fråga hur lång gardinstången är? Söker med ljus o lykta efter en lång gardinsstång för våra ca 3,85 breda fönster i vardagsrummet… Inte lätt 😛

 • Reply
  Fanny
  13 november, 2015 at 15:15

  Var kan man köpa en sådan "gatlykta"?:)

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 november, 2015 at 11:47

   Jag köpte min från en numera nedlagd webbshop, men har sett liknande i flera inredningsbutiker under de senaste åren. Nu vet jag inte var du bor, men jag såg en liknande på nyöppnade butiken Urban Life & Coffee i Jakobstad för några veckor sedan. Hoppas du hittar! 🙂 De flesta är dock endast avsedda för ljus, inte för glödlampa. Det var vår också från början, men vi har dragit el i den själva. Har flera gånger fundera på att sälja min, men tycker ändå den är så speciellt att jag vill behålla den 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.