Pyntat

 

Ikväll får ni se lite av vårt julpynt – eller vinterpynt kallar jag nog snarare de här renarna (eller hjortarna?) eftersom de kommer att stå framme hela vintern. Jag har sett dem i flera bloggar den senaste tiden och alla har tipsat om att de finns på Säde, så jag kunde inte motstå frestelsen att åka över bron till Brändö en dag efter jobbet. Och nu ligger de så ståtliga här på matsalsbordet tillsammans med en vit hyacint som snart slår ut i blom. För några år sedan hade jag nog klassat vita renar som kitsch på hög nivå, men nu tycker jag bara de är vackra och stiliga. Hmm, borde man bli oroad?

 

 

Imorgon firar vi lillajul här i Finland och vi ska tillbringa kvällen tillsammans med en annan barnfamilj. Det ligger mycket spänning i luften just nu för barnen, för imorgon får äntligen den första luckan i adventskalendrarna öppnas. Och kanske, kanske dyker tomten upp med ett litet paket också! Den här veckan har verkligen gått i rasande fart och jag har haft program varje kväll, så jag känner mig inte helt klar med alla förberedelser inför lillajul. Lillajulsgranen saknas fortfarande, så om det inte är för kallt imorgon ska vi bege oss ut i skogen på jakt efter en liten gran också.

 

0 gillar
Blommor Detaljer Glas & porslin Hemma hos oss Jul Prylar

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Reply
  Petra
  1 december, 2012 at 12:05

  Nog är de fina allt, de vita sötnosarna.

 • Reply
  Maria
  2 december, 2012 at 09:40

  Den där med hornen gick jag för flera år sen och spanade på när de fanns på citymarket… sen såldes de på rea till halva priset och då köpte jag den och har haft denframme hela vintrarna de senaste åren. Men inte hade jag då kunnat föreställa mig att den samma skulle finnas på alla bloggar nåt år senare 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   2 december, 2012 at 09:41

   Du är helt klart före din tid, Maria! 🙂

   • Reply
    Maria
    2 december, 2012 at 09:49

    haha, tydligen var jag det den här gången 😀

 • Reply
  Camilla
  1 december, 2012 at 21:51

  Otroligt stilfullt ! Advent o julen är en underbar tid då barnen är små.

  • Reply
   Anna-Lena
   1 december, 2012 at 21:55

   Ja, det är verkligen roligare att uppleva julen när man får göra det genom barnens ögon.

 • Reply
  Susanna Tamminen
  2 december, 2012 at 09:54

  Vackert och mysigt! 🙂

 • Reply
  Malin
  2 december, 2012 at 14:04

  Hjortarna är såå fina 🙂 är dom i porslin? Undrar om dom finns att beställa från nån webshop?!

  • Reply
   Anna-Lena
   2 december, 2012 at 14:50

   Jag är lite osäker på materialet, men ytan är väldigt matt och len. Jag skulle gissa på keramik eller porslin (men inte glansigt). Jag har tyvärr inte sett dem i någon webbutik, men om jag råkar få syn på dem så kan jag meddela dig 🙂

 • Reply
  lyckobo
  2 december, 2012 at 15:25

  Känner precis likadant, hade bara skrattat åt dem för något år sedan, men nu vill jag också verkligen ha sådana! Ska man skylla på åldern eller ;)?

  Ha en fin första advent!

 • Reply
  linda
  3 december, 2012 at 10:30

  Ahaa de fanns kvar av dem ännu va kul =). Se är ju såå fina och passar överallt och man kan ha fram dem länge. Ha d bra!

 • Reply
  Stickat | Anna-Lena bloggar om inredning
  5 december, 2012 at 22:39

  […] är också ett nyinköp som hängde med från Säde på samma gång jag köpte renarna. Det är mycket djur i inredningen just nu och ugglor och renar står högst i kurs för mig. Även […]

 • Reply
  Joanna
  30 november, 2012 at 23:07

  Hmm. Ditt pynt ser aningen bekant ut hahahah 😀 Du har bra smak 😉

 • Reply
  Årets vinterpynt | Anna-Lena bloggar om inredning
  23 november, 2013 at 16:00

  […] det som är minst juligt, d.v.s. de vita renarna, silverljusstakar och brickor. Ifjol skrev jag om vinterpynt och i år är jag ännu mera inne på  linjen med en jul i vitt, brunt, grått och […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.