Rödvita Asteri

 

Om man gillar Arabias julserie, men kanske tycker att den är lite för dyr eller lite för julig med pepparkakor på, så finns det ett annat alternativ som dykt upp i butikerna för ett tag sedan. En retroinspirerad serie vid namn Asteri från Martinex. Den är alltså ingen specifik julserie, men den passar ändå mycket bra på julbordet tycker jag.

 

 

Martinex Oy är en grossist inom present- och hushållsvaror samt leksaker. De har ett eget designteam på sex personer som står för största delen av designen och mönstren på produkterna. Koti-serien är ett bra exempel på Martinex egen produktion. Bassortimentet inom Koti-serien förnyas varje säsong med nya färger och mönster. Asteri ingår i Koti-serien och kom in i sortimentet 2011, då i svart och vitt. Nu i höst lanserades den rödvita serien och till våren kommer Asteri även att finnas i blått. I serien ingår muggar, tallrikar, skålar, burkar och kannor.

 

 

Martinex produkter är prisvärda och de olika delarna i Asteri-serien kostar ca 3-15 euro. Säljs på t.ex. Citymarket, Halpa-Halli, Minimani och Anttila. Jag brukar vanligtvis inte gilla retromönster, men varje gång jag sett den här serien i någon butik har jag stannat upp och beundrat dem en stund. Men ännu har det inte blivit något köp, eftersom köksskåpen redan är fulla av koppar och fat.

 

Bilder från Martinex.

0 gillar
Dukningar Glas & porslin Minimani

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Linda
  7 november, 2012 at 16:06

  Ja, verkligen fin serie! Men, liksom du säger känner jag att köksskåpen är fulla. Julporslin har jag dock inte sååå mycket av, trots att jag är väldigt svag för det!

 • Reply
  Sofia
  7 november, 2012 at 16:09

  Jättefina! Måste kolla in dem närmare när jag besöker varuhus nästa gång!

 • Reply
  Sandra i sagarden
  7 november, 2012 at 17:23

  Och det är perfekta tekoppar som passar jättebra i handen 🙂

 • Reply
  A-C
  7 november, 2012 at 22:15

  Finns även på H-H 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   7 november, 2012 at 22:23

   Ok, jag ska lägga till H-H i listan då. Jag gissade att de skulle finnas där, men jag vågade inte skriva ut det eftersom jag inte var helt säker 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.