Städdag

 

Nu blir det verkligen äkta ögonblicksbilder tagna för bara en liten stund sedan. Klockan är 8 minuter efter midnatt och vi har hållit på med projekt “städa vardagsrum” ända sedan kl 9 i morse. Det var nämligen återigen dags att tvätta alla sofföverdrag och det tar sin “lilla” tid. Fördelen med vita överdrag är att man kan tvätta dem i klorin. Nackdelen är att hela huset luktar som en simhall vid det här laget. Det är ett tidskrävande och omständigt projekt som man verkligen drar sig för att göra, eftersom huset ser ut som ett bombnedslag med överdrag som hänger på tork vart man än svänger sig.

 

 

Oftast städar jag ganska snabbt – jag dammsuger det som syns och torkar av ytorna hastigt. Tar max 1-2 h. Men ibland (ganska sällan) får jag sådana här ryck och hela huset måste städas grundligt. Ett sånt ryck fick jag alltså idag, som om det inte var nog med sofftvättandet. Ut med alla kuddar och fårskinnsfällar på vädring. Torka damm i hela nedre våningen. Jag kom dessutom på att hyllorna i data/pysselrummet var väldigt oorganiserade (och dammiga) så jag började plocka ut allt och fundera hur jag skulle ordna om där. Och det tog ju en stund…det är lite svårt att motstå att börja plocka igenom alla fina saker och papper när man ska städa där. Plötsligt har det gått en timme eller två och jag har bara sorterat gem och pappersblommor och färgpennor. Sån städning tycker jag är riktigt kul!

 

 

Men tro inte att vi är klara ännu! Sista tvättmaskinen är fortfarande igång, men sen är alla överdrag äntligen tvättade. Datarummet är ett större kaos än innan jag började, men det är ju en dag imorgon också. Borde kanske gå och sova så jag orkar slutföra mina projekt då. Sen är det bara övre våningen kvar då…

 

0 gillar
Hemma hos oss Ögonblicksbilder Ordning och reda

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  21 november, 2012 at 22:58

  Skulle kommentera tidigare men glömde. Dessa bilder är så ärliga som de bara kan bil. Härligt! 🙂 Just sådär ser det ut när man är på G!
  p.s. jag kommer aldrig, aldrig någonsin publicera bilder från mitt syrum. 18m2 inspiration, to-do-högar och en salig röra! 🙂

 • Reply
  Sabina
  21 november, 2012 at 11:04

  En snabb fråga, varifrån är verktygs lådan du har i ditt pysselrum? Den är ljuvlig! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   21 november, 2012 at 11:09

   Den är köpt på Minimani för flera år sedan, så den finns nog säkert inte kvar längre. Vet tyvärr inte heller vad det är för märke på den. Bruka Design har ju lite liknande produkter, men jag vet inte om de har just verktygslåda.

 • Reply
  Ann-Kristin
  20 november, 2012 at 17:31

  Tack, för påminnelsen…En gång per år som sagt och i vårt fall betyder det 12 överdrag som sitter som gjutna över kuddarna….svettigt både att få av och på.
  Blir även inspirerad av dina foton,att "omorganisera" vårt arbetsrum…

 • Reply
  Sandra i sagarden
  18 november, 2012 at 01:14

  Lite så där är jag också, när det kommer till städning av vår vind. På nedre våningen, alltså köket, badrummet, vardagsrummet och hallen kan jag oftast bara sopa över… Men vindsstädningen blir nästan alltid extra avancerad! 😛
  Min man däremot, städar gärna sin kaffebryggare extra noga när han städar köket. Det är prioriteringar det 😉

 • Reply
  Susanna Tamminen
  19 november, 2012 at 11:40

  Vilken storständning du har haft, det påminde mig att jag borde städa i vårt hobby rum.. sä där riktigt ordentligt 🙂

 • Reply
  Fem i vårt hem
  18 november, 2012 at 13:17

  åååh, man bara dör en liten smula, varje gång man ser ditt ljuvliga pysselrum!!! Inte kul att städa alla gånger, men känslan sen när man är klar är fruktansvärt skön!

 • Reply
  Nina
  19 november, 2012 at 22:29

  Vilket HÄRLIGT pysselrum!!!

 • Reply
  Sara
  19 november, 2012 at 15:05

  Det händer ofta på mig att jag påbörjar ett städningsprojekt och så är det råddigare än det var då jag började 😀 för att jag börjar organisera allt 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.